Malar (Orta yüz) dolgusu

Yaşlanmanın en erken belirtilerinden biri yüzün orta kısmında meydana gelen sarkmalardır. Bu durum özellikle kadınlarda otuzlu yaşların başlarında gelişmeye başlayabilir ve orta yaşlara doğru ilerledikçe istikrarlı bir şekilde ilerleyebilir. Orta yüzün yavaş inişi, yüzdeki merkezi konumu ve çevredeki birçok yapıyla ilişkisi nedeniyle bir dizi estetik soruna neden olur.

 

En sık görülen şikayetler alt göz kapağı çevresinde giderek çukurlaşma, burundan ağız köşesine doğru kıvrımların oluşması ve ağız köşesinde sarkıklıktır. Bir kişinin görünen yaşını artırmanın ötesinde, bu değişiklikler yorgunluk ve yetersiz dinlenme görünümü verebilir. Yakın zamana kadar yaşlanma sürecinin bu erken ama önemli bileşenini ele almak, genellikle haftalarca süren şişlik ve iyileşmeyle sonuçlanan kapsamlı orta yüz germe prosedürleri gerektiriyordu. Bu ciddi değiş-tokuş nedeniyle, hastalar gözleri veya boyun çizgisi gibi daha kolay iyileştirilebilen diğer bölgelere yönelirken, bu alan sıklıkla göz ardı edildi ve bozulmasına izin verildi.



bir bakışta malar (orta yüz) dolgusu

 

malar (orta yüz) dolgunun 3 adımı

malar (orta yüz) dolgu nedir?

malar (orta yüz) dolgunun faydaları

malar (orta yüz) dolgunun etken maddeleri

malar (orta yüz) dolgunun uygulama alanları

malar (orta yüz) dolgu SSS

 

malar (orta yüz) dolgunun 3 adımı

 

 

1. TEMİZLEME

Uygulama yapmadan önce dudakta bir makyaj varsa temizlenir ve antiseptik solüsyon ile silinir. Malar (orta yüz) dolgusu prosedürü ayakta tedavi bazında gerçekleştirilir.

2. ENJEKSİYON

Uygulama yapılacak bölgelere dolgu maddesi enjekte edilir. Doktorunuz enjeksiyon sonrası bölgelere masaj da yapabilir. Dolgu maddesi enjekte edildikten sonra şişliği azaltmak ve rahatsızlığı gidermek için bir buz paketi sunulabilir.

3. SON AŞAMA ve EVDE BAKIM

Minik delinme noktaları özel bir laminasyon kremi ile kapatılır ve çevre kirliliğinden korunur. Cildinizin önemli besinlerle beslenmeye devam etmesini sağlamak için size ev için doğru bakım ürünleri tavsiye edilir.


malar (orta yüz) dolgu nedir?

 

Orta yüze dolgu tedavisi malar bölge de denilen orta yüz bölgesindeki desteği artırmayı ve genç görünmeyi sağlamayı amaçlayan estetik tedavi yöntemlerinden biridir. Orta yüz germe ameliyatı için henüz erken dönemde olan kişilerde bu bölgedeki hacim eksikliği orta yüz dolgusu ile giderilir. Orta yüz kaldırma yapıldığında malar bölgedeki eksiklik giderileceği için göz altı bölgesindeki koyuluk ve alt göz kapağı yanak mesafesi de kısaltılır. Aynı zamanda nazolabial çizgi de denilen burun tabanından ağız köşesine uzanan çizgilerin derinliği de azalır. Bu sayede yüzün üçgen görünüm alması ve yeniden daha genç görünmesi sağlanır.

 

malar (orta yüz) dolgunun faydaları

 

Anında genç görünüm elde edin

Çizgi, kırışıklık ve elastikiyet kaybını giderin

Cilde canlılık kazandırın

Kolajen üretimini destekleyin

Hızlı ve etkili sonuçlar alın

Günlük yaşama anında dönüş sağlayın

 

malar (orta yüz) dolgunun etken maddeleri

 

Hyaluronik asit

 

malar (orta yüz) dolgunun uygulama alanları

 

Üst çene kemiği gövdesi ya da Corpus maxillae, üst çene kemiğinin orta bölümü

 

malar (orta yüz) dolgu SSS

Malar (orta yüz) dolgusu nasıl çalışır

 

Malar (orta yüz) dolgusu işlemi sırasında sağlık uzmanınız cildinizi temizleyecektir. Daha sonra uyuşturmak için losyon, krem, sprey veya soğuk paket uygulayabilirler. Bazı dolgu maddeleri zaten uyuşturucu madde içerir.

 

Sağlayıcınız cildinizin altına az miktarda dolgu maddesi enjekte etmek için ince bir iğne kullanır. Orta yüzün çeşitli bölgelerine dolgu maddesi enjekte edebilirler. Küçük bir sıkışma veya batma hissedebilirsiniz ancak dolgu işlemi genellikle ağrıya neden olmaz.

 

Prosedür genellikle 15 ila 30 dakika kadar sürer.

 

Malar (orta yüz) dolgusu etkisini ne zaman gösterir?

