Zygoma (elmacık) dolgusu

Günümüzün güzellik ideallerine göre güzel bir yüz, burun, çenenin ve yanakların asimetrik şekliyle karakterize edilir. Yüze ışıltılı ve zarif bir ifade kazandıran yüksek ve belirgin elmacık kemiklerine özellikle önem verilmektedir.

 

Yüzünüzün şekli konusunda çekingen hissediyorsanız veya elmacık kemiklerinizin daha belirgin ve kalkık olmasını istiyorsanız bunu bıçağın altına yatmadan yapmanın yolları var. Yüzünüzü dönüştürmenin ve özgüveninizi geliştirmenin sizin için doğru seçim olup olmadığını merak ediyor musunuz? Yeni teknoloji ve invaziv olmayan tekniklerle, istediğiniz görünümü elde edebilir ve ameliyat veya kesinti olmadan kendinizi çok iyi hissedebilirsiniz. Yanak büyütme prosedürümüz de tamamen doğal görünüyor; dolayısıyla kimse farkı anlamayacak. Ama aynaya baktığınızda kendinizi daha iyi hissedeceksiniz ve bu paha biçilemez.

 

bir bakışta zygoma (elmacık) dolgusu

 

zygoma (elmacık) dolgusunun 3 adımı

zygoma (elmacık) dolgusu nedir?

zygoma (elmacık) dolgusunun faydaları

zygoma (elmacık) dolgusunun etken maddeleri

zygoma (elmacık) dolgusunun uygulama alanları

zygoma (elmacık) dolgusu SSS



zygoma (elmacık) dolgusunun 3 adımı

 

 

1. TEMİZLEME

Uygulama yapmadan önce dudakta bir makyaj varsa temizlenir ve antiseptik solüsyon ile silinir. Elmacık dolgu prosedürü ayakta tedavi bazında gerçekleştirilir.

2. ENJEKSİYON

Uygulama yapılacak bölgelere dolgu maddesi enjekte edilir. Doktorunuz enjeksiyon sonrası bölgelere masaj da yapabilir. Dolgu maddesi enjekte edildikten sonra şişliği azaltmak ve rahatsızlığı gidermek için bir buz paketi sunulabilir.

3. SON AŞAMA ve EVDE BAKIM

Minik delinme noktaları özel bir laminasyon kremi ile kapatılır ve çevre kirliliğinden korunur. Cildinizin önemli besinlerle beslenmeye devam etmesini sağlamak için size ev için doğru bakım ürünleri tavsiye edilir.


zygoma (elmacık) dolgusu nedir?

 

Yanak büyütme, yanak dolgusu veya elmacık dolgusu, elmacık kemiklerinin etrafındaki alanı kaldırmak ve geliştirmek için dermal dolgu maddesi kullanan cerrahi olmayan bir işlemdir. Bazı insanlar yüzlerinin daha yuvarlak, dolgun yanaklarla veya doğuştan sahip olmadıkları daha yüksek elmacık kemikleriyle daha iyi olacağını düşünüyor. Öte yandan yaşlandıkça yüzün her yerinde hacim ve elastikiyet kaybederiz, bu nedenle dermal dolgu yanağı kaldırarak yüze daha genç bir görünüm kazandırabilir. Yüze kattığı boyut için yanak dolgusunu her yaştan insan denemektedir.

 

Dermal dolgu enjeksiyonları vücudumuzda doğal olarak bulunan bir madde olan hyaluronik asitten yapıldığından yanak dolgusu için kullanımı güvenlidir. Hyaluronik asidin cilde nem, kolajen ve elastikiyet kazandırma ve kırışıklıkları ve kusurları düzeltme gibi ek faydaları vardır. Yetenekli bir doktorla, size en iyi genel etki ve görünümü verecek şekilde doğal özelliklerinizi geliştiren doğal bir görünüm elde edebilirsiniz. 

 

Bu yanak implantasyonu gibi cerrahi bir işlem olmadığından sonuçlar kalıcı değildir. Dermal dolgu, ameliyat için hastaneye gitmenize gerek kalmadan yüzünüze kolay ve hızlı bir şekilde (aslında 30 dakika içinde) hacim kazandırmamızı sağlar. Sonuçların bir yıl veya daha uzun sürebileceğini unutmayın; bu nedenle, yeni belirgin elmacık kemiklerinizi korumak için dolgu maddelerini tamamlamak üzere bir takip randevusu için geri dönmeniz gerekecektir.

