Göz altı ışık dolgusu

Doğal cilt yaşlanma süreci nedeniyle cildimiz giderek daha kuru ve solgun görünmeye başlar çünkü yaşla birlikte kolajen üretiminin azalması yüzde ilk kırışıklıkların ve ince çizgilerin oluşmasına neden olur. Göz bölgesinde hyaluronik asit kullanımı ile yaşa bağlı kırışıklıklar giderilebilir ve cildin gençlik elastikiyeti yeniden kazanılabilir.

 

Gözün iç kenarından yanağın üst kısmına kadar uzanan çukur alana “gözyaşı oluğu” adı veriliyor. Göz altı çöküntüleriniz varsa, gözleriniz çökmüş görünecek ve hoş olmayan gölgeler oluşturacak, koyu halkaları vurgulayacak ve kendinizi yorgun ve hissettiğinizden daha yaşlı göstermenize neden olacaktır. Gözlerinizin altındaki torbalardan nasıl kurtulacağınızı ve koyu halkalarla nasıl başa çıkacağınızı merak ettiyseniz, gözaltı ışık dolgusu enjeksiyonları büyük bir fark yaratabilir.

 

Yaşlandıkça yüzünüzdeki cildin gevşemesi, çizgilere ve kırışıklıklara yol açması normaldir. Yaşlandıkça yüzünüzün gerçek yağ dağılımının ve yapısının değiştiğini ve bunun göz altı bölgesinde çöküntülere veya koyu halkalara neden olabileceğini bilmiyor olabilirsiniz. Görünümünüzü gençleştirmenin, kendinizi daha genç ve özgüvenli hissetmenin en hızlı yollarından biri de dermal dolgu enjeksiyonlarıdır. 




bir bakışta göz altı ışık dolgusu

 

göz altı ışık dolgusunun 3 adımı

göz altı ışık dolgusu nedir?

göz altı ışık dolgusunun faydaları

göz altı ışık dolgusunun etken maddeleri

göz altı ışık dolgusunun uygulama alanları

göz altı ışık dolgusu SSS



göz altı ışık dolgusunun 3 adımı

 

 

1. TEMİZLEME

Uygulama yapmadan önce dudakta bir makyaj varsa temizlenir ve antiseptik solüsyon ile silinir. Göz altı ışık dolgusu prosedürü ayakta tedavi bazında gerçekleştirilir.

2. ENJEKSİYON

Uygulama yapılacak bölgelere dolgu maddesi enjekte edilir. Doktorunuz enjeksiyon sonrası bölgelere masaj da yapabilir. Dolgu maddesi enjekte edildikten sonra şişliği azaltmak ve rahatsızlığı gidermek için bir buz paketi sunulabilir.

3. SON AŞAMA ve EVDE BAKIM

Minik delinme noktaları özel bir laminasyon kremi ile kapatılır ve çevre kirliliğinden korunur. Cildinizin önemli besinlerle beslenmeye devam etmesini sağlamak için size ev için doğru bakım ürünleri tavsiye edilir.


göz altı ışık dolgusu nedir?

 

Gözaltı ışık dolgusu enjeksiyonları, yorgun görünen gözlerle mücadele eden ve göz altı bölgesindeki yaşlanma belirtilerini ortadan kaldıran popüler bir kozmetik prosedürdür. Göz bölgesini gençleştirmeye yönelik cerrahi olmayan bu prosedür, vücutta doğal bir madde olan hyaluronik asit ile yapılan yumuşak dermal dolgu maddelerinin enjeksiyonunu içerir. Hyaluronik asidin süper nemlendirici özellikleri sayesinde enjeksiyonlar göz altlarına daha pürüzsüz, dolgun ve daha az çökük bir görünüm kazandırabilir.

 

Göz çöküklerinin ve bölgedeki kırışıklıkların görünümünü iyileştirmek için göz altı ışık dolgusu enjeksiyonları uygulanır. Tedavi, yorgun görünümünüzü düzeltebilir ve bu çukur alanları kaldırarak gölgeleme etkisinden kaynaklanan koyu halkaları hafifletebilir. Bu hızlı ve basit prosedürde, herhangi bir rahatsızlığı azaltmak için entegre bir lokal anestezik karışımıyla birlikte hyaluronik asit dolgusu hedeflenen bölgelere enjekte edilir.

