Alın dolgusu

Yerçekiminin etkisi ve hacim kaybı ve alın bölgesindeki kasların kasılması; ciltte kırışıklıklara,çukurluklara, kaşların ve göz kapaklarının düşmesine neden olabilir. Alın kırışıklıklarının nasıl oluştuğu ve alın dolguları ve kırışıklık önleyici enjeksiyonlarla nasıl tedavi edilebileceği hakkında daha fazla bilgi edinin.

 

Alında kırışıklıkların oluşmasından güçlü yüz ifadeleri sorumludur. Gözlerin üstündeki kaslar yukarı çekildiğinde cilt sıkışır. Aktif, canlı, tekrarlanan yüz ifadeleri bu kasları tıpkı spor salonundaki gibi çalıştırır. Bu, kasın gittikçe kalınlaştığı ve önemli bir yasanın geçerli olduğu anlamına gelir: “Kas her zaman cilde karşı kazanır.” Bu, bir noktada derinin kırılacağı ve bir kıvrımın gelişeceği anlamına gelir. Aşağı doğru çekilen kasların aşırı çalışması nedeniyle yüzün alt kısmında yanak sarkmaları ve kukla çizgileri gelişir. Yaş ilerledikçe derinin altındaki yağ dokusu giderek azalır, üstteki kıvrımlar rahatlamış olsa bile görünür hale gelir.

 

Gençler yine de bu alın kaslarını herhangi bir sorun yaşamadan gevşetebilirler. Yaşlılarda ise doğrudan gözün üzerinde deri fazlalığı gelişir. Daha sonra gözlerini açık tutmak ve onları iyi görebilmek için alınlarını kaldırmaları ve kırıştırmaları gerekir. Alın kırışıklıklarıyla mücadele etmek için seçebileceğiniz farklı tedavi yöntemleri vardır.

 

Yüz ifadelerini kaybetmeden alın kırışıklıklarını tedavi edin

 

Alın kırışıklıkları hyaluronik asit ile çok daha pürüzsüz hale gelebilir, hatta tamamen yok olabilir. Alın kırışıklıklarının tedavisinde genelde botoksa gerek yoktur, bu derin kırışıklıklar söz konusu olduğunda tercih edilebilir. Denizli Botok’ta, hyaluronik asit dolgusu ile alın ve yüzün üst kısmını değiştirerek dengeli ve daha genç bir yüz yapısına kavuşabilirsiniz.

 

Erkeklerde alın botoksu

 

Erkekler de iyi görünmek isterler. En büyük öncelik her zaman doğal bir sonuç elde etmektir. Bu prosedür erkekler için de iyidir, bu nedenle alın kırışıklıklarından muzdarip olduğunuzu düşünüyorsanız konsültasyon için iletişime geçin.

 

bir bakışta alın dolgusu

 

alın dolgusunun 3 adımı

alın dolgusu nedir?

alın dolgusunun faydaları

alın dolgusunun etken maddeleri

alın dolgusunun uygulama alanları

alın dolgusu SSS



alın dolgusunun 3 adımı

 

1. TEMİZLEME

Uygulama yapmadan önce dudakta bir makyaj varsa temizlenir ve antiseptik solüsyon ile silinir. Alın dolgusu prosedürü ayakta tedavi bazında gerçekleştirilir.

2. ENJEKSİYON

Uygulama yapılacak bölgelere dolgu maddesi enjekte edilir. Doktorunuz enjeksiyon sonrası bölgelere masaj da yapabilir. Dolgu maddesi enjekte edildikten sonra şişliği azaltmak ve rahatsızlığı gidermek için bir buz paketi sunulabilir.

3. SON AŞAMA ve EVDE BAKIM

Minik delinme noktaları özel bir laminasyon kremi ile kapatılır ve çevre kirliliğinden korunur. Cildinizin önemli besinlerle beslenmeye devam etmesini sağlamak için size ev için doğru bakım ürünleri tavsiye edilir.


alın dolgusu nedir?

 

Hyaluronik asit ile alın kırışıklıkları tamamen yok olabiliyor. Derin alın kırışıklıkları durumunda hyaluronik asit ile çeşitli tedaviler gereklidir.

 

Pürüzsüz bir alın için, başlangıç ​​durumuna bağlı olarak en az 4-8 hafta arayla birkaç tedavi uygulanması tavsiye edilir.

