MEZOSPİDER (örümcek ağı)

Boyundaki derin kırışıklıklar, sarkık yanaklar, göz çevresindeki kaz ayakları… Yüzümüz, hayatımızın hikayesini anlatabilir. Çünkü sadece yaş değil, çeşitli faktörler de yüz derisinin elastikiyetini ve gençliğini kaybetmesine neden olur. O zaman çoğu zaman hissettiğimizden daha yaşlı görünürüz. Uzmanlar zamanı geri çeviremez ama estetik müdahalelerle sizi birkaç yaş daha genç göstermek ve yeni bir yaşam kalitesi kazandırmak mümkün.

 

Günümüzün güzellik ideallerine göre güzel bir yüz; burnun, çenenin ve yanakların asimetrik şekliyle karakterize edilir. Cildinize ışıltılı ve zarif bir ifade kazandıran prosedürlerle yüz ve boyunda oluşan deformasyonlar tıbbi mucize sayılan yöntemler ve çok kısa tedavi süreleriyle geri döndürülebiliyor.

 

Kırışıklıklar her zaman kendi başına kötü değildir. Bunlar yaşamın bir parçasıdır ve belirli bir deneyim ve olgunluk zenginliğini sembolize eder. Ancak sinir bozucu olarak da algılanabilirler; özellikle “çok fazla” kırışıklık olduğunda veya bunlar çok belirgin ve derin olduğunda. Değişikliklerden etkilenen insanlar genellikle olduklarından daha yaşlı ve bitkin görünüyorlar. Çökmüş alanlar da görünüme hoş olmayan bir etki verebilir.

 

Yüz germe operasyonlarının yanı sıra yüzü sıkılaştırmak ve gençleştirmek için minimal invaziv iple kaldırma işlemleri kullanılabilir. Bununla birlikte, geleneksel kaldırma işleminin aksine, prosedür fazla deriyi ve dokuyu çıkarmaz. İple kaldırma bu nedenle cerrahi yüz germe işleminin tam bir alternatifi değildir. Mezospider gibi kombine tedaviler zarif ve ışıltılı bir görünüm ile etki ve uzun süreli kalıcılık sağlamak açısından en popüler tedaviler arasında yer alıyor. 

 

Mezospider prosedürü örümcek ağı estetiği ile cildin ihtiyacı olan mezoterapi kokteyllerinin muhteşem kombinasyonudur. 




bir bakışta mezospider

 

mezospider 3 adımı

mezospider nedir?

mezospider faydaları

mezospider etken maddeleri

mezospider uygulama alanları

mezospider SSS




mezospider 3 adımı

 

1. TEMİZLEME

Uygulama yapmadan önce ciltte bir makyaj varsa temizlenir ve antiseptik solüsyon ile silinir. Mezospider prosedürü ayakta tedavi bazında ve lokal anestezi altında gerçekleştirilir. Doktor, yüz askılama işlemini yapmadan önce gevşek alanların tespiti için muayene gerçekleştirirerek ilgili yüz bölgelerinde kullanılacak iplerin rotasını çizer. Daha sonra lokal anestezik uygulanır.

2. İPLERİN YERLEŞİMİ

Aşılara benzer küçük delikler kullanarak, doktor iplikleri kas eksenine dik veya enine bir iğne ile deri altı yağ dokusuna sokar. İpler ince uçlu iğneler ile cilt altına yerleştirilerek tıpkı örümcek ağı gibi işlenir.  İğneler yerleştirildikten sonra cilt için gerekli olan mezoterapi kokteylleri verilir. Bu şekilde uzman, istenen sonuç elde edilene kadar cildin etkilenen bölgelerini modelleyebilir ve sıkılaştırabilir. Cerrah bir operasyon sırasında birkaç ip kullanabilir. İpler düzgün bir şekilde yerleştirildiğinde doktor iğneyi çıkarır, ipleri sıkar ve kaldırma işlemi tamamlanır.

3. SON AŞAMA ve EVDE BAKIM

Minik delinme noktaları özel bir laminasyon kremi ile kapatılır ve çevre kirliliğinden korunur. Cildinizin önemli besinlerle beslenmeye devam etmesini sağlamak için size ev için doğru bakım ürünleri tavsiye edilir. 


mezospider nedir?