 

Orta yüz dolgusu etkisi hemen görülür. Dolgu sonrası şişlik bir miktar olabilmektedir. Oluşan şişlik 2-3 gün içerisinde kaybolur. Derin planda uygulama yapıldığı için orta yüz dolgusu sonrası morarma genellikle beklenmez.

 

Malar (orta yüz) dolgusundan sonra masaj yapılır mı?

 

Orta yüz dolgusu derin planda ve stabil dolgular ile yapıldığı için genellikle masaj önerilmez. Orta yüz dolgusu sonrası ödem olması durumunda doktorunuzun önerisiyle ödem geçene kadar nazik bir masaj yapılabilir.

 

Malar (orta yüz) dolgusu ağrılı bir işlem midir?

 

Uygulama yapılacak bölgeye öncesinde lokal anestezik uygulandığı için ağrı hissi çok çok az olmaktadır.

 

Malar (orta yüz) dolgusu kimler için uygundur?

 

Orta yüz dolgusu için uygun adaylar, orta yüz bölgesinde hacim kaybına neden olan çökük veya çukurlaşmış yanakları veya sarkmış cilde sahip olan kişilerdir. Genel olarak iyi bir sağlık durumunda olmalı ve tedavinin sonuçları için gerçekçi beklentilere sahip olmalıdırlar.

 

Malar (orta yüz) dolgusu durumlarda uygulanmaz?

 

Malar (orta yüz) dolgusunun yapılıp yapılamayacağı sadece hastanın yaşına bağlı değildir. Bu işlem hamile veya emziren kadınlara veya 18 yaşın altındaki kişilere önerilmez. Ayrıca uygulama yapılacak bölgede akne, uçuk gibi akut veya kronik hastalıkların bulunmaması gerekir. Prosedür ancak cildin etkilenen bölgesi iyileştikten sonra uygulanabilir. Pıhtılaşma bozukluğunuz varsa, hemofili (kan hastalığı), aşırı yara izi eğilimi veya romatizma veya Crohn hastalığı gibi otoimmün bir hastalık, prosedür sizin için uygun değildir. Kan sulandırıcı veya nonsteroidal antienflamatuar ilaçlar (ağrı kesici, ateş düşürücü ve antienflamatuar özelliği olan ağrı kesiciler) kullanıyorsanız başka bir tedavi yöntemini de düşünmelisiniz. Kullanılan malzemelere alerjisi olan hastalar da bu prosedürden kaçınmalıdır. Bu nedenle doktor, işlemden önceki konsültasyon sırasında olası bir hoşgörüsüzlüğü ortadan kaldırmalıdır. Yakın zamanlarda kimyasal peeling veya lazer tedavisi aldıysanız prosedür önerilmez.

 

Malar (orta yüz) dolgusunun yan etkileri nelerdir?

 

Yapılan malar (orta yüz) dolgu işlemlerinin bilinen ciddi bir yan etkisi yoktur. Bu dolguların etken maddesi hyaluronik asittir. Bu asit vücutta normalde de bulunmaktadır. Vücutla uyumlu olması sebebi ile herhangi bir ciddi yan etkiye yol açmamaktadır.

 

Malar (orta yüz) dolgu işleminin ardından ciltte hafif morarma, kızarıklık, şişlik gibi yan etkiler görülebilir. Ancak bu yan etkiler de birkaç güne geçer.

 

Malar (orta yüz) dolgusunun alternatif tedavileri nelerdir?

 

Orta yüz dolgusu, güvenli ve etkili bir kozmetik tedavi olsa da, herkes için en iyi seçenek olmayabilir. Alternatif tedaviler arasında daha belirgin ve uzun süreli sonuçlar sağlayabilen bir yüz germe veya yanak büyütme gibi cerrahi işlemler yer alır. Diğer cerrahi olmayan seçenekler arasında, cildi kaldırmak ve sıkılaştırmak için eriyebilen ipler kullanılan iplik kaldırma ve cilt dokusunu ve tonunu iyileştirebilen lazer tedavileri bulunur. Her bireyin ihtiyaçları ve hedefleri için en iyi tedavi planını belirlemek için tüm mevcut seçenekleri nitelikli bir tıbbi uzmanla tartışmak önemlidir.

 

Malar (orta yüz) dolgusu prosedürüne hazırlanmanın en iyi yolu nedir?

 

  • İşlemden 2 hafta önce kanın pıhtılaşmasını engelleyen ilaçları kullanmayı bırakın

  • Herpes veya antibiyotik için doktorunuzun reçetesini alın

  • İşlemden önceki 14 gün boyunca alkol, sigara ve uyku haplarından kaçının

  • Herhangi bir kolajen prosedüründen önce alerji testi yapın

 

Malar (orta yüz) dolgusu sonrasında nelere dikkat etmeliyim?

 

  • Tedavi edilen alanı yavaşça soğutabilirsiniz

  • Abartılı yüz ifadelerinden kaçının ve dudaklarınıza dokunmamak en iyisidir.

  • 14 gün boyunca sauna, solaryum ve güneşlenmekten kaçının

  • 3 gün boyunca ruj ve makyaj yapmayı bırakın

  • Yaklaşık 6 saat sonra yüzünüzü tekrar nazikçe yıkayabilirsiniz.

  • Yeterince su içip alkol ve sıcak içeceklerden kaçının

Whatsapp