Çene hattı ve çene köşeleri dolgusu (jawline ve angulus mandibula)

Jawline dolgusu, kırışıklıkları ve ince çizgileri yumuşatarak yüzünüze daha genç bir görünüm kazandırır. Bu dermal dolgu maddeleri, incelmiş, sarkmış cilde şekil, hacim ve belirginlik katar. Bu cerrahi olmayan kozmetik prosedür, gözle görülür, anında sonuçlar sunar. Jawline dolgusunun etkileri geçicidir ancak hatırlatma dozları ile aylar veya yıllar sürebilir.

 

Yüz ile boyun arasındaki geçişe çene çizgisi denir. Bu, genç bir görünüm için giderek daha önemli hale geliyor: Yüzün tanımını ve hatlarını verir ve böylece ona şekil verir. Herkes genetik olarak belirgin bir çene hattına sahip değildir. Ayrıca yaşlanma süreci içerisinde yüz oranlarının aşağıya doğru azalmasıyla oluşan “çuvallama etkisi” de ortaya çıkar. Yanakların sarkması var. Yanakları daha az görünür hale getirmek ve çeneyi daha dik göstermek için son zamanlarda giderek daha fazla insan çene hattı şekillendirme olarak bilinen yöntemi tercih ediyor. 

 

Ameliyatsız çene büyütme, dermal dolgu maddeleri kullanılarak gerçekleştirilen basit bir yüz şekillendirme işlemidir. Bunlar, çekici ve daha dengeli bir görünüm için çene hattını yeniden şekillendirmek için kullanılan hyaluronik asitten yapılır. Hyaluronik asit, vücudumuzda bulunan doğal olarak oluşan hyaluronik asite benzeyen jel benzeri bir maddedir. Çene bölgesindeki sığlığı ve kusurları “doldurmak” veya çeneyi yeniden şekillendirmek için hyaluronik asit dermal dolgu maddeleri kullanıyoruz, gıdınızdan kurtulmanıza veya arzu ettiğiniz konturlu çene hattına ulaşmanıza yardımcı oluyoruz. Bazen yüzü inceltmek ve doğal görünümlü sonuçlar elde etmek için gereken tek şey çene hattına bir dizi Botoks enjeksiyonudur.

 

Birinin çene dolgusu ile çene hattını değiştirmek istemesinin birkaç nedeni vardır. Kadınlarda çenenin boyu, genişliği veya projeksiyonu artırarak, yüz oranlarını iyileştirerek ve yüzü daha ince göstererek daha güçlü bir çene elde edilebilir. Erkeklerde ise yükseklik ve genişlik dengelenerek sarkan gıdı bölgesine dermal dolgu enjekte edilerek yapılan çene dolgusu tedavisiyle daha erkeksi, belirgin bir çene elde edilebilir.

 

Çene dolguları, hacmi geri kazandırmak ve çene hattını şekillendirmek, aynı zamanda cildi pürüzsüzleştirmek ve daha genç bir görünüm sağlamak için kullanılabilir. Hangi görünümü elde etmek istiyorsanız, ücretsiz konsültasyonumuzda bunun mümkün olup olmadığını tartışabilir ve çene büyütme tedavisiyle ilgili tüm sorularınızı yanıtlayabiliriz.

 

Dolgu maddeleri yardımıyla çene kemikleri daha da vurgulanır. Genellikle çene çizgisi boyunca çeşitli noktalara enjekte edilen hyaluronik asit kullanılır. Vücut belli bir süre sonra maddeyi tekrar parçalıyor. Bu, uzun vadeli sonuçlar için düzenli tedavinin gerekli olduğu anlamına gelir.




bir bakışta çene hattı ve çene köşeleri dolgusu (jawline ve angulus mandibula)

 

çene hattı ve çene köşeleri (jawline ve angulus mandibula) dolgusunun 3 adımı

çene hattı ve çene köşeleri (jawline ve angulus mandibula) dolgusu nedir?

çene hattı ve çene köşeleri (jawline ve angulus mandibula) dolgusunun faydaları

çene hattı ve çene köşeleri (jawline ve angulus mandibula) dolgusunun etken maddeleri

çene hattı ve çene köşeleri (jawline ve angulus mandibula) dolgusunun uygulama alanları

çene hattı ve çene köşeleri (jawline ve angulus mandibula) dolgusu SSS



çene hattı ve çene köşeleri dolgusu (jawline ve angulus mandibula) dolgusunun 3 adımı

 

1. TEMİZLEME

Uygulama yapmadan önce dudakta bir makyaj varsa temizlenir ve antiseptik solüsyon ile silinir. Çene hattı ve çene köşeleri dolgusu (jawline ve angulus mandibula) dolgusu prosedürü ayakta tedavi bazında gerçekleştirilir.