 

İlk seansta çok fazla enjeksiyon yapılması, aşırı düzeltme olarak bilinen, alında hyaluronik asidin neden olduğu şişliklere yol açabilir.

 

Alın kırışıklıkları deneyimli bir uygulayıcı tarafından künt bir kanül ile tedavi edildiğinde alın tamamen düzelebilir ve sonuç hastanın yaşına bağlı olarak çoğu zaman 1-3 yıl kadar kalıcı olur.

 

alın dolgusunun faydaları

 

kırışıklıkları giderin

nem ve elastikiyet kaybının giderin

doğuştan olan asimetrilerin düzeltin

daha genç ve taze bir görünüm elde edin

 

alın dolgusunun etken maddeleri

 

Hyaluronik asit

 

alın dolgusunun uygulama alanları

 

Alın bölgesi

 

alın dolgusu SSS

Alın kırışıklıklarının nedeni

 

Alındaki en dikkat çekici enine kırışıklıklar cildin çok sık sıkıştırılmasından kaynaklanır. Bu düz veya dalgalı alın çizgileri yüzün gergin görünmesine neden olur. Yaşın ilerlemesiyle birlikte alında giderek daha fazla cilt altı yağ dokusu kaybolur ve cilt o kadar incelir ki, yüz gevşetilse bile mimik kırışıklıkları görünür kalır. Kaşların ve dolayısıyla alnın sık ve güçlü bir şekilde kaldırılması, yaşlılıkta zaten elastik olmayan cildin sürekli olarak sıkışmasına neden olur. Alın kırışıklıkları giderek derinleşir.

 

Kaş çatma çizgileri ile endişe çizgileri arasındaki fark nedir?

 

Alındaki kırışıklıklar genellikle enine, düz veya dalgalıdır ve sıklıkla endişe çizgileri ve kaş çatma çizgileri (kaşlar arasındaki kırışıklıklar) olarak adlandırılır.

 

Bu kırışıklıklar çoğu zaman yüzün tamamının gergin görünmesine neden olur. İleri yaşlarda deri altı yağ dokusu zaten o kadar inceliyor ki, alın kırışıklıkları ne yazık ki yüz rahatken bile görünür durumda kalıyor.

 

Enine alın kırışıklıklarına sıklıkla düşünce çizgileri veya endişe çizgileri de denir. Bazı aşırı durumlarda alında dikey, paralel kırışıklıklar da oluşur.

 

Alın kırışıklıklarını Botoks veya Hyaluron ile tedavi etmek?

 

Alındaki çok derin kırışıklıklar bile hyaluronik asit ile doldurulup düzeltilebilmektedir. Ancak çok kuvvetli veya derin alın kırışıklıklarında hyaluronik asit tedavisini desteklemek amacıyla botoks çok küçük dozlarda bir defaya mahsus olarak kullanılabilir.

 

Çapraz bağlı hyaluronik asit ile alın kırışıklıkları doku dostu bir şekilde tedavi edilebilmektedir. Her durumda, hyaluronik asit, endişe çizgilerini ve kaş çatma çizgilerini botoksla tedavi etmekten daha iyidir.

 

Sinir toksini botoks felç edici etkiyle cildi pürüzsüzleştirdiği için yüz ifadeleri bozulabilir ve maske benzeri bir etki yaratabilir. Başka hoş olmayan yan etkiler de olabilir.

 

Anında etki olarak Botoks: Botoks ve hyaluronik asit kombinasyonu, çok derin alın kırışıklıkları ve güçlü alın kasları ile çok hızlı bir şekilde yardımcı olur.

 

Çok kuvvetli veya derin alın kırışıklıklarında hyaluronik asit tedavisini desteklemek amacıyla botoks çok küçük dozlarda bir defaya mahsus olarak kullanılabilir. Bu, güçlü alın kaslarını ve çoğu zaman kontrol edilemeyen yüz ifadelerini, yani kaşlarını çatmayı zayıflatır.

 

Alın kaslarında oluşan gevşeme ve bir miktar botoks uygulamasıyla gücün yavaş yavaş azalması, alnı pürüzsüzleştirir. Zamanla aktif alın kasları biraz zayıflar ve tedavi gören hasta abartılı yüz ifadelerine alışır.

