Gençlik aşısı

Gençlik aşısı, yaşlanma sürecini yavaşlatmak ve yaşlanmanın etkilerini azaltmak için uygulanan estetik bir tedavidir. Gençlik aşısı uygulaması ile cilt sağlıklı, parlak ve genç bir görünüme kavuşur. Cerrahi müdahale yoktur ve olumlu etkisini hemen görmeye başlarsınız. Yaş ilerledikçe ciltte kolajen ve elastin üretimi azalır dolayısıyla kırışıklık ve sarkmalar oluşur. Bu uygulama (IAL Sistem) ile saf hyaluronik asit cilde nüfuz eder. Böylece cilt, kendini onarma ve sıkılaştırma fonksiyonlarını yeniden devreye sokmuş olur. Hyaluronik asidin cilde nüfuz etmesiyle ciltte yenilenme ve sıkılaşma sağlanır. Sonuç, sağlıklı, parlak ve genç bir cilt…

 

bir bakışta gençlik aşısı 

 

gençlik aşısının 3 adımı

gençlik aşısı nedir?

gençlik aşısının faydaları

gençlik aşısının etken maddeleri

gençlik aşısı uygulama alanları

gençlik aşısı SSS

 

gençlik aşısının 3 adımı 

 

1. TEMİZLEME

Gençlik aşısı uygulamadan önce lokal anestezi etkili kremler kullanılır. Cilt uyuştuktan sonra temizlenir, kir ve makyaj kalıntılarından arındırılır. Yüzey iyice dezenfekte edilerek uygulama için hazırlanır. 

2. ENJEKSİYON

Uygulama yapılacak bölgelere aktif bileşen enjekte edilir. Doktorunuz enjeksiyon sonrası bölgelere masaj da yapabilir. Aktif bileşen enjekte edildikten sonra şişliği azaltmak ve rahatsızlığı gidermek için bir buz paketi sunulabilir.

3. SON AŞAMA ve EVDE BAKIM

Minik delinme noktaları özel bir laminasyon kremi ile kapatılır ve çevre kirliliğinden korunur. Cildinizin önemli besinlerle beslenmeye devam etmesini sağlamak için size ev için doğru bakım ürünleri tavsiye edilir.

 

gençlik aşısı nedir? 

 

Gençlik aşısı zamanın etkisiyle deride oluşan ince kırışıklıkların, deformitelerin, sarkmaların tedavisinde kullanılan bir mezoterapi yöntemidir. İçeriğindeki hyaluronik asit deride su tutma özelliğine sahiptir, bundan dolayı “nem aşısı” olarak da bilinir. Hyaluronik asit ile birlikte çeşitli amino asitler, peptitler ve vitaminleri de içerir.

 

gençlik aşısının faydaları 

 

Ciltte bulunan hyaluronik asit ile aynı molekül yapısına sahip olduğu için son derece güvenlidir. Gençlik aşısı ile deride suyun tutulması sağlanarak kuruluğun giderilmesi, içerdiği aminoasit ve peptitlerle yaşla birlikte azalan kolajen ve elastin sentezinin artırılması hedeflenir. Böylelikle cilt daha parlak ve canlı bir görünüme kavuşur. Böylece yaşlanma etkileri azaltılabilir.

 

gençlik aşısının etken maddeleri 

 

Hyaluronik asit

Pro collagen peptide

Mannitol

Hexapeptide-8 

Pentapeptide-18 

B1 ve B6 vitamini

DMAE (Dimetilaminoethanol)(antioksidan)

Organic silica 

Amino asitler (L-methionine, leucine, L-arginine, Lipo aminoacid, tyorsine ve alanine)

 

gençlik aşısı uygulama alanları 

 

Tüm yüz

Göz çevresi

Dekolte

Boyun

Kol

Eller

Karın derisi

 

Gençlik aşısında kullanılan hyaluronik asit nedir? 

 

Hyaluronik asit bağ dokusunun ana yapı maddesidir ve cilde canlılığını, parlaklığını, nemini, gerginliğini veren ve kendi ağırlığının 1000 katı kadar su tutma kapasitesine sahip bir etken maddedir. Gençlik aşısı uygulaması sayesinde, cilde tekrardan hyaluronik asit yüklenir. Böylece cilt, kendini onarma ve sıkılaştırma fonksiyonlarını yeniden devreye sokmuş olur.

 

Gençlik aşısı kimlere uygulanabilir? 

 

Gençlik aşısında yaş sınırı yoktur. Özellikle 30’lu yaşlardan sonra deride hyaluronik asitin azalması ile ortaya çıkan nem ve hacim kaybının tedavisinde kullanılabilir. Yüz, boyun, el ve dekolte gibi bölgelere uygulanabilir.

 

Gençlik aşısı hangi sıklıkta uygulanır? 

