Kaş askılama Fransız askısı (double needle)

Kaşlar yüzünüzün çerçevesidir. Yüz ifadesini şekillendirir ve gözlerin söylediklerini vurgular. Kaş kaldırma işlemiyle onlara yeni bir doğal şekil verin ve daha dolgun, daha koyu ve daha sağlıklı görünmelerini sağlayın.

 

Kaşlar yüzün çerçevesi olarak kabul edilir. Bunlar yüzünüze ve göz şeklinize en uygun şekilde uyarlanırsa size güçlü bir ifade ve taze bir görünüm kazandırır. Bu hem erkekler hem de kadınlar için geçerlidir. Çoğu durumda, seyrek kaşlar makyaj, kozmetik kaldırma veya microblading ile daha hacimli ve belirgin hale getirilebilir.

 

Hepimiz mükemmel kaşlarla doğmuş olsaydık ve kaşlarımızda hiçbir şeyi değiştirmek zorunda kalmasaydık ne güzel olurdu. Ne yazık ki durum böyle değil ve en modern kozmetik tedavi yöntemleri sayesinde kesinlikle sorun değil: çünkü profesyonel kaş kaldırma ile kaşlarınıza çok kısa sürede daha fazla salınım, sağlamlık ve dolgunluk kazandırabilir ve böylece güzel gözlerinizi vurgulayabiliriz. Daha da fazlasını yapın ve onlara daha fazla ifade kazandırın.

 

Estetik prosedürlerde yaygın olarak kullanılan bir alternatif iplerle kaş kaldırmadır. İple kaldırma, sarkık kaş bölgesinin etkili bir şekilde sıkılmasını sağlar. Yüz germede, cerrahi müdahaleye gerek kalmadan, kaş çevresindeki deri, deri altına medikal iplerle istenilen pozisyona getirilir. Cildin şeklini koruyan dikenli yenilikçi ipliklerin çevresinde yeni bağ dokusu oluşturulur. İşlemin güzel bir etkisi de iplikler vücudun kendi yeni kolajen üretimini teşvik eder ve 24 aya kadar ek sıkılaşma sağlar. Yaklaşık 12 ay sonra iplikler kendiliğinden çözülür.




bir bakışta fransız askısı (double needle) ile kaş askılama

 

fransız askısı (double needle) ile kaş askılamanın 3 adımı

fransız askısı (double needle) ile kaş askılama nedir?

fransız askısı (double needle) ile kaş askılama faydaları

fransız askısı (double needle) ile kaş askılamanın etken maddeleri

fransız askısı (double needle) ile kaş askılamanın uygulama alanları

fransız askısı (double needle) ile kaş askılama SSS




fransız askısı (double needle) ile kaş askılamanın 3 adımı

 

1. TEMİZLEME

Uygulama yapmadan önce ciltte bir makyaj varsa temizlenir ve antiseptik solüsyon ile silinir. 

Tedavinin başlangıcında, cildi temizleyip hazırladıktan sonra yapılacak ilk şey lokal anestezidir: Şakaktan başlayıp çene köşesine kadar yüzünüzün her iki yanına küçük lokal anestezi uygulanır.

2. İPLERİN YERLEŞİMİ

İplikler daha sonra şakaklardan yelpaze şeklinde ağzın köşelerine doğru çekilerek yüz kaldırılır. İplik kesilir ve cilde batırılır, bu da dikişe veya alçıya ihtiyacınız olmadığı anlamına gelir. İplik boyunca uzanan dikenler yüzdeki aşağı doğru kaymış olan yağ birikintilerini kaldırır ve sabitler ve sonuç, tedavinin sonunda istenilen etki görünür hale gelir.

3. SON AŞAMA ve EVDE BAKIM

Minik delinme noktaları özel bir laminasyon kremi ile kapatılır ve çevre kirliliğinden korunur. Cildinizin önemli besinlerle beslenmeye devam etmesini sağlamak için size ev için doğru bakım ürünleri tavsiye edilir. 



fransız askısı (double needle) ile kaş askılama nedir?