 

zygoma (elmacık) dolgusunun faydaları

 

Elmacık kemiklerinizi tanımlayın ve geliştirin

Yanaklarınızın hacmini artırın

Daha genç görünün

Kırışıklıkları dolgunlaştırın

Pürüzsüz çizgiler ile pürüzsüz ten elde edin

 

zygoma (elmacık) dolgusunun etken maddeleri

 

Hyaluronik asit

 

zygoma (elmacık) dolgusunun uygulama alanları

 

Yanak yüzeyi

 

zygoma (elmacık) dolgusu SSS

Elmacık kemiği nedir ve nerede bulunur?

 

Elmacık kemiği bölgesi yüzde yanakların üstünde ve çevresinde bulunan bir iskelettir. Genel olarak yanak yapısı üç yüzeyden oluşur: yanak yüzeyi (fasiyes lateralis), fasiyes orbitalis (göz yuvasına bakan) ve temporal kemikle sınırlanan bir yüzey (fasiyes temporalis). Göz yuvasının dış kenarını oluşturur ve ayrıca maksillayı temporal kemiğe ve sfenoid kemiği ön kemiğe bağlar. Elmacık kemiklerinin görevlerinden biri de çiğneme sırasında ortaya çıkan baskıyı sağlamaktır. İnsan yüz şekline önemli katkı sağlar ancak ifade kişiden kişiye değişir.

 

Neden özellikle yüksek elmacık kemikleri çekici kabul ediliyor?

 

Yüksek ve belirgin elmacık kemikleri özellikle güzel kabul edilir, çünkü çoğu insan gençliği ve sempatiyi bunlarla ilişkilendirir. Güçlü elmacık kemikleri olan erkekler kadınlar için özellikle çekicidir, bunun nedeni elmacık kemiklerinin oluşumundan testosteronun sorumlu olmasıdır. Kadınlarda ise yüksek elmacık kemikleri cinsel olgunluğun simgesidir ve bu da erkek cinsiyeti için çekicidir. Genel olarak çoğu insan V şeklindeki yüzü özellikle genç ve çekici olarak algılarken, A şekli bizi daha yaşlı gösterir. Bu nedenle cerrah genellikle hacmi üst yüze yerleştirir.

 

Elmacık dolgusu ile yanak düzeltmesi hangi durumlarda uygulanır?

 

Pek çok hasta elmacık kemiklerinin daha fazla vurgulanmasını ister. Özellikle eşit şekilli konturlara sahip yüksek elmacık kemikleri güzelliğin ideali olarak kabul edilir ve yüzün genç, anlamlı ve uyumlu görünmesini sağlar. Ancak bunlar doğal olarak mevcut değilse yanaklara yapılan cerrahi ve ameliyatsız düzeltmeler yardımcı olabilir. Ayrıca yan göz kırışıklıkları, kaz ayağı denilen kırışıklıklar ve mevcut gözyaşı keseleri de azaltılabilir.

 

Zygoma (elmacık) dolgusunun avantajları

 

Yanakların düzeltilmesi simetrik ve uyumlu yüz özelliklerinin elde edilmesine yardımcı olur. Ayrıca tedavi, hastanın yüksek elmacık kemikleri arzusunu yerine getirerek yüze daha fazla hacim ve tazelik kazandırarak daha genç bir görünüm elde edilmesini sağlayabilir.

 

Zygoma (elmacık) dolgusu için hyaluronik asit enjeksiyonu nasıl çalışır?

 

Öncelikle yüzünüz temizlenip dezenfekte edilir. Rahatınızı sağlamak için topikal bir uyuşturma kremi uygulanır, ancak iğnenin girişinden dolayı hafif bir sıkışma hissedebilirsiniz. İşlem sırasında ve sonrasında rahatsızlığı en aza indirmek için dermal dolgunun içine lokal anestezik entegre edilmiştir. Doktor, hyaluronik asit bazlı dolguyu yanağın uygun bölgelerine istediğiniz şekle göre enjekte edecek ve dolguyu etrafına masaj yapacaktır.  