 

Gözyaşı oluğu dolgusu, hacmi geri kazandırır ve göz altı alanını gençleştirir, koyu halkaların görünümünü hafif ama son derece etkili bir şekilde azaltır. En önemlisi, gözyaşı oluğu enjeksiyonları özgüveni artırarak daha genç ve taze bir görünüm sağlar. Göz altı dolgusu devrim niteliğindedir, cerrahi değildir ve süper hızlıdır ve minimum kesinti ile yıllar öncesine dönebilen cerrahi göz kaldırma işlemine doğal bir alternatif sunar. 30 dakikadan kısa sürede dinlenmiş ve canlanmış görünmek istiyorsanız bu bakım tam size göre.

 

göz altı ışık dolgusunun faydaları

 

Daha genç ve enerjik (daha az yorgun) bir görünüm elde edin

Göz altı torbalarınızdan kurtulun

Gözlerinizin altındaki koyu halkaları en aza indirin

Gözlerinizin ve yanaklarınızın altındaki çökük çukurlardan arının

Sarkma cilt ve kırışıklıklar gibi yaşlanmanın etkilerini azaltın

Gözlerinizin etrafında pürüzsüz bir ten elde edin

 

göz altı ışık dolgusunun etken maddeleri

 

Hyaluronik asit

 

göz altı ışık dolgusunun uygulama alanları

 

Göz altı bölgesi

 

göz altı ışık dolgusu SSS

Koyu halkaların nedenleri nelerdir?

 

Koyu halkaların nedenleri çok çeşitlidir. Örneğin gözlerin altındaki ince deri tabakası, koyu renk değişiminin oluşmasını kolaylaştırır.

 

Yaşla birlikte ortaya çıkan cilt değişiklikleri de koyu halkalara neden olabilir. Göz kapakları da zamanla sarktığı için optik olarak koyu halkaların etkisi de artıyor. Uyku eksikliği veya bilgisayarda çok fazla çalışmak zararsız olabilir, ancak bunlar genellikle koyu halkaların nedenidir, çünkü gözler özellikle strese girer ve kan damarları ince deriden parlar. Diğer nedenler şunlar olabilir:

 

  • Yanlış ve tuzlu beslenme

  • Uyuşturucu tüketimi

  • Alerji

  • Bazı ilaçları almak

  • Bazı durumlarda göz altındaki koyu gölgeler de kalıtsaldır

 

Koyu halkaların belirtileri nelerdir?

 

Çoğu durumda göz bölgesi hafifçe çöker ve gözyaşı oluğu görünür hale gelir. Ayrıca bu bölgedeki ten rengi de değişerek alt göz kapağında koyu gölgeler oluşmasına neden olur. Sonuç olarak gözün altındaki doku da şişebilir. Şişlik nedeniyle göz kapakları genellikle kalın görünür.

 

Göz altındaki koyu halkalar ciddi bir hastalığın habercisi olabilir mi?

 

Evet, gözlerin altındaki koyu halkalar tıbbi bir durumun işareti olabilir ve hatta çok sayıda farklı tıbbi durumun belirtisi olabilir. Vitamin ve besin eksikliği göz altlarında koyu gölgelerin ortaya çıkmasına neden olur. Tiroid, böbrek veya karaciğer hastalıkları da koyu halkaların oluşmasına neden olabilir.

 

Ne zaman doktora görünmeliyim?

 

Çoğu durumda göz altındaki koyu halkalar yorgunluğun göstergesidir. Ancak yeterli uykunuzu almanıza rağmen aniden ortaya çıkarsa mutlaka bir doktora muayene olmanız gerekir. Özellikle başka olağandışı belirtiler fark ederseniz, bu konuda bir doktorla konuşmalısınız. Çünkü doktor muayene ve kan tahlilleri yaparak nedenlerin kökenine inebilir. Örneğin göz çevresindeki koyu renk değişikliği alerjinin, karaciğer hasarının veya besin eksikliğinin işareti olabilir.

 

Neden koyu halkalar ve göz torbaları görüyoruz?

 

Bazı insanlar kemik yapısı veya göz torbaları nedeniyle doğal olarak daha çökük bir göz şekliyle doğarlar. Bazı kişilerde yaş ilerledikçe yüzünün yapısı ve göz altı derisi gevşer. Yaşlandıkça çöküntüler ve göz torbaları daha belirgin hale gelir.

 

Genel olarak görünümdeki bu azalma, yanaklardaki yağın yüzün ortasına inerek göz altında gözyaşı oluğu adı verilen yarım daire şeklinde çöküntüler bırakmasından kaynaklanmaktadır. Bu genellikle yorgun bir görünüm yaratır ve insanların gözle görülür şekilde yaşlanmasına da neden olur.

 

Koyu halkalar ve göz altı torbaları arasındaki fark nedir?