 

Kaşların şekli yüz ifademizi büyük ölçüde etkiler. Düşük kaşlar mutsuz görünmemize neden olur. Gerilmiş bir kaş veya kaş kaldırma bize daha fazla gençlik ve tazelik verir.

 

Gençlerde kaş kemerlerinin dış kenarları iç kenarlarından daha yüksektir. 50 yaşından itibaren cilt ve kas dokusu zayıflar, dolayısıyla kaşlar yavaş yavaş “aşağı iner”.  Kaş kemerinin tamamı düşer, alın kasları gücünü kaybeder ve gerilir. Hormonal ve çevresel kolajenin kaybı alın ve kaş bölgesindeki dokuların gevşemesine neden olur. Kaşlarımız aşağı yukarı kayarak göz çukurunun üst kenarına ulaşır. Bunun sonucunda üst göz kapağında fazla deri oluşur. İple gerdirme, ameliyatsız yüzü sıkılaştırmanın en etkili yollarından biridir. Bu minimal invaziv prosedür, kaşların ve alındaki pitoz (düşüklük) ile ilgili sorunları kolayca çözer, gözleri açar ve yüzdeki kasvetli ve yorgun ifadeyi ortadan kaldırır.

 

İplik kaldırma işlemi nazik bir işlemdir. Bu nedenle genellikle ameliyatlarda olduğu gibi gözle görülür bir iz kalmaz. Ayakta tedavi bazında ve lokal anestezi altında yapılır. Diğer tedavilerden farklı olarak 45 ila 60 dakikalık bir sürede nispeten hızlıdır. İplikler, batık dokuyu kaldıran ve yeniden konumlandıran özel bir iğne ile yerleştirilir. Bu işlem lokal anestezi altında kaşın alt kenarındaki deriye küçük delikler açılarak yapılır. Bu dikişlerin arasından dikenli iplikler geçirilir. Tabii ki her şeyin doğal görünmesi için çok fazla gerginlikle çalışmamaya özen gösteriliyor.

 

İple kaş kaldırma işleminin sınırlı olduğunu bilmek önemlidir. Fazla deri cerrahi olarak çıkarılmaz. Bu nedenle kaşlar ancak alındaki gergin deri hafif bir kırışık oluşturacak kadar kaldırılabilir. Ameliyat sonrası dönemde bu kıvrımlar kendiliğinden düzelir.

 

fransız askısı (double needle) ile kaş askılama faydaları

 

kaşların kalkık görünmesine yatdımcı olur

göz kapağına gergin bir görünüm verir

gözleri açar

kaşların ve alındaki pitoz (düşüklük) ile ilgili sorunları kolayca çözer

yüzdeki kasvetli ve yorgun ifadeyi ortadan kaldırır

 

Ayrıca iplikler ciltte kolajen artışına yardımcı olarak cildin yenilenmesini sağlar. Bu da yüze daha aydınlık ve genç bir görünüm kazandırır.

 

fransız askısı (double needle) ile kaş askılamanın etken maddeleri

 

Double needle

PDO & PLA iplikler

 

fransız askısı (double needle) ile kaş askılamanın uygulama alanları

 

saçlı deri

alın

kaş

 

fransız askısı (double needle) ile kaş askılama SSS

Fransız askı nedir?

 

Fransız askı yöntemi medikal estetik yöntemdir. Medikal estetik işlemler, yüzünüzde işlemler gerilese bile ardında bir deformite bırakmaz. Tam tersi, yarattığı ve çalıştırdığı mekanizmalar sayesinde cildin gençleşmesini ve cilt kalitesinin artmasını sağlar.

 

Fransız askı yönteminde, ipin geçtiği bölgelerde cildin gerginleşmesi ve kırışıklıkları açma etkisi ile mimiklere etkisi mevcuttur. Ancak botoks gibi cilt mimiklerini tamamen ortadan kaldırmaz ya da cilt aşısı gibi kırışıklıkları tamamen açmaz. Fransız askısı tırtıklı ve akordeon bir yapıya sahiptir. Cildinize atılan bu askılar cildinizde kolon efekti yaratır. Yüz mimariniz daha da öne çıkar. Askıların etrafını cildinizin ürettiği kolajen ve dokular sararak, askının etkisi geçse bile görünümünüzü korumanızı sağlar.