2. ENJEKSİYON

Uygulama yapılacak bölgelere dolgu maddesi enjekte edilir. Doktorunuz enjeksiyon sonrası bölgelere masaj da yapabilir. Dolgu maddesi enjekte edildikten sonra şişliği azaltmak ve rahatsızlığı gidermek için bir buz paketi sunulabilir.

3. SON AŞAMA ve EVDE BAKIM

Minik delinme noktaları özel bir laminasyon kremi ile kapatılır ve çevre kirliliğinden korunur. Cildinizin önemli besinlerle beslenmeye devam etmesini sağlamak için size ev için doğru bakım ürünleri tavsiye edilir.


çene hattı ve çene köşeleri (jawline ve angulus mandibula) dolgusu nedir?

 

Doktorlar, çene çizgisi şekillendirme terimini, çene çizgisi olarak adlandırılan yan çene çizgisinin vurgulanması anlamına geldiğini anlıyorlar. Bu, yüzü görsel olarak boyundan ayırır ve ona şeklini ve konturunu verir. Ancak genetik veya yaşlanma sürecinin bir parçası olarak cilt ve doku elastikiyeti azalır ve çene hattının daha az göründüğü veya hiç görünmediği, çuvallama etkisi denilen bir durum ortaya çıkabilir. Ortaya çıkan yanak sarkmalarını düzeltmek için estetik tıp giderek daha fazla ameliyatsız tedavilere yöneliyor. Çene hattına hyaluronik asit dolgular veya kalsiyum hidroksiapatit dolgular enjekte edilir. hiyalüronik asityüksek su depolama kapasitesine sahip olan ancak vücut tarafından yavaş yavaş tekrar parçalanan endojen bir maddedir. Kalsiyum hidroksiapatit ise cildin gençlikteki yenilenme yeteneğini harekete geçirir ve kollajen oluşumunu uyarır. Bu, cildin daha sıkı ve elastik olmasını sağlar.

 

Jawline konturlama sayesinde çok daha belirgin bir çene çizgisi ve dolayısıyla daha uyumlu bir görünüm elde edilir. Özellikle erkekler çeneyi daha geniş gösterdiği için çene hattını şekillendirmeyi tercih ediyor. Kadınlarda çeneyi daha dar göstermek ve yanaklara odaklanmak amacıyla dolgu genellikle başka yerlere de enjekte edilir. Ayrıca yöntem çene gerilemesi gibi çene düzeltmesi için de kullanılabilir.

 

Jawline dolgusu, çene çizginizdeki kırışıklıkları düzeltmek için hızlı, invaziv olmayan bir kozmetik işlemdir. Bu dolgular çene hattınızın görünümünü iyileştirebilir ve daha genç görünmenizi sağlayabilir. Çene hattı dolgularının etkileri geçicidir. Her altı ila 18 ayda bir tekrar enjeksiyonlara ihtiyacınız olacak. Dermal dolgu maddeleri nispeten güvenli olsa da cilt enjeksiyonları risksiz değildir. Aradığınız görünümü elde etmenize yardımcı olabilecek deneyimli bir sağlık uzmanı seçmeniz önemlidir.

 

çene hattı ve çene köşeleri (jawline ve angulus mandibula) dolgusunun faydaları

 

Çene hattınıza hacim katın

Çene hattınız ve boynunuz arasında daha belirgin bir ayrım oluşturun

Gıdı sarkmasının görünümünü azaltın

Gıdı görünümünü en aza indirin

Çene hattınıza daha keskin bir açı verin

Daha genç bir görünüme sahip olun

Çene hattınızı daha simetrik hale getirin

Sarkma cilt ve kırışıklıklar gibi yaşlanmanın etkilerini azaltın

Çenenizde pürüzsüz kırışıklıklar veya ince çizgiler

Belirsiz veya "zayıf" bir çenenin tedavisi

 

çene hattı ve çene köşeleri (jawline ve angulus mandibula) dolgusunun etken maddeleri

 

Hyaluronik asit

 

çene hattı ve çene köşeleri (jawline ve angulus mandibula) dolgusunun uygulama alanları

 

Çene hattı

 

çene hattı ve çene köşeleri (jawline ve angulus mandibula) dolgusu SSS

Çene hattı ve çene köşeleri (jawline ve angulus mandibula) dolgusu işlemi sırasında ne olur?

