Cog kanül ile gıdı ve boyun askılama

Boyun uzun zamandır estetik tıbbın sorunlu bir çocuğu olmuştur. Yaşlanma yüze nazaran boyunda daha erken görülebilir. Bunun nedeni boyundaki derinin çok ince, destekleyici yağlı bir yapıya sahip olması ve genellikle açıkta kalması ve güneşe maruz kalmasıdır. Düzenli aralıklı tedavilerle yaşlanma süreci yavaşlatılabilir ve genç görünen bir boyun korunabilir.

 

Ayrıca çoğu zaman yüzün aksine boyun ihmal edilir. Yüz bakımınız çenenizde mi bitiyor? Boyun, gerçek yaşını ortaya çıkararak bu ihmalin intikamını alır. Bunun sonucunda cilt elastikiyetini erkenden kaybeder. İnce kırışıklıklar belirir, çeneden boyuna net geçiş bulanıklaşır. Bir zamanlar genç olan “kuğu boynu” çoğu zaman sevilmeyen “hindi boynu” haline gelir.

 

Konuya bakımlı ve düzgün bir şekilde eğilmişseniz, belli bir yaştan sonra bunu saklamak için eşarp ve balıkçı yaka kazak giymenize gerek kalmaz. Günümüzün birçok imkânı sayesinde, zamanın bu işaretleri farklı yöntemlerle düzeltilebilmektedir. Mezoterapi, hyaluronik asit ve botulinum toksini enjeksiyonları iyileşme sağlar ancak bazı durumlarda yeterli değildir. Cerrahi boyun germe istemiyorsanız ne yapmalısınız?

 

Yakın zamana kadar, gıdı ve yanak sarkması gibi yüz derisi gevşekliğinin neden olduğu sorunları çözmenin tek yolu yüz germe ameliyatıydı. Boyun ise genelde ihmal ediliyordu. Ne de olsa, cilt yenileme tedavileri bir miktar sıkılığın geri kazanılmasına yardımcı olabilirken, bir kez gevşek cilt ortaya çıktıysa, onu yalnızca bir neşter gerçekten ortadan kaldırabilirdi.

 

Bununla birlikte, yüz germe ameliyatına kadar enjekte edilebilir bileşiklere ve cilt yenilemeye güvenme yaklaşımı birçok hasta için kesinlikle gerekli hale gelse de, herkes ameliyat olmaya istekli veya muktedir değildir. Bu gruptaysanız, invaziv olmayan yüz gençleştirme ile yüz germe ameliyatı arasındaki boşluğu doldurmak için yeni bir prosedür tipinin geliştirildiğini bilmek sizi mutlu edecektir: iple yüz germe.

 

PDO materyalinin çok ince iplikleri cilde çekilir ve orada yavaş yavaş yeni bir kolajen çerçeve oluşturur. İlk önce bağ dokusunda meydana gelen artış ciltte sıkılaşmaya neden olur.

 

Etki ancak birkaç hafta sonra görülebilir. Sıkma bir yıldan fazla sürer, işlem istenildiği zaman tekrarlanabilir. Düzenli aralıklı tedavilerle yaşlanma süreci yavaşlatılabilir ve genç görünen bir boyun korunabilir.

 

bir bakışta cog kanül ile gıdı ve boyun askılama

 

cog  kanül ile gıdı ve boyun askılamanın 3 adımı

cog  kanül ile gıdı ve boyun askılama nedir?

cog  kanül ile gıdı ve boyun askılamanın faydaları

cog  kanül ile gıdı ve boyun askılamanın etken maddeleri

cog  kanül ile gıdı ve boyun askılamanın uygulama alanları

cog  kanül ile gıdı ve boyun askılama SSS




cog kanül ile gıdı ve boyun askılamanın 3 adımı

 

1. TEMİZLEME

Uygulama yapmadan önce ciltte bir makyaj varsa temizlenir ve antiseptik solüsyon ile silinir. İple kaldırma işlemi ayakta tedavi bazında ve lokal anestezi altında gerçekleştirilir. Doktor, yüz askılama işlemini yapmadan önce gevşek alanların tespiti için muayene gerçekleştirir ve hangi tedavi türünün uygulanacağına karar verilir. İlgili yüz veya vücut bölgelerinde kullanılacak iplerin rotasını çizer. Kullandığı iplere göre lokal anestezik veya anestezik merhem kullanılır.

