Marionette çizgileri dolgusu

Marionette çizgileri ağzın köşelerinden başlayıp çenenin yanlarına doğru inen kırışıklıklardır. Yaşın bu hoş olmayan izlenimleri, adını kukla olarak bilinen kukla türünden (abartılı çene çizgisiyle ünlü, telli bir nesne) alır ve 20'li yaşlarımızın ortalarından itibaren fark edilebilir hale gelir ve 40 yaşına geldiğimizde yoğunluğu artabilir.

 

Melomental kıvrımlar olarak da adlandırılan Marionette çizgileri, ağzınızın köşelerinden çenenize kadar uzanan kırışıklıklardır. Adı, aynı yerde dikey çizgiler belirgin olan ipli kuklalardan geliyor. Marionette çizgileri hafif, orta veya şiddetli olabilir.

 

Marionette çizgileri tıpkı diğer yüz kırışıklıkları gibi çeşitli faktörlerden kaynaklanmaktadır. Acı ve hayal kırıklığında ağız köşelerinin aşağı çekilmesinin yanı sıra, yerçekimi ve yanak bölgesinin tamamındaki bağ dokusu ve derinin gevşemesi de buna dahildir. Genleriniz, yaşam tarzınız ve genel sağlığınız bir rol oynayabilir, ancak bunları tamamen önlemenin bir yolu yoktur. Kukla çizgileriniz konusunda endişeleriniz varsa, tedavi seçenekleri ve uzun süreli cilt bakımına ilişkin ipuçları hakkında bir sağlık uzmanınızla görüşün.

 

Çoğu durumda, burada cerrahi düzeltme gerekli değildir, çünkü hyaluronik asit ile kırışıklık enjeksiyonları ile iyi sonuçlar elde edilebilir.



bir bakışta marionette çizgileri dolgusu

 

Marionette çizgileri dolgusunun 3 adımı

Marionette çizgileri dolgusu nedir?

Marionette çizgileri dolgusunun faydaları

Marionette çizgileri dolgusunun etken maddeleri

Marionette çizgileri dolgusunun uygulama alanları

Marionette çizgileri dolgusu SSS



Marionette çizgileri dolgusunun 3 adımı

 

1. TEMİZLEME

Uygulama yapmadan önce dudakta bir makyaj varsa temizlenir ve antiseptik solüsyon ile silinir. Marionette çizgileri dolgusu prosedürü ayakta tedavi bazında gerçekleştirilir.

2. ENJEKSİYON

Uygulama yapılacak bölgelere dolgu maddesi enjekte edilir. Doktorunuz enjeksiyon sonrası bölgelere masaj da yapabilir. Dolgu maddesi enjekte edildikten sonra şişliği azaltmak ve rahatsızlığı gidermek için bir buz paketi sunulabilir.

3. SON AŞAMA ve EVDE BAKIM

Minik delinme noktaları özel bir laminasyon kremi ile kapatılır ve çevre kirliliğinden korunur. Cildinizin önemli besinlerle beslenmeye devam etmesini sağlamak için size ev için doğru bakım ürünleri tavsiye edilir.


Marionette çizgileri dolgusu nedir?

 

Genel olarak kırışıklıklara, özel olarak da kukla çizgilerine karşı en etkili çözümlerden biri hyaluronik asittir. Kısaca hyaluron olarak adlandırılan asit, vücut hücrelerinin kendisi tarafından oluşturularak vücuttaki suyu bağlayarak bağ dokusunun elastik ve sıkı olmasını sağlar. Ayrıca cilde nem sağlar. Hyaluron ağız kenarlarındaki kırışıklıklara karşı iki farklı şekilde kullanılabilir. Kukla çizgilerine hyaluronik asit enjekte edebilirsiniz. Ağız köşelerine hyaluronik asit enjeksiyonu kırışıklıkları doldurur ve kaybedilen hacmi geri kazandırır.

 

Sonuç: Ağız ve çene arasındaki cilt dolgun ve genç görünümüne kavuşur. Kukla çizgilerine hyaluronik asit enjekte etmeye karar verirseniz, etkinin yaklaşık altı ay sonra kaybolduğunu bilmelisiniz. Bundan sonra, elde edilen sonuçların korunması için tedavinin tekrarlanması gerekir.