 

Koyu halkalar göz altı torbalarıyla birlikte ortaya çıksa da bunlar aynı şey değildir. Koyu halkalar, özellikle alt göz kapağında görülebilen koyu gölgeler veya renk değişimleridir. Göz torbaları ise alt göz kapağında belirgin şişliklerdir. Göz altı torbalarına çoğu zaman üst göz kapaklarının sarkması da eşlik eder.

 

Ne tür koyu halkalar var?

 

Gözlerin altındaki koyu halkalar: Göz altındaki koyu veya kahverengi halkalarda çok güçlü bir renk değişikliği varsa gölgeler siyaha da dönebilir. Hem alt göz kapağı hem de üst göz kapağı etkilenebilir. Kahverengi renk değişikliği esas olarak lokal pigment bozukluklarından kaynaklanır. Çoğu durumda vücut genetik nedenlerden dolayı çok fazla melanin üretir.

 

Gözlerin altındaki kırmızı halkalar: Gözlerin altındaki mavi veya kırmızı halkalar, alt göz kapağındaki mavimsi renk değişikliğinden tanınabilir. Renk değişikliği gözün iç köşesinden gözyaşı kanalı boyunca uzanır. Gelişimin nedeni damar zayıflığıdır. Bu durumda kanın bileşenleri alt göz kapağından kaçar, oksitlenir ve burada birikir. Mavi göz altı halkaları, kahverengi göz altı halkalarından çok daha yaygındır.

 

Koyu halkalara karşı ne yardımcı olur?

 

Yeterli uyku: En az altı ila sekiz saat uyuduğunuzdan emin olun

 

Yeterince iç ve sağlıklı beslen: Her gün en az 1,5 ila 2 litre su veya şekersiz sıvı içmelisiniz.

 

Koyu halkalara karşı krem: Koyu halkaların hiperpigmentasyondan kaynaklandığı durumlarda ağartıcı kremler kullanılır. Bu maddeler ciltteki melanini azaltabilir ve renk değişikliğinin kaybolmasını sağlayabilir.

 

Koyu halkalar için hyaluronik asit

 

Hyaluronik asit enjeksiyonu koyu gölgelerin yumuşatılmasına yardımcı olur. Uzman kişi doğru teknikle göz altı torbalarını ve göz çevresindeki küçük kırışıklıkları düzeltebilir. Uzman, en iyi sonucu elde etmek için enjekte edilen hyaluronik asidi çok hassas bir şekilde dozlar. Çünkü özellikle göz altı torbaları genellikle yaşlanma sürecinden kaynaklanmaktadır. Bağ dokusu gevşer ve özellikle yağ dokusu belirginleşir. İşlem sonucunda gözler çok daha anlamlı görünür ve göz çevresi daha taze görünür. Sonuç olarak cilt altı dokusu dolgunlaştırıldığı için tüm görünüm gençleşir. Ancak koyu halkalardan tamamen kurtulmak için lazer veya beyazlatıcı krem ​​kullanılması gerekebilir.

 

Göz altı ışık dolgusu için kim adaydır?

 

Aşağıdaki kriterleri karşılıyorsanız göz altı ışık dolgusu için iyi bir aday olabilirsiniz:

  • Hafif ila orta dereceli göz altı sarkmaları varsa

  • Daha kalın göz altı cildine sahipseniz

  • Fiziksel olarak sağlıklı durumdaysanız

  • Sonuçların geçici olduğunu bilmeniz önemlidir

 

Gözyaşı oluğu bölgesinde deri fazlalığı olan veya komplikasyona yol açabilecek bir durumu olan herkes dolgu uygulamalarından uzak durmalıdır. Bu aynı zamanda gözyaşı oluklarınız derinse veya göz altı halkalarınızın gözle görülür derecede koyu olması durumunda da geçerlidir.

 

En iyi adaylar, iyi bir cilt tonuna sahip olan ve fazla cildi azaltan gözyaşı oluklarına sahiptir. Hasta bu kriterleri karşılıyorsa dolgu maddelerini kullanmak en iyisidir.

 

Göz altı ışık dolgusu hangi durumlarda uygulanmaz?

 

Göz altı ışık dolgusu yapılıp yapılamayacağı sadece hastanın yaşına bağlı değildir. Bu işlem hamile veya emziren kadınlara veya 18 yaşın altındaki kişilere önerilmez. Ayrıca uygulama yapılacak bölgede akne, uçuk gibi akut veya kronik hastalıkların bulunmaması gerekir. Ancak cildin etkilenen bölgesi iyileştikten sonra prosedür uygulanabilir. Pıhtılaşma bozukluğunuz varsa, hemofili (kan hastalığı), aşırı yara izi eğilimi veya romatizma veya Crohn hastalığı gibi otoimmün bir hastalık, göz altı ışık dolgusu sizin için uygun değildir. Kan sulandırıcı veya nonsteroidal antienflamatuar ilaçlar (ağrı kesici, ateş düşürücü ve antienflamatuar özelliği olan ağrı kesiciler) kullanıyorsanız başka bir tedavi yöntemini de düşünmelisiniz. Kullanılan malzemelere alerjisi olan hastalar da prosedüreden kaçınmalıdır. Bu nedenle doktor, işlemden önceki konsültasyon sırasında olası bir hoşgörüsüzlüğü ortadan kaldırmalıdır. Prosedür, yakın zamanlarda kimyasal peeling veya lazer tedavisi aldıysanız önerilmez.