 

Gençlik aşısı uygulamasında, cilde 3 kere olmak üzere minik aşılar yapılır. Aşısı (IAL Sistem) ilk gün, 15. gün ve 21. günlerde uygulanır. Aşının olumlu etkileri ise 2. günden itibaren görülmeye başlar. İlk uygulamadan sonra ciltte canlılık, parlaklık ve kırışıklıklarda hafifleme gözlenir. Gençlik aşısının etkisinin uzun soluklu olması için yılda iki kez uygulanması tavsiye edilir.

 

Gençlik aşısının sonucunu ne zaman almaya başlarsınız? 

 

Tedavinin tam sonucu hastanın anatomik yapısına, cilt sorununa göre de değişmekle beraber 1 haftadan itibaren cildinizdeki canlılığı fark etmeye başlarsınız. Tedaviye destek olarak bol miktarda su tüketmeniz, beslenme ve yaşam kalitenize özen göstermeniz önemlidir. Sağlıklı beslenmek ve sağlıklı bir yaşam tarzı benimsemek tedavinin daha başarılı ve uzun süre kalıcı olmasına destek sağlar.

 

Gençlik aşısının dolgudan farkı nedir? 

 

Hyaluronik asit, genellikle estetik uygulamalarda kullanılır; özellikle de dolgu amaçlı uygulamalarda sıkça tercih edilir. Gençlik aşısının dolgudan farkı dolguların ömrünü uzatmak için uygulanan çapraz bağlarının bulunmamasıdır. Bununla birlikte saf halde olduğu için dermiste yayılır, kitle etkisi oluşturmaz ve su tutma özelliği sayesinde cildin canlanmasını sağlar. Böylece, daha genç ve sağlıklı bir görünüme kavuşmanızı sağlar. 

 

Gençlik aşısı zararlı mıdır? Herhangi bir yan etkiye neden olur mu? 

 

Gençlik aşısı, enjeksiyona bağlı hafif kızarıklıklar haricinde hiçbir reaksiyona ve yan etkiye neden olmaz. Enjeksiyon sonrası görülebilecek morluk ve kızarıklıklar da çok kısa sürede kaybolur.

 

Hangi durumlarda gençlik aşısı uygulanmaz? 

 

Gençlik aşısı nazik bir tedavi yöntemidir ve bu nedenle çoğu insan için kısıtlama olmaksızın uygundur. Bazı aktif bileşenlerin bulunmaması da onları alerjisi olanlar için uygun bir seçenek haline getirir. Yine de gençlik aşısı uygulaması yapılmasını engelleyen bazı durumlar vardır. Şu sorunları yaşayan kişilere tedavi uygulanmaz:



  • Hamile ve emziren kadınlara 
  • Kanama ve pıhtılaşma bozukluğu yaşayanlara 
  • Aktif otoimmun hastalığı olanlara 
  • Süt ve süt ürünlerine alerjisi olanlara 
  • Regüle olmayan şeker hastalığına sahip olanlara 
  • Daha önce felç geçirmiş olanlara 
  • Kanın pıhtılaşması ile ilgili sağlık sorunu yaşayanlara 
  • İşlemde kullanılacak maddelerden herhangi birine karşı alerjisi olanlara  
  • Ürtiker hastalarına 
  • Bazı kalp hastalıklarına sahip olanlar 
  • Keloid (normalden fazla doku iyileşmesi) hastası olanlara 
  • Uygulama alanında enfeksiyona sahip olanlara, 
  • Kanser tedavisi sürecinde olanlara  
  • Akut inflamasyon durumunda tedaviden kaçınılmalıdır. 

 

Gençlik aşısı öncesi ve sonrasında nelere dikkat etmeliyim? 

 

Gençlik aşısı yaptırmadan önce uygulama yapmak istediğiniz bölgelerde herhangi bir yara veya enfeksiyon oluşmadığından emin olmalısınız.

 

Ayrıca hamileyseniz tedaviyi yaptırmamalısınız. Ancak gençlik aşısı öncesinde dermatoloğunuz sizi tedavinin dışlanmasının tüm nedenleri hakkında bilgilendirecek ve sağlık durumunuzu kontrol ederek tedavinin sizin için herhangi bir risk oluşturmadığından emin olacaktır.

 

Gençlik aşısı sonrasında tedavi edilen cildi iyileşme süresince koruyucu krem ​​ve güneş koruma faktörü ile desteklemelisiniz. Tedaviden sonraki günlerde cildinizi tahriş etmemeye daha dikkatli olmalısınız. Bu süre zarfında soyma ve lazer tedavisi, spor, sauna seansları, solaryuma ziyaretler ve sivilce merhemlerinin kullanımı tabudur. Daha ileri önlemler gerekli değildir ve takip tedavisi de gerekli değildir. İşlem o kadar naziktir ki terapiden hemen sonra tekrar çalışabilir ve sosyalleşebilirsiniz.

Whatsapp