 

Mezospider prosedürü örümcek ağı estetiği ile cildin ihtiyacı olan mezoterapi kokteyllerinin muhteşem kombinasyonudur. Vücut ile tamamen uyumlu PDO (polidioksanon) ipler ince uçlu iğneler ile cilt altına yerleştirilerek tıpkı örümcek ağı gibi işlenir. İğneler yerleştirildikten sonra cilt için gerekli olan mezoterapi kokteylleri verilir. Böylece PDO ipleri sayesinde yeni kollajen ve elastin üretimi tetiklenirken, mezoterapi kokteylleri ile de cildin ihtiyacı olan vitaminler, aminoasitler, mineraller ve hyaluronik asit yerine konulur. İşlem öncesi lokal anestezi uygulandığı için ağrı ve acı minimaldir.

 

Hem erkek hem de kadınlarda uygulanabilen prosedür çok fazla elastikiyet kaybı olan ciltlerde uygulanması tavsiye edilmez. Mezospider genellikle 30 ila 60 yaş arası, çok yoğun sarkma ve yerleşmiş derin çizgileri olmayan, yüz germe operasyonu gereksinimi duymayan kişiler için uygundur. 

 

İşlemden hemen sonra sonuçlar görülse de asıl etki birkaç hafta sonra ortaya çıkmaktadır. Cilt altı bağ dokusundaki yeni kolajen ve elastin sentezinin uyarılması ile yaklaşık bir yıl kalıcılık gösteren ciltte gerginlik etkisi oluşur. Kullanılan cilde uygun mezoterapi kokteyli ise cildi besler, sıkılaştırır ve canlandırır.

 

mezospider faydaları

 

Cildinizde çifte etki. Bu tedavi, kademeli ve doğal sonuçlar elde ederek yüz cildinizi kaldırır ve yeniler. Doğal kolajen üretimini uyarır. Kırışıklıkları yok eder, genel olarak daha pürüzsüz bir görünüm ve genç görünümlü bir cilt sağlar.

 

Anında gözle görülür bir sıkılaşma sağlar. Yavaş yavaş parçalandıkça, vücudunuz ipliklere kolajen, değerli elastik lifler ve yeni bağ dokusu bağlar. İplikler emildikten sonra bile bu doku varlığını sürdürür ve destek ve tutma işlevini üstlenir. Bu kombinasyon, iplerin ömrünün ötesinde bile daha genç ve taze yüz hatları sağlar. Sonuç çok doğal çünkü ipliklerin modern kullanımı hacimle aşırı yüklenmeyi önlüyor. Doku temel olarak yeniden konumlandırır ve bir zamanlar gençlik yıllarında yüzünü şekillendirdiği yere geri döner. Mezospider ayrıca şunları sağlar:

 

  • Kan dolaşımını düzenler

  • Cildi tazeler

  • Cilt dokusunu yeniler

  • Ten rengi düzelir

  • Cilt içten ve dıştan yenilenir

  • Aşırı sebum üretimini engeller

  • Yara izleri veya yanıklar gibi edinilmiş cilt kusurlarını giderir

  • Göz çevresindeki koyu halkaları hafifletir

  • Cildin renk tonunu eşitlemeye yardımcı olur

 

mezospider etken maddeleri

 

PDO (polidioksanon)

Hyaluronik asit

Pro collagen peptide

Mannitol

Hexapeptide-8 

Pentapeptide-18 

Vitaminler

Ko-enzimler 

Nükleik asitler 

Mineraller

Glutatyon 

Glukozamin, 

Glukuronik asit

A vitamini

E vitamini (25 yaşından daha büyük kişiler için)

B1 ve B6 vitamini

DMAE (Dimetilaminoethanol)(antioksidan)

Organic silica 

Amino asitler (L-methionine, leucine, L-arginine, Lipo aminoacid, tyorsine ve alanine)

 

mezospider uygulama alanları

 

Tüm yüz 

Boyun

Dekolte

 

mezospider SSS

Örümcek ağı estetiği nedir?

 

Örümcek ağı estetiği, cildin yeniden canlandırılması, restorasyonu ve sıkılaştırılması için yenilikçi, minimal invaziv yöntem olan PDO ipliklerini kullanır. Böylece cerrahi müdahaleye gerek kalmadan, görünümünüzü güzelleştirerek daha genç ve daha keyifli görünüm kazandırır. Bu teknik, hastanın işlemden hemen sonra minimum kesinti ile günlük hayatına dönmesini sağlar. 

 

Örümcek ağı estetiği, kırışıklıklar, cilt sarkmaları, gıdı, yağ hacminin azalması gibi farklı sorunların tedavisinde vücudun birçok bölgesine uygulanabilmektedir. Ayrıca düşük kaşları, çatık çizgileri, alın çizgilerini ve göz altı çukurluklarını düzeltmek için de kullanılabilir.