2. İPLERİN YERLEŞİMİ

Aşılara benzer küçük delikler kullanarak, doktor iplikleri kas eksenine dik veya enine bir iğne ile deri altı yağ dokusuna sokar. Mikro iğnenin içi boştur ve doktorun ipliği derinin altına kolayca ve hassas bir şekilde yerleştirmesine olanak tanır. İpler cilt altına küçük ankrajlarla sabitlenir ve hafif masaj benzeri hareketlerin yanı sıra çekme ve germe ile desteklenir. Bu şekilde uzman, istenen sonuç elde edilene kadar cildin etkilenen bölgelerini modelleyebilir ve sıkılaştırabilir. Cerrah bir operasyon sırasında birkaç ip kullanabilir. İpler düzgün bir şekilde yerleştirildiğinde doktor iğneyi çıkarır, ipleri sıkar ve kaldırma işlemi tamamlanır.

3. SON AŞAMA ve EVDE BAKIM

Minik delinme noktaları özel bir laminasyon kremi ile kapatılır ve çevre kirliliğinden korunur. Cildinizin önemli besinlerle beslenmeye devam etmesini sağlamak için size ev için doğru bakım ürünleri tavsiye edilir. 



cog kanül ile gıdı ve boyun askılama nedir?

 

Birçok insan için gıdı sarkması ve boyun kırışıklıkları istenmeyen bir yaşlanma belirtisidir ve yaşlanma belirtileri genellikle en çok çene hattı boyunca belirgindir. Ciltte elastikiyet kaybı ve yağ birikiminin artması görünümde bu değişikliğe neden olur. Erken orta yaştan itibaren doku alt çene boyunca toplanarak sarkık gıdı oluşturduğundan ve boynun orta hattının ön açısı kaybolmaya başladığından, çene hattı bir zamanlar düz olan konturlarını kaybeder. Böylece gıdı, sıklıkla sarkan yanaklar ve artan kukla çizgileri ile kendini gösterir. 

 

Cog kanül ile gıdı ve boyun germe, bu hatta bulunan cilt dokularını anında kaldırmak ve sıkılaştırmak için kullanılan tıbbi kozmetik bir prosedürdür. Tedaviler çene hattı konturu ve tanımı ile boyundaki deformasyonları iyileştirebilir, gıdıları kaldırabilir ve çene ve çenenin mandibular, submandibular ve submental bölgelerinin görünümünü iyileştirebilir. 

 

Cog kanül ile gıdı germe veya çene germe tedavisi, hafif ila orta dereceli cilt gevşekliği, sarkık gıdı veya belirsiz bir çene çizgisi olan her erkek veya kadın için idealdir. 

 

cog kanül ile gıdı ve boyun askılamanın faydaları

 

Bir Cog kanül iple gıdı ve boyun askılama, orta derecede gevşek cilt dokularını kaldırıp askıya alarak yaşlanma belirtilerini anında ortadan kaldırarak bölgeye genç ve kalkık bir görünüm kazandırır. Sadece bu da değil, kolajen iplikler, gelişmiş elastikiyet ve daha uzun süreli sonuçlar için cildin kolajen üretimini uyarmaya yardımcı olur. Daha düz, daha konturlu bir çene çizgisi ve daha sıkı, gençleşmiş bir cilt getirir. Cog & kanül tedavisi sadece cildin görünümünü iyileştirmekle kalmaz, aynı zamanda kendinize olan güveni de iyileştirir.

 

cog kanül ile gıdı ve boyun askılamanın etken maddeleri

 

PDO, polidioksanon

PLA-CL (Polikaprolakton)

 

cog  kanül ile gıdı ve boyun askılamanın uygulama alanları

 

Çene çizgisi

Alt Yüz

Boyun

Dekolte

cog  kanül ile gıdı ve boyun askılama 

Cog  kanül ile gıdı ve boyun askılama çene kaldırma ve gıdıya nasıl yardımcı olur?

 

Cog kanül “dişli” iplikler, çene çizgisinin sınırı boyunca ve yanağın alt yarısı boyunca yerleştirilebilir. Bu ipler daha sonra kulak memelerinin hemen altına sabitlenebilir ve çene hattını sıkılaştırmak ve gıdı ve kukla hatlarını iyileştirmeye yardımcı olmak için kullanılabilir. “Dişli” ipler daha sonra “düz” iplerle veya “dişlilerin” üzerinden geçen çapraz bir şekilde “vidalı/bükülmüş” iplerle takviye edilebilir. Bu, sonraki 3 ila 4 ay içinde elde edilen kaldırmanın korunmasına yardımcı olan kolajen ipliklerle değiştirilecek olan bir iplik ağı ile sonuçlanır. Çene ve boyun hattı için bir Cog & PDO iple kaldırma 18 aya kadar sürebilir. Bununla birlikte, daha genç hastalar ve daha küçük gıdı için uygundurlar.