 

Yanak dolgusu, kullanılan dolgu türüne bağlı olarak 12 aydan birkaç yıla kadar sürebilir. Gerektiğinde tersine çevrilebilir, bu da size ekstra gönül rahatlığı sağlar. Bu prosedür hem erkekler hem de kadınlar için iyidir,



Elmacık dolgusu prosedürünün sonucu kalıcı mıdır?

 

Hyaluronik asit 10 ila 12 ay sonra tekrar bozulur, bu nedenle tedaviyi düzenli olarak tekrarlamanız gerekir. 

 

Elmacık dolgusu hangi durumlarda uygulanmaz?

 

Elmacık dolgusu tedavi prosedürü; hamile veya emziren kadınlara veya 18 yaşın altındaki kişilere önerilmez. Ayrıca uygulama yapılacak bölgede akne, uçuk gibi akut veya kronik hastalıkların bulunmaması gerekir. Ancak cildin etkilenen bölgesi iyileştikten sonra elmacık dolgusu yapılabilir. Pıhtılaşma bozukluğunuz varsa, hemofili (kan hastalığı), aşırı yara izi eğilimi veya romatizma veya Crohn hastalığı gibi otoimmün bir hastalık, prosedür sizin için uygun değildir. Kan sulandırıcı veya nonsteroidal antienflamatuar ilaçlar (ağrı kesici, ateş düşürücü ve antienflamatuar özelliği olan ağrı kesiciler) kullanıyorsanız başka bir tedavi yöntemini de düşünmelisiniz. Kullanılan malzemelere alerjisi olan hastalar da elmacık dolgusu prosedüründen kaçınmalıdır. Bu nedenle doktor, işlemden önceki konsültasyon sırasında olası bir hoşgörüsüzlüğü ortadan kaldırmalıdır. Yakın zamanlarda kimyasal peeling veya lazer tedavisi aldıysanız elmacık dolgusu önerilmez.

 

Elmacık dolgularında ne gibi komplikasyonlar ortaya çıkabilir?

 

Elmacık (yanak) dolgusu düşük riskli bir işlemdir ancak komplikasyonlar şunları içerebilir: 

 

Bu komplikasyonlar genellikle geçicidir ve bir veya iki hafta içinde kaybolur: Kanama, morarma, akneye benzeyen şişlikler, kurdeşen, kaşıntı, kızarıklık, nodüller, şişme ve hassasiyet

 

Yanak dolgusu yüzünüzün başka bir yerine de kayabilir. Bu, yüzünüzün dengesiz (asimetrik) veya topaklı görünmesine neden olabilir. Böyle bir durumda, sağlayıcınız dolguyu çözmek için sıklıkla başka bir enjeksiyon türü kullanabilir.

 

Daha ciddi komplikasyonlar şunları içerebilir: Dolgu maddesine alerjik reaksiyon, enfeksiyonlar, dolgu maddesi sızıntısı, uyuşukluk, şiddetli şişlik (ödem), cilt hasarı veya yara izleri, cilt rengi değişikliği. 

 

Çok nadiren dolgu maddesinin yanlışlıkla kan damarına enjekte edilmesi aşağıdaki gibi kalıcı hasarlara neden olabilir:

 

Arter veya damarlarda yaralanma, doku ölümü, görme kaybı.

 

Elmacık (zygoma) dolgusu prosedürüne hazırlanmanın en iyi yolu nedir?

 

İşlemden 2 hafta önce kanın pıhtılaşmasını engelleyen ilaçları kullanmayı bırakın

Herpes veya antibiyotik için doktorunuzun reçetesini alın

İşlemden önceki 14 gün boyunca alkol, sigara ve uyku haplarından kaçının

Herhangi bir kolajen prosedüründen önce alerji testi yapın

 

Elmacık (zygoma) dolgusu sonrasında nelere dikkat etmeliyim?

 

Tedavi edilen alanı yavaşça soğutabilirsiniz

Abartılı yüz ifadelerinden kaçının ve dudaklarınıza dokunmamak en iyisidir.

14 gün boyunca sauna, solaryum ve güneşlenmekten kaçının

3 gün boyunca ruj ve makyaj yapmayı bırakın

Yaklaşık 6 saat sonra yüzünüzü tekrar nazikçe yıkayabilirsiniz.

Yeterince su içip alkol ve sıcak içeceklerden kaçının

Whatsapp