 

Örümcek ağı prosedürü nasıl çalışır?

 

Örümcek ağı prosedürü minimal invaziv ve estetik bir tedavi yöntemidir. İşlem sırasında uygulama yapılacak bölge temizlenir ve lokal anestezikler uygulanır. Anestezi etkisini gösterdikten sonra, zamanla kaldırma etkisini teşvik eden ilişkili büyüme faktörü ile birlikte kolajen ve fibroblastların üretimini teşvik etmek için bölgeye polidioksanon iplikleri enjekte etmek için ince iğneler kullanılır. Doğal yağ bölgeye aktarılır ve cilt sıkılaştıkça cilt tonunda hafif ancak belirgin iyileşmeler beklenir.

 

Yıllardır ameliyathanelerde kullanılan polidioksanon ipliklerin vücuda hiçbir yan etkisi yoktur ve çok ince iğneler kullanılarak deri altına örümcek ağı gibi örülür. Bu tekniğin temel prensibi, doğal olarak yaşlandıkça azalan kolajeni telafi etmek için vücuttaki kolajen üretimini teşvik etmektir.

 

Örümcek Ağı estetiği ameliyatı sırasında problemli bölgelere dokunan ipler güçlü bir kaldırma etkisi sağlar ve vücut anında tepki verir ve biyolojik fibroblast, kolajen ve elastin üretmeye başlar.

 

Mezoterapi nedir?

 

Cilt yenilenmesine yönelik 3 boyutlu yaklaşımın en önemli adımlarından biridir. Yalnızca yeni kollajen ve elastin üretimini derinlemesine uyarmakla kalmaz, aynı zamanda bu yeni lifleri üretebilen hücrelerin göçünü kolaylaştırmak için yüzeysel katmanları yoğun bir şekilde nemlendirir. Mezoterapi, cildin derin ve yüzeysel katmanlarına hyaluronik asit gibi vitamin ve nemlendiricilerin enjekte edilmesi sanatıdır. Mezoterapide kullanılan mikro yapılar, büyüme faktörleriyle dolu ideal bir ortam yaratan ve hücre aktivasyonunu uyararak daha yoğun ve genç bir cilt sağlayan mükemmel tetikleyicilerdir. Cilt güçlendiriciler, düşük konsantrasyonda saf hyaluronik asit içeren hyaluronik asit ürünleridir.

 

mezoterapinin etken maddeleri şunları içermez:

 

Kullanılan aktif içerikler hayvanlar üzerinde test edilmeden geliştirilmiştir, yüksek oranda konsantredir ve aşağıdakileri içermez:

 

boyalar

fenoksietanol

madeni yağlar

alüminyum

parabenler

EDTA

silikon

parafinler

laktoz

gluten

PEG'ler

sentetik kokular

 

Mezospider prosedürü nasıl çalışır?

 

Mezospider uygulamasında vücut ile tamamen uyumlu ipler ince uçlu iğneler yardımıyla deri altına yerleştirilerek aynı örümcek ağı gibi işlenir. İğnelerin yerleştirilmesinin ardından mezoterapi karışımı cilde verilir. Bu sayede cilt ile uyumlu ipler sayesinde yeni kolajen ve elastin üretimi tetiklenirken, mezoterapi karışımıyla da cildin gereksinim duyduğu vitaminler, amino asitler, mineraller ve hyaluronik asit yerine konulur. İşlem lokal anestezi ile yapıldığı için ağrısız ve acısıdır. 

 

Mezospider prosedürü için uygun bir aday mıyım?

 

Mezospider uygulaması kadınlar ve erkekler için uygundur. Daha çok yoğun sarkma ve yerleşmiş derin çizgileri olmayan 30 ila 60 yaş arası yüz germe ameliyatı ihtiyacı olmayan kişiler için uygundur. Ancak ciddi elastikiyet ve derin kırışıklıkları olan kişiler için uygun bir işlem değildir.

 

Mezospider prosedürünün sonuçları ne zaman görülür ve etkisi ne kadar sürer?