 

Ne tür boyun kırışıklıkları vardır?

 

Boyun kırışıklıklarının farklı türleri vardır. Bir yanda esas olarak boynun ortasında ortaya çıkan kırışıklıklar var, diğer yanda ise yine ortada görünme eğiliminde olan, artan miktarda deri fazlalığı var. Daha sonra göze çarpan dik iki şerit olan görünür platisma şeritleri vardır. Ve son olarak, bazı hastalar yatay yani enine boyun çizgilerinden şikayetçidir.

 

1. Boyunda başlayan kırışıklıklar: 

Boyun derisinin elastikiyeti azalıp ilk kırışıklıklar ortaya çıkıyorsa hyaluronik asit, botoks veya otolog yağ tedavisi ya da iple kaldırma mümkündür. Bu, gerçek bir fazla deri olmadığı sürece işe yarar.

 

2. Çene altındaki deri fazlalığı: 

Fazla derinin alınması gerektiğinden burada sadece cerrahi düzeltme (yüz-boyun germe) yardımcı olabilir. Yara izleri kulak boyunca uzanır ve çok dikkat çekmeyecek şekilde orada yerleşir. Erkeklerde çok belirgin deri fazlalığı (hindi boynu) durumunda, eş zamanlı yüz germe işlemi istenmiyorsa doğrudan boyun germe de yapılır. Bu çok iyi bir şekillendirme sağlar. Yara izi çenenin altında zikzak şeklinde uzanır ve erkeklerde mümkün mertebe göze çarpmaz. Bu yöntem, cilt kalitesinin farklı olması nedeniyle kadınlar için pek uygun değildir.

 

3. Enine boyun kırışıklıkları: 

COG iplikler, hyaluronik asit veya otolog yağ enjeksiyonları daralma çizgileri gibi görünen ve sıklıkla genç yaşta ortaya çıkan bu tip kırışıklıkların giderilmesine yardımcı olur.

 

4. Dikey şeritler: 

Bunlar, platisma kasının tanımlanmış orta kenarlarıdır. COG iplikler ile tedavi ve destekleyici olarak botulinum toksini ve dolgu maddeleri ile tedavi minimal invaziv bir önlemdir. Bulgular daha belirginse cerrahi düzeltme mantıklıdır. Kesi çenenin altından veya deri fazlalığı varsa kulakların üzerinden geçer.

 

Cog kanül iple kaldırma ne için kullanılabilir? 

 

Yüz germe tedavileri, daha genç görünen bir sonuç için yüzü canlandırır ve sıkılaştırır. Ciltte yaşlanma ve sarkma, özellikle 30 yaş üstü kişilerde sık görülen bir şikayettir. Cog  kanül ile gıdı ve boyun askılama tedavileri, bölgedeki sarkmaları gidermek, yaşlanan cildi tazelemek veya kırışıklıkları yok etmek isteyenler için mükemmel bir seçenektir. 

 

Ameliyatsız yüz germe: Cog ipleri, tüm yüzü kaldırmak, sarkma ve kırışıklıkları azaltmak için ameliyatsız bir yüz germe sunar. 

 

Ameliyatsız alt yüz germe: Alt yüzdeki bu mini yüz germe, gıdıyı kaldırmak ve çene çizgisini geliştirmek için Cog iplikleri kullanır.

 

Çene ve Gıdı tedavisi: Çene hattı ve gıdı boyunca yerleştirilen dişler, alt yüzü yukarı kaldırarak gıdıları ortadan kaldırmak için harika bir çözümdür.

 

Çizgiler ve kırışıklıklar: Yüze ip uygulaması, yüzü sıkılaştırmak ve çizgileri ve kırışıklıkları gidermek için bir yaşlanma karşıtı tedavi biçimi olarak kullanılabilir. 

 

Cog iplikler sadece yaşlanma belirtilerini azaltmak ve kaldırmakla kalmayacak, aynı zamanda işlemden sonraki 12-18 ay boyunca cildin daha fazla sarkmasını önleyecektir.