 

Fransız askısı nasıl yapılır?

 

Kaş kaldırma işlemi aslında kaşlara değil gözlere odaklanılan bir işlemdir. Çünkü kaş alınabilen, inceltilip kalınlaştırılabilir dolayısıyla değişebilen bir şeydir. Bu nedenle önemli olan hastanın göz kapağı sarkıklığı, asimetrisi ile göz bitiş ve başlangıç noktalarında olan asimetrilerdir. Yüzünüzdeki kas oranlarına ve kemiklerin konumlarına bakarak, iplerin atılacağı noktalar belirlenir ve buna göre işleme başlanır. İki gözün simetrisini sağlamak çok önemlidir. Göz çevrelerindeki yapılar bu bağlamda kontrol edilir ve protokol ona göre geliştirilir.

 

Fransız askısı estetiği, lokal anestezi altında uygulanan bir işlemdir. Kaş kaldırma işlemi üst göz kapağı kaldırma işlemiyle birlikte ya da bağımsız bir operasyon olarak yapılabilir. Ortalama 45 ila 60 dakika arasında süren bu uygulamada saçlı derinin ön bölgesinde açılan iki küçük kesi üzerine biyolojik olarak insan vücuduyla uyumlu iki adet simetrik Fransız medikal iplik ilmeği yerleştirilir. Bu halkalar gözün sfinkter kasının kısımlarını kavrar. Buradaki amaç, operasyon izinin saçlı deriye gizlenmesidir. Ardından ipler gerilir ve uygulamayı yaptıran kişinin yüzünde simetri ve lifting etkisi sağlanır. Son olarak, bu medikal ipler sabitlenerek işlem tamamlanır.

 

Fransız askısı ile kaş kaldırma işlemindeki ipler esnek yapılı ve çözünebilir özelliktedir. Mimik kaslarının kullanım sıklığına bağlı olarak 2 ila 4 yıl etkinlik süresine sahiptir. Ancak ipler çözündükleri andan sonra da etki mekanizmaları sayesinde germe ve yenileme etkinliklerini sürdürmektedir. Derin yapılara sıkı bir şekilde bağlanan zamanla tekrar sıkılabilir veya çıkarılabilir.

 

İple kaş kaldırma kimler için uygundur?

 

Yaşla birlikte cilt ve kas dokusunda meydana gelen değişikliklerin yanı sıra başka nedenlerle de kaşların iple kaldırılması önerilir:

 

Asimetrik kaşlar

Kaşların çok düşük konumu

Kaş kemerindeki deformasyonlar

 

Daha basit tedavilerin sınırlarına ulaşmış olan herkes, ip kaldırma gibi minimal invaziv prosedürleri düşünmelidir. 

 

Daha iyi sonuçlar için neler yapmalısınız?

 

İple kaş kaldırma işleminden 2-3 hafta önce botoks enjeksiyonu yaptırmanızı öneririz. Botulinum toksininin etkisiyle kaslar hareketsiz hale gelir. Bu, sonucun güvenilir bir şekilde elde edilmesini sağlar.

 

Alın germe ile birlikte kaş kaldırma nedir?

 

Kaşları kaldırmanın bir diğer yolu ise kaş kaldırma ve alın kaldırma kombinasyonudur. Kesiler aynı zamanda saç çizgisinde veya saçlı deride göze çarpmayan yerlerden de geçer. Yüz derisi alından ayrılarak geriye çekilip bir bütün olarak sıkılaştırılır. Yükseltilmiş alın ve kaşlar yeniden açık görünür ve yüz çok daha genç görünür.

 

Kaş kaldırma işleminin sonuçları ne kadar sürer?

 

Kaşlar yeterince kaldırılmışsa kaş kaldırmanın gençleştirici etkisi 5 ila 10 yıl kadar sürebilir. İlgili süre bireysel cilt yapısına ve kişisel yaşam tarzına bağlıdır. Kaşkar daha erken bir zaman içinde eski haline dönerse işlem tekrarlanabilir. Fransız askısı işlemi etkisini kaybettikten sonra ise ciltte hiçbir sarkma yaşanmaz. Sadece ilk yaptırdığınız hale geri dönersiniz.