 

Farklı prosedürlerin bir araya getirilmesiyle estetik sorunların çözümü için uygulanan mezospider tedavisi ilk seanstan itibaren etki gösteren bir işlemdir. Mezospider prosedüründe kullanılan ipler, ciltte kolajen üretimini tetiklemek ve yüz hatlarını tanımlamak için kullanılır. Mezoterapi ise cilt yenilenmesine yönelik 3 boyutlu yaklaşımın en önemli adımlarından biridir. Yalnızca yeni kolajen ve elastin üretimini derinlemesine uyarmakla kalmaz, aynı zamanda bu yeni lifleri üretebilen hücrelerin göçünü kolaylaştırmak için yüzeysel katmanları yoğun bir şekilde nemlendirir. Genel olarak, dokuya yerleştirilen ipliğin 12 ila 15 ay, kaldırma süresinin ise 30 ila 36 ay arasında sürebileceği tahmin edilmektedir. Yılda 1 ya da 2 defa ek bir mezoterapi hatırlatma dozu yaptırmanız almış olduğunuz etkili sonuçlarının kalıcılık süresini artıracaktır. 

 

Mezospider tedavisinden sonra günlük yaşama ne zaman dönebilirim?

 

Hastalar genellikle 4-5 gün içinde normal aktivitelerine dönerler ve sıklıkla makyajla gizlenebilecek küçük morluklar oluşur.  Hastaların çoğunda ilk hafta, özellikle ağzı açarken ağrı hissedilmektedir ki bu da bizce tekniğin en büyük dezavantajıdır.

 

Mezospiter prosedürünün avantajları

 

  • Çok kısa bir süre içinde yüz germe uygulamasıdır

  • Ağrısızdır

  • PDO İpler kendiliğinden çözümlenebilir ve zararsızdır

  • Elastin ve kolajen lif üretimini aktive eder

  • İnce kırışıklıkları giderir

  • Basit ve güvenlidir

  • Anında iyileşme görülür

  • Lokal anestezi altında uygulanır

  • İz kalmaz

  • İstenirse uygulama tekrarlanabilir

  • Hiçbir yan etkisi yoktur

 

Mezospider prosedürünün yan etkileri var mıdır?

 

Mezospider’ın komplikasyon oranı, her bir ürünün tekniklerine ve enjeksiyon derinliğine hakim olduktan sonra çok düşüktür. Tüm enjeksiyonlarda ve ip askılama prosedürlerinde olduğu gibi, kızarıklık, morluk, kaşıntı, hafif şişlik veya kanama meydana gelebilir ve bunlar birkaç saat sonra veya bireysel vakalarda en geç birkaç gün sonra kaybolur. Kapsamlı sorgulama yoluyla alerjik reaksiyonlar mümkün olduğunca önlenebilir.

 

Yan etkilerin beklenmesi pek olası değildir ve uygulamanın ardından günlük yaşamınıza rahatça dönebilirsiniz.

 

Mezospider tedavisi kimlere uygulanmaz?

 

  • Hamile ve emziren kadınlara

  • Kanama ve pıhtılaşma bozukluğu yaşayanlara

  • Aktif otoimmun hastalığı olanlara

  • Süt ve süt ürünlerine alerjisi olanlara

  • Regüle olmayan şeker hastalığına sahip olanlara

  • Daha önce felç geçirmiş olanlara

  • Kanın pıhtılaşması ile ilgili sağlık sorunu yaşayanlara

  • İşlemde kullanılacak maddelerden herhangi birine karşı alerjisi olanlara 

  • Ürtiker hastalarına

  • Bazı kalp hastalıklarına sahip olanlar

  • Keloid (normalden fazla doku iyileşmesi) hastası olanlara

  • Uygulama alanında enfeksiyona sahip olanlara,

  • Kanser tedavisi sürecinde olanlara 

  • Akut inflamasyon durumunda tedaviden kaçınılmalıdır.

 

Mezospider prosedüründen sonra nelere dikkat etmelisiniz?

 

İşlem sonrası hafif ağrı ve hematom oluşabilir. Ancak birkaç gün sonra bunlar kaybolur ve böylece hasta normal günlük rutinine dönebilir. Aynı zamanda bir ay boyunca bazı kısıtlamalara uymalısınız:

 

  • Uygulama yapılan bölge yıkanmamalıdır

  • Makyaj yapılmamalıdır

  • Spor yapılmamalıdır

  • Ağır fiziksel efordan kaçınılmalıdır

  • Yoğun yüz hareketlerine neden olacak güçlü duygular gösterilmemelidir

  • Aşırı sıcak ortamlardan uzak durulmalıdır (solaryum, hamam, sauna vb.)

  • Alkol ve sigara kullanılmamalıdır

  • Direkt olarak güneş ışınlarına maruz kalınmamalıdır

  • Bol su içilmeli ve işlem bölgesine buz uygulanmalıdır.

Whatsapp