 

Marionette çizgileri dolgusunun faydaları

 

cilde nem sağlar

kırışıklıkları doldurur

kaybedilen hacmi geri kazandırır

ağız ve çene arasındaki cilt dolgun ve genç görünümüne kavuşur

 

Marionette çizgileri dolgusunun etken maddeleri

 

hyaluronik asit

 

Marionette çizgileri dolgusunun uygulama alanları

 

Ağız köşeleri

Ağız ve çene bölgesi

 

Marionette çizgileri dolgusu SSS

 

Marionette (kukla) çizgileri nedir?

 

Marionette çizgileri doğal yaşlanmayla birlikte oluşan yüz kırışıklıklarıdır. Çizgiler ağız ve çene arasında dikey olarak uzanır ve bu da yüzünüzün alt yarısında sarkmalara neden olabilir.

 

Kukla çizgileri, isimlerini, kuklacıların konuşmalarına yardımcı olabilmesi için çeneleri bölünmüş olduğu bilinen kukla ipli kuklalardan alır. Ağzınızın etrafındaki deri, yüzünüzün geri kalanıyla karşılaştırıldığında daha ince olduğundan kırışmaya özellikle yatkındır.

 

Bu tür kırışıklıklar 40'lı yaşlarınızda gelişme eğilimindedir, ancak bunların belirtilerini 20'li ve 30'lu yaşlarınızda görmeye başlayabilirsiniz. Görünümlerini en aza indirmeye yardımcı olmak istiyorsanız nedenleri ve olası tedavi seçenekleri hakkında daha fazla bilgi edinin.

 

Marionette (kukla) çizgileri ile nazolabial kıvrımlar arasındaki fark nedir?

 

Marionette çizgileri ve nazolabial kıvrımlar yüzünüzün farklı yerlerindedir. Nazolabial kıvrımlar gülümseme çizgileri olarak bilinir ve burundan ağza kadar uzanır. Nazolabial kıvrımların altında kukla çizgileri belirir.

 

Marionette (kukla) çizgileri hangi durumlarda ortaya çıkar?

 

Çoğu insan yaşlandıkça kukla çizgileri görünür olmaya başlayacaktır. Ancak bazı kişilerde bu çizgiler daha erken gelişmeye daha yatkın olabilir veya daha belirgin, daha derin çizgilere sahip olabilirler. Örneğin sigara içen ve güneş koruyucu kullanmayan kişilerde erken dönemde kukla çizgileri oluşabilir veya kırışıklıklar daha belirgin olabilir.

 

Marionette (kukla) çizgileri kaç yaşında ortaya çıkar?

 

Kukla çizgileri genellikle 40 yaş civarında ortaya çıkar. Ancak 20'li ve 30'lu yaşlarda ağzınızın kenarlarında soluk veya ince çizgiler görebilirsiniz.

 

Marionette (kukla) çizgileri sizi daha yaşlı gösterir mi?

 

Evet, kukla çizgileri yaşlanma belirtisidir. Bu kırışıklıklar sizi olduğunuzdan daha yaşlı gösterebilir.

 

Marionette (kukla) çizgilerinin nedenleri

 

Aşağıdaki nedenlerden dolayı Marionette çizgileri gelişebilir:

  • Yaşlanma ve doğal olarak cildinizdeki kolajen ve elastin kaybı

  • Genetik yatkınlık

  • Yüzünüze güneş koruyucu sürmemek

  • Dudaklarınızı sık sık büzmek

  • Şiddetli stres

  • Sigara içmek

  • Güneşe maruz kalma, güneş hasarına neden olabilir

Marionette (kukla) çizgileri görünümü nasıl etkiler?

 

Marionette çizgileri, ağzınızın dış köşelerinden çenenize kadar uzanan ince veya derin çizgiler olabilir. Seni sürekli kaşlarını çatıyormuşsun gibi gösterebilirler.

 

Marionette (kukla) çizgileri nasıl teşhis edilir?

 

Sağlık uzmanınız Marionette (kukla) çizgilerinin ciddiyetini teşhis etmek için beş puanlık bir derecelendirme ölçeği kullanabilir. Derecelendirme ölçeği cerrahınızın en iyi tedavi seçeneğini belirlemesine yardımcı olabilir.

 

Hyaluronik asit Marionette (kukla) çizgilerini nasıl yok eder?