 

Ayakta tedavi prosedürü genellikle yaklaşık 30-45 dakika sürer, bu da onu geleneksel çene implantı ameliyatına hızlı ve basit bir alternatif haline getirir. Öncelikle yüzünüz temizlenir ve enjeksiyon bölgelerinin uyuşturulmasına yardımcı olmak için topikal bir anestezi uygulanır. Bunu tıp uzmanları tarafından küçük iğnelerle yapılan çene dolgusu enjeksiyonları takip eder. Hastanede yatmaya gerek olmadığı için hasta günü minimum düzeyde aksatır ve sonrasında normal aktivitelerine hemen dönebilir.

 

Çene hattı ve çene köşeleri (jawline ve angulus mandibula) dolgu tedavisi ne kadar sürer?

 

Çene hattı ve çene köşeleri (jawline ve angulus mandibula) dolgu tedavisi genellikle yaklaşık 30-45 dakika sürer, bu da onu geleneksel çene implantı ameliyatına hızlı ve basit bir alternatif haline getirir. Öncelikle yüzünüz temizlenir ve enjeksiyon bölgelerinin uyuşturulmasına yardımcı olmak için topikal bir anestezi uygulanır. Bunu tıp uzmanları tarafından küçük iğnelerle yapılan çene dolgusu enjeksiyonları takip eder. Hastanede yatmaya gerek olmadığı için hasta günü minimum düzeyde aksatır ve sonrasında normal aktivitelerine hemen dönebilir.

 

Sonuçları ne kadar zamanda görürüm? 

 

Bu işlemin sonuçları anında görünür, böylece yeni halinize anında alışmaya başlayabilirsiniz. Diğer cerrahi olmayan prosedürlerin aksine, değişikliği hemen göreceksiniz, ancak tam etkiyi görmek için bir veya iki hafta bekleyin. 

 

Sonuçlar ne kadar sürer?

 

Bu ameliyatsız bir alternatif olduğundan genetik, metabolizma ve yaşam tarzı gibi çeşitli faktörlere bağlı olarak sonuçlar 18 aya kadar sürecektir. Kalıcı bir değişiklik taahhüt etmeden, yüz estetiğinde yapılacak bir değişikliğin etkilerini görmenin ideal bir yolu olabilir. Dermal dolgu maddeleri dağılmaya başladıktan sonra, daha kalıcı bir şey mi tercih edeceğinize veya çene hattınızı yenilemek için bir tamamlama işlemine devam etmek isteyip istemediğinize karar verebilirsiniz.

 

Dermal dolgu maddeleri sonrası bakım

 

Çene dolgusu yaptırdığınızda programınızda minimum düzeyde aksama olur ve hatta isterseniz doğrudan işinize dönebilirsiniz. Hastalar işlem sonrasında enjeksiyon bölgesinde hafif morarma ve şişlik yaşayabilir ancak bu durum bir veya birkaç gün içinde geçecektir. Yepyeni yüz geliştirmenize hayran kalmanız çok uzun sürmeyecek.

 

Prosedür uzun sürmese de dikkate alınması gereken birkaç özel husus vardır. Çene tedavinizden önceki günlerde, NSAID kullanımı da dahil olmak üzere hangi ilaçları aldığınıza dikkat etmelisiniz. Çene dolgusu işleminden sonraki iki gün içinde bunların veya aspirinin alınması tavsiye edilmez. Tedaviden önceki gün ve tedaviden sonraki iki gün boyunca alkolden de kaçınılmalıdır. Tedaviden sonraki iki hafta boyunca sauna gibi sıcak ortamlardan uzak durulmalı, ayrıca çene dolgusu işleminden sonra 24 saat boyunca yorucu egzersizlerden de kaçınılmalıdır. Bunlar, dermal dolgu tedavinizin güvenliğini ve başarısını sağlamak için yapılan küçük yaşam tarzı ayarlamalarıdır.

 

Dermal dolgu işleminden iki hafta sonra, tedaviyi tartışmak ve sonuçlarınızı incelemek üzere bir takip randevusu için tekrar davet edileceksiniz. Doktor çene dolgusunun nasıl yerleştiğini kontrol edecek ve size herhangi bir soru sorma veya olası endişelerinizi dile getirme fırsatı verecektir. Cerrahi olmayan başka kozmetik prosedürlerle ilgileniyorsanız, bu aynı zamanda yeni görünümünüzü tamamlayacak diğer tedavileri tartışmak için de bir fırsattır. Dermal dolgu maddeleri kalıcı bir çözüm olmadığından çene dolgularınızı zamanında tamamlamanız gerekecektir; çoğu hasta yılda bir kez dolgu yaptırmak için gelir.

 

Çene hattı ve çene köşeleri (jawline ve angulus mandibula) dolgusu hangi durumlarda uygulanmaz?