 

Cog iplikler; kırışıklıklar, gıdı ve düşük cilt elastikiyeti gibi yaşlanma belirtilerini fark etmeye başlayan kadın ve erkekler arasında popüler bir tedavi yöntemidir. 




Cog kanül iple kaldırma ağrılı bir işlem midir?

 

Cog  kanül tedavisi uygulamadan önce lokal anesteziklerin uygulanması işlemin ağrısız geçmesini sağlar.

 

Cog kanül iple kaldırma etki süresi ne kadardır?

 

Estetik sorunların çözümü için uygulanan Cog  kanül tedavisi ilk seanstan itibaren etki gösteren bir işlemdir. Cog kanül ipleri, ciltte kolajen üretimini tetiklemek ve yüz hatlarını tanımlamak için kullanılır. 3 ila 6 ayda zirveye ulaşan ve 2 ila 3 yıl süren iyileşmeye devam eden anında sonuçlar sağlayabilirler.

 

İple gıdı ve boyun askılama tedavisini kaç kez yaptırabilirsiniz?

 

Gıdı ve boyun tekrar orijinal konumuna geri dönmeye başladığında, başka bir iple kaldırma işlemi yaptırabilirsiniz. Bu kişiden kişiye değişebilir ancak bazı kişiler sonucu korumak için 1-2 yıl sonra iple kaldırma işlemini tekrarlar.

 

Bir iple kaldırmada kaç ip kullanılır?

 

Bir Cog kanül iple kaldırma, cilt dokunuza, cilt tipinize ve estetik hedeflerinize göre özelleştirilmiştir. Gerilme derecesine göre cilt sıkılaştırma ve cilt gençleştirme için farklı sayıda ipler kullanılmaktadır. Yani tedavi kişiye özeldir.

 

Cog kanül iple gıdı ve boyun askılama tedavisinden sonra günlük rutinlerime dönebilir miyim?

 

Cog  kanül iple gıdı ve boyun askılama işleminden sonra iyileşme nispeten hızlı kabul edilir ve çoğu hasta birkaç gün sonra normal aktivitelerine dönebilir. 

 

Cog kanül iple gıdı ve boyun askılama komplikasyonları nelerdir?

 

Cog  kanül iple gıdı ve boyun askılama tedavisi non-invazivdir ve doğru ellerde düşük risk taşır. Yara izi, şiddetli morarma ve kanama riski düşüktür. Nadir komplikasyonlar arasında tahriş, enfeksiyon ve dikişlerin cilt altında görünmesi yer alır.

 

Cog  kanül iple gıdı ve boyun askılama tedavisinden sonra nelere dikkat etmelisiniz?

 

Bir Cog kanül iple kaldırma işleminden sonra ilk 24 saat önemlidir ve uymanız gereken kurallar vardır. Bunlar:

  • Uygulama yapılan bölge yıkanmamalıdır

  • Makyaj yapılmamalıdır

  • Spor yapılmamalıdır

  • Aşırı sıcak ortamlardan uzak durulmalıdır (solaryum, hamam, sauna vb.)

  • Alkol ve sigara kullanılmamalıdır

  • Direkt olarak güneş ışınlarına maruz kalınmamalıdır

  • Bol su içilmeli ve işlem bölgesine buz uygulanmalıdır

 

Cog kanül iple gıdı ve boyun askılama tedavisi kimlere uygulanmaz?

  • 18 yaşın altındaki kişilere önerilmez

  • Hamile ve emziren kadınlara

  • Kanama ve pıhtılaşma bozukluğu yaşayanlara

  • Aktif otoimmun hastalığı olanlara

  • Süt ve süt ürünlerine alerjisi olanlara

  • Regüle olmayan şeker hastalığına sahip olanlara

  • Daha önce felç geçirmiş olanlara

  • Kanın pıhtılaşması ile ilgili sağlık sorunu yaşayanlara

  • İşlemde kullanılacak maddelerden herhangi birine karşı alerjisi olanlara 

  • Ürtiker hastalarına

  • Bazı kalp hastalıklarına sahip olanlar

  • Keloid (normalden fazla doku iyileşmesi) hastası olanlara

  • Uygulama alanında enfeksiyona sahip olanlara,

  • Kanser tedavisi sürecinde olanlara 

  • Akut inflamasyon durumunda tedaviden kaçınılmalıdır.

Whatsapp