 

Hyaluronik asit, estetik cerrah tarafından kukla çizgilerinin alt kısmına enjekte edilir. Burada suyun bağ dokusunda depolanmasını sağlar. Hyaluronik asit kendi hacminin bin katı kadar su bağlayabilir. Su tutma, mentolabial kıvrımların alt kısmındaki derideki bağ dokusunun hacmini artırır. Sonuç olarak, kıvrımların alt kısmı yükselir, bu da kıvrımları önemli ölçüde azaltır ve optimum dozajda hyaluronik asit ile tamamen kaybolur.

 

Marionette (kukla) çizgisi tedavisi nasıl çalışır?

 

Marionette (kukla) çizgilerinin tedavisinde kullanıldığında dermal dolgu maddeleri ağzın köşelerindeki çeşitli yerlere enjekte edilir. Bu tedavi şeklinde başarı, bu kırışıklıklar erken evrelerindeyken elde edilir çünkü daha derin kırışıklıkların silinmesi daha zor olabilir. Dolgu maddeleri büyük oranda hyaluronik asitten (dolgun, nemli bir cilt yaratılmasından sorumlu doğal bir madde) oluştuğundan, yüz hacmi anında geri kazanılacak ve sonuçlar 12 aya kadar sürecektir.

 

Marionette (kukla) çizgisi dolgu tedavisi ne kadar sürer?

 

Marionette (kukla) çizgisi dolgu tedavisi genellikle yaklaşık 30-45 dakika sürer, bu da onu hızlı ve basit bir alternatif haline getirir. Öncelikle yüzünüz temizlenir ve enjeksiyon bölgelerinin uyuşturulmasına yardımcı olmak için topikal bir anestezi uygulanır. Bunu tıp uzmanları tarafından küçük iğnelerle yapılan çene dolgusu enjeksiyonları takip eder. Hastanede yatmaya gerek olmadığı için hasta günü minimum düzeyde aksatır ve sonrasında normal aktivitelerine hemen dönebilir.

 

Marionette (kukla) çizgisi tedavisinin sonuçları ne kadar sürer?

 

Botoks ile minimal invaziv kukla çizgisi tedavisinin sonucu yaklaşık 4-6 ay sürer. Hyaluronik asit ile yapılan kırışıklık enjeksiyonları10-12 ay sürer ve otolog yağ ile kalıcıdır. Mini yüz germe veya yüz germe işleminin sonucu en az 10-15 yıl sürer.

 

Marionette (kukla) çizgisi tedavisinin ne sıklıkla tekrarlanması gerekir?

 

Kukla çizgilerine yönelik minimal invaziv tedaviler yılda 1-2 kez tekrarlanır. 

 

Marionette (kukla) çizgileri tedavisinden sonra günlük rutinlerime dönebilir miyim? 

 

Tedaviden sonra genellikle tekrar harekete hazır olursunuz ancak iki ila üç gün boyunca uygulama yapılan cilt bölgelerine kesinlikle dokunmaktan kaçınmalısınız. Tedaviden sonraki ilk birkaç gün yoğun güneşe maruz kalmaktan, solaryum ve sauna ziyaretlerinden de kaçınmalısınız.

 

Marionette (kukla) çizgilerinin azalması ne kadar sürer?

 

Su tutma yavaş ve süreklidir. Bu, kukla çizgilerinin hyaluronik asitle işlenmesinin sonuçlarının hemen görülemeyeceği anlamına gelir. Yalnızca birkaç hafta içinde yavaş yavaş ortaya çıkarlar. Bunun avantajı, onunla elde edilen değişikliklerin tamamen doğal görünmesidir. Etki genellikle altı ila on iki ay arasında sürer.

 

Bazı durumlarda Botoks ile kombinasyon belirtilir

 

Mimik kaslarının bazı kısımları da kukla çizgilerinin oluşumunda rol oynayabilir. Böyle bir durum söz konusu olduğunda sizi tedavi eden doktor tedavi öncesi muayene sırasında kırışıklıkların etrafındaki bölgeyi elle muayene ederek tespit edecektir. Burada kalıcı olarak gergin kas telleri hissediliyorsa uzman, kırışıklık tedavisinin botoksla kombine edilmesini önerir. Botoks, yüz ifadeleriyle ilişkili kasların kasılabilirliğini seçici ve geçici olarak engeller. Çoğu zaman korkulan maske benzeri sertlik, doğru dozda Botoks uygulandığında oluşmaz.

 

Neden Marionette (kukla) çizgileri için tedavi almalısınız?