 

Ama yüz ifadeleri hala duruyor.

 

Ayrıca bir sonraki seansta alın kırışıklıklarının alt kısmındaki madde kusurlarının telafi edilmesi amacıyla alın kırışıklıkları hyaluronik asit ile doldurulur. Hyaluronik asit tedavisi yoluyla uzun süreli cilt yenilenmesi daha hızlı ve daha etkili bir şekilde başlayabilir.

 

Alın kırışıklıklarının risklerini ve yan etkilerini ortadan kaldırın

 

Alnı tedavi ederken yalnızca çok ince, çapraz bağlı bir hyaluronik asit enjekte edilmelidir; bu asit, nispeten hızlı bir şekilde dokuya yumuşak bir şekilde yerleşir. Alın kırışıklıklarına hyaluronik asit tedavisi uygulandıktan sonra birkaç gün ciltte küçük kabarcıklar veya kızarıklıklar görülebilir ancak bunlar hızla kaybolur. Bazı durumlarda, birkaç gün içinde kaybolacak olan küçük şişlikler ve şişlikler olabilir. Tüm şişlikler geçtikten sonra hasta, tedavi edilen alnına hafifçe masaj yapabilir. Çok nadir durumlarda, hyaluron tedavisinin yapıldığı gün veya hyaluron tedavisinden 1 gün sonra alın bölgesindeki derinin şiddetli, büyük ölçekli şişmesi mümkündür. Ancak 1-2 gün sonra bu şişlik de azalır.

 

Alın kırışıklıklarından nasıl kurtulurum?

 

Alın kırışıklıkları hyaluronik asit ile mükemmel şekilde düzeltilebilir ve çok derin kırışıklıklar bile genellikle birkaç tedaviyle tamamen giderilebilir. Pürüzsüz bir alın için genellikle başlangıç ​​durumuna bağlı olarak 4-8 ​​hafta aralıklarla birkaç tedavi uygulanması tavsiye edilir. Doğru enjeksiyon tekniği ile uzun süreli sonuç elde edilebilir. Botoksa göre en büyük avantajı hyaluronik asidin yüz ifadelerine hiçbir etkisinin olmaması ve vücutta doğal olarak oluşmasıdır.

 

Hyaluronik asit dolgusu ile alın kırışıklıkları tedavisi kalıcı mıdır?

 

Tedavi sonucunun ne kadar süreceği, diğer şeylerin yanı sıra, tedavi yöntemine ve tedavi edilecek kişinin yaşına bağlıdır. Hyaluronik asit deneyimli bir uygulayıcı tarafından hedefe yönelik olarak kullanıldığında sonuç genellikle 1-2 yıl kadar kalıcı olur.

 

Hyaluronik asit dolgusu ile alın kırışıklıkları tedavisi ağrılı bir işlem midir?

 

Alın kırışıklıklarının tedavisi çok az acı verir ya da hiç acı vermez. Bunun sebeplerinden biri de bu tedavide çok ince bir iğne kullanılmasıdır. Ancak tedavi yapılacak kişinin arzu etmesi halinde kremli lokal anestezi de yapılabilir.

 

Alın çizgileri dolgusu prosedürüne hazırlanmanın en iyi yolu nedir?

 

  • İşlemden 2 hafta önce kanın pıhtılaşmasını engelleyen ilaçları kullanmayı bırakın

  • Herpes veya antibiyotik için doktorunuzun reçetesini alın

  • İşlemden önceki 14 gün boyunca alkol, sigara ve uyku haplarından kaçının

  • Herhangi bir kolajen prosedüründen önce alerji testi yapın

 

Alın çizgileri dolgusu sonrasında nelere dikkat etmeliyim?

 

  • Tedavi edilen alanı yavaşça soğutabilirsiniz

  • Abartılı yüz ifadelerinden kaçının ve dudaklarınıza dokunmamak en iyisidir.

  • 14 gün boyunca sauna, solaryum ve güneşlenmekten kaçının

  • 3 gün boyunca ruj ve makyaj yapmayı bırakın

  • Yaklaşık 6 saat sonra yüzünüzü tekrar nazikçe yıkayabilirsiniz.

  • Yeterince su içip alkol ve sıcak içeceklerden kaçının

Whatsapp