 

Göz altı ışık dolgusu ne kadar sürer?

 

Göz altı ışık dolgusu enjeksiyonunun sonuçları sonsuza kadar sürmez, çünkü yaklaşık altı ila on iki ay sonra vücut aktif maddeleri yeniden tamamen parçalayacaktır. Göz altı ışık dolgusunun kalıcılığı 1 yıla kadar sürebilir ancak hastanın deri yapısı veya ten rengine göre kalıcılık değişkenlik gösterir. Buna göre 6 ila 12 ay arasında etkili sonuçları gözlemleyebilirsiniz. 

 

Göz altı ışık dolgusu acıyor mu?

 

Göz altı ışık dolgusu yapılacak olan işleme lokal veya topikal anestezi uygulanmaktadır. İşlem başlamadan önce uygulanan lokal veya topikal anestezi sayesinde hasta işlem sırasında herhangi bir acı hissedilmemektedir.

 

Göz altı ışık dolgusu kırışıklıklara iyi gelir mi?

 

Göz altı ışık dolgusunun içeriğinde yer alan hyaluronik asit cilt altına uygulandığı için sağlıklı bir görüntü oluşturmaktadır. Bu nedenle göz altı kırışıklıklarında da olumlu sonuçlar alınır.

 

Göz altı ışık dolgusu kaç seans yaptırmalıyım?

 

Göz altı ışık dolgusunda ilk uygulama sonrasında genellikle istenilen sonuçlara ulaşılır ancak göz altında koyu halkalar mevcut ise bir kez daha uygulama önerilir.

 

Koyu halkaları nasıl önleyebilirim?

 

Koyu halkalar kalıtsal olmadığı sürece bir numaralı öncelik onları önlemek için yeterli uykuyu almaktır. Vücudunuzun düzgün bir şekilde toparlanabilmesi için her gün en az altı saat uykuya ihtiyacınız vardır. Bol miktarda meyve ve sebze içeren sağlıklı bir beslenme de özellikle önemlidir. Temiz havada uzun bir yürüyüş vücudunuza yeterli miktarda oksijen sağlar ve böylece göz altı morluklarının oluşmasını engeller. Ayrıca alkol ve sigaradan da uzak durmaya çalışmalısınız çünkü bu sağlıksız yaşam tarzı aynı zamanda gözlerin altında kademeli olarak koyu halkaların oluşmasına da katkıda bulunur.

 

Elbette doğru bakımla koyu halkaları giderebilirsiniz çünkü cildin bu bölgesi çok kolay kurur. Bu nedenle güzellik uzmanları hyaluronik asit içeren bakım tedavilerini, serumları ve kremleri önermektedir. Ayrıca sabahları şakaklardan elmacık kemiğine kadar cildinize nazikçe hafifçe vurun. Ayrıca günde bir kez şakaklardan elmacık kemiğine kadar cildinize hafifçe vurarak lenf akışını uyarabilirsiniz.

 

Göz altı ışık dolgusu prosedürüne hazırlanmanın en iyi yolu nedir?

İşlemden 2 hafta önce kanın pıhtılaşmasını engelleyen ilaçları kullanmayı bırakın

Herpes veya antibiyotik için doktorunuzun reçetesini alın

İşlemden önceki 14 gün boyunca alkol, sigara ve uyku haplarından kaçının

Herhangi bir kolajen prosedüründen önce alerji testi yapın


Alın çizgileri dolgusu sonrasında nelere dikkat etmeliyim?

Tedavi edilen alanı yavaşça soğutabilirsiniz

Abartılı yüz ifadelerinden kaçının ve dudaklarınıza dokunmamak en iyisidir.

14 gün boyunca sauna, solaryum ve güneşlenmekten kaçının

3 gün boyunca ruj ve makyaj yapmayı bırakın

Yaklaşık 6 saat sonra yüzünüzü tekrar nazikçe yıkayabilirsiniz.

Yeterince su içip alkol ve sıcak içeceklerden kaçının

Whatsapp