 

Marionette (kukla) çizgileri genellikle kırklı yaşlara kadar ortaya çıkmasa da genetik nedenlerden dolayı daha erken de ortaya çıkabilmektedir. Çoğu durumda cildin doğal yaşlanmasından kaynaklanırlar. Cildin elastikiyeti azalır ve yüzdeki hacim yavaş yavaş kaybolur. Diyet, egzersiz, nikotin ve alkolün yanı sıra cildin güneşten korunması gibi yaşam tarzı da süreci etkiler. Bazı insanlar anatomik olarak kukla çizgileri geliştirmeye daha yatkındır. Çok önemli ve sıklıkla fark edilmeyen bir neden ise çene ve alt çene bölgesindeki kemik maddesinin doğal kaybıdır.

 

Bu tür kırışıklıklar 40'lı yaşlarınızda gelişme eğilimindedir, ancak bunların belirtilerini 20'li ve 30'lu yaşlarınızda görmeye başlayabilirsiniz. Görünümlerini en aza indirmeye yardımcı olmak istiyorsanız nedenleri ve olası tedavi seçenekleri hakkında daha fazla bilgi edinin.

 

Marionette (kukla) çizgileri dolgusunun riskleri nelerdir?

 

Marionette çizgileri için uygulanan dolgu işlemleri nispeten güvenlidir. Herhangi bir yan etki geçici olma eğilimindedir. Riskler:

  • Dolgu maddesine alerjik reaksiyon

  • Asimetrik görünüm

  • Kanama, morarma ve kızarıklık

  • Akneye benzeyen şişlikler

  • Enfeksiyonlar

  • Uyuşukluk

  • Cilt hasarı veya yara izleri

  • Ciltte renk değişikliği, hassasiyet ve şişlik (ödem)

 

Marionette (kukla) çizgileri dolgusu işleminden sonra iyileşme nasıldır?

 

İşlemden sonra bir miktar morarma veya şişlik olabilir. Bu yan etkiler birkaç gün içinde kaybolur. Yine de anında ve gözle görülür bir fark görebilmelisiniz. Rahatsızlığı en aza indirmek için tedavi alanına soğuk kompres veya buz paketleri uygulayabilirsiniz.

 

Faaliyetleri sürdürme konusunda sağlık uzmanınızın tavsiyelerine uyun. Yaptığınız işin türüne bağlı olarak işlem sonrasında işinize dönebilmelisiniz. Sağlayıcınız yorucu fiziksel aktiviteler yapmadan önce 24 saat beklemenizi önerebilir.

 

Marionette (kukla) çizgileri dolgusu prosedürüne hazırlanmanın en iyi yolu nedir?

 

  • İşlemden 2 hafta önce kanın pıhtılaşmasını engelleyen ilaçları kullanmayı bırakın

  • Herpes veya antibiyotik için doktorunuzun reçetesini alın

  • İşlemden önceki 14 gün boyunca alkol, sigara ve uyku haplarından kaçının

  • Herhangi bir kolajen prosedüründen önce alerji testi yapın

 

Marionette (kukla) çizgileri dolgusu sonrasında nelere dikkat etmeliyim?

 

  • Tedavi edilen alanı yavaşça soğutabilirsiniz

  • Abartılı yüz ifadelerinden kaçının ve dudaklarınıza dokunmamak en iyisidir.

  • 14 gün boyunca sauna, solaryum ve güneşlenmekten kaçının

  • 3 gün boyunca ruj ve makyaj yapmayı bırakın

  • Yaklaşık 6 saat sonra yüzünüzü tekrar nazikçe yıkayabilirsiniz.

  • Yeterince su içip alkol ve sıcak içeceklerden kaçının

 

Kukla çizgilerine karşı yüz jimnastiği

 

Egzersiz 1: Yanakları emerken öpülesi bir ağız oluşturun. Bu pozisyonu on saniye basılı tutun ve beş kez tekrarlayın. Başınızı geriye eğerek egzersizin etkisini yoğunlaştırabilirsiniz.

 

Egzersiz 2: Dilinizi burnunuzun ucuna doğru uzatın ve bu pozisyonu on saniye boyunca koruyun. Egzersizi beş kez tekrarlayın.

 

Egzersiz 3: Beş saniye boyunca ağzınız kapalı olarak gülümseyin ve bu egzersizi beş kez tekrarlayın.

Whatsapp