 

Fransız askı yönteminin sonuçlarını neler etkiler?

 

Fransız askı yönteminin başarısını cildin anatomik yapısı çok etkiler. Bir hastanın askı atılmasına ihtiyacı varsa zaten alt dokulardaki yağların kaybolduğu gözlemlenir. Hastanın yağ dokusunda azalma veya kaybolma yaşadığı noktalara bazı çatılar koymak gerekir. Çünkü gerginleşen yüzde doku kayıpları daha belirgin hale gelecektir. Yağ oranı ciddi derecede düşük hastalara dolgu işlemleri ile birlikte kombin edilmiş bir tedavi uygulanabilir.

 

Kaş kaldırmanın riskleri ve komplikasyonları

 

Fransız askısı (double needle) ile kaş kaldırma tedavisi non-invazivdir ve doğru ellerde düşük risk taşır. Yara izi, şiddetli morarma ve kanama riski düşüktür. Nadir komplikasyonlar arasında tahriş, enfeksiyon ve dikişlerin cilt altında görünmesi yer alır.

 

Alın bölgesi soğutulmalı ve üst vücut yüksekte konumlandırılmalıdır. Ayrıca ilaçların (örneğin enzim preparatları veya antiinflamatuar ilaçlar) şişlik ve yara iyileşmesi üzerinde olumlu etkisi olabilir.

 

Fransız askı avantajları

 

Çoğu durumda, Fransız askı prosedüründen sonra günlük hayatınızda çok az kesinti olur veya hiç kesinti olmaz. Bireylerin çoğu ertesi gün işe dönebilmektedir.

 

Cerrahi yüz germe ile karşılaştırıldığında, çok daha ucuz ve daha az müdahalecidir. Önemli ölçüde daha az tehlikesi vardır.

 

Çözünebilir iplikler, geleneksel kalıcı malzemelere kıyasla mikropları çekmediği ve problem yaratmadığı için daha az tehlike sağlar.

 

Fransız askı yaptıran birçok kişi tedavinin kendilerini daha genç gösterdiğini ve beklediklerinden daha doğal görünen bir sonuç verdiğini belirtmiştir.

 

Fransız askı dezavantajları

 

Fransız askı minimal invaziv bir işlem olduğundan, dezavantajların yok denecek kadar az olduğunu söylemek mümkün. Yine de, her kozmetik işlemde olabilen birtakım potansiyel dezavantajlar vardır:

 

Alttaki kas tabakasını kaldıran, sıkılaştıran ve ekstra derinin çıkarılmasını gerektirebilen cerrahi bir yüz germe işleminin aksine, iplikle germe yalnızca cildi yükseltir ve sıkılaştırır, daha mütevazı etkiler üretir. Yine de bu yöntem, cerrahi işlem görmeden gençleşme talep edenler için harika bir alternatiftir.

 

Özellikle cerrahınız düz veya pürüzsüz dikişler kullanıyorsa lifting etkisi kısa süreli olacaktır.

 

İnce bir cilde sahipseniz cilt yüzeyinin altında ipleri görmek bazen mümkündür.

 

Sinir hasarı ve yara izi, meydana gelebilecek olası iki iplik kaldırma problemidir, ancak bunlar çok nadirdir.

 

İple kaş kaldırma işleminden sonra neler yapmalısınız?

 

Hastalarımız işlemi iyi tolere ediyor. İşlem sonrası hafif ağrı ve hematom oluşabilir. Ancak birkaç gün sonra bunlar kaybolur ve böylece hasta normal günlük rutinine dönebilir.

 

Aynı zamanda bir ay boyunca bazı kısıtlamalara uymalısınız:

  • Alın ve kaş bölgesine kozmetik uygulama yapılmaz

  • Lütfen sauna veya buhar banyosunu ziyaret etmeyin

  • Ağır fiziksel efordan kaçının

  • Lütfen kafa bandı takmayın

  • Yoğun yüz hareketlerine neden olacak güçlü duygular göstermeyin

Whatsapp