 

Çene hattı ve çene köşeleri (jawline ve angulus mandibula) dolgusu yapılıp yapılamayacağı sadece hastanın yaşına bağlı değildir. Bu işlem hamile veya emziren kadınlara veya 18 yaşın altındaki kişilere önerilmez. Ayrıca uygulama yapılacak bölgede akne, uçuk gibi akut veya kronik hastalıkların bulunmaması gerekir. Ancak cildin etkilenen bölgesi iyileştikten sonra şakak dolgusu yapılabilir. Pıhtılaşma bozukluğunuz varsa, hemofili (kan hastalığı), aşırı yara izi eğilimi veya romatizma veya Crohn hastalığı gibi otoimmün bir hastalık, prosedür sizin için uygun değildir. Kan sulandırıcı veya nonsteroidal antienflamatuar ilaçlar (ağrı kesici, ateş düşürücü ve antienflamatuar özelliği olan ağrı kesiciler) kullanıyorsanız başka bir tedavi yöntemini de düşünmelisiniz. Kullanılan malzemelere alerjisi olan hastalar da çene ucu dolgusu prosedüründen kaçınmalıdır. Bu nedenle doktor, işlemden önceki konsültasyon sırasında olası bir hoşgörüsüzlüğü ortadan kaldırmalıdır. Yakın zamanlarda kimyasal peeling veya lazer tedavisi aldıysanız Çene hattı ve çene köşeleri (jawline ve angulus mandibula) dolgusu önerilmez.



Çene hattı ve çene köşeleri (jawline ve angulus mandibula) dolgusunun riskleri nelerdir?

 

Jawline dolgu işlemleri nispeten güvenlidir. Herhangi bir yan etki geçici olma eğilimindedir. Onlar içerir:

  • Dolgu maddesine alerjik reaksiyon

  • Asimetrik görünüm

  • Kanama, morarma ve kızarıklık

  • Akneye benzeyen şişlikler

  • Enfeksiyonlar

  • Uyuşukluk

  • Cilt hasarı veya yara izleri

  • Ciltte renk değişikliği, hassasiyet ve şişlik (ödem)

 

Çene hattı ve çene köşeleri (jawline ve angulus mandibula) dolgusu işleminden sonra iyileşme nasıldır?

 

İşlemden sonra bir miktar morarma veya şişlik olabilir. Bu yan etkiler birkaç gün içinde kaybolur. Yine de anında ve gözle görülür bir fark görebilmelisiniz. Rahatsızlığı en aza indirmek için tedavi alanına soğuk kompres veya buz paketleri uygulayabilirsiniz.

 

Faaliyetleri sürdürme konusunda sağlık uzmanınızın tavsiyelerine uyun. Yaptığınız işin türüne bağlı olarak işlem sonrasında işinize dönebilmelisiniz. Sağlayıcınız yorucu fiziksel aktiviteler yapmadan önce 24 saat beklemenizi önerebilir.

 

Doktoru ne zaman aramalıyım?

 

Aşağıdaki durumlarda sağlık uzmanınızı aramalısınız:

  • Kaşıntılı döküntü gibi alerjik reaksiyon

  • Bir haftadan uzun süren morarma, kızarıklık veya şişlik

  • Enjeksiyon bölgelerinin yakınında şişlikler veya nodüller

  • Bir haftadan uzun süren orantısız (asimetrik) görünüm

  • Ateş gibi enfeksiyon belirtileri

 

Çene hattı ve çene köşeleri (jawline ve angulus mandibula) dolgusu prosedürüne hazırlanmanın en iyi yolu nedir?

 

  • İşlemden 2 hafta önce kanın pıhtılaşmasını engelleyen ilaçları kullanmayı bırakın

  • Herpes veya antibiyotik için doktorunuzun reçetesini alın

  • İşlemden önceki 14 gün boyunca alkol, sigara ve uyku haplarından kaçının

  • Herhangi bir kolajen prosedüründen önce alerji testi yapın

 

çene hattı ve çene köşeleri (jawline ve angulus mandibula) dolgusu sonrasında nelere dikkat etmeliyim?

 

  • Tedavi edilen alanı yavaşça soğutabilirsiniz

  • Abartılı yüz ifadelerinden kaçının ve dudaklarınıza dokunmamak en iyisidir.

  • 14 gün boyunca sauna, solaryum ve güneşlenmekten kaçının

  • 3 gün boyunca ruj ve makyaj yapmayı bırakın

  • Yaklaşık 6 saat sonra yüzünüzü tekrar nazikçe yıkayabilirsiniz.

  • Yeterince su içip alkol ve sıcak içeceklerden kaçının

Whatsapp