Double needle ile temporalden yüz askılama

Biyolojik olarak emilebilir dikenli süspansiyonlu çift iğneli iplikler, son zamanlarda cildin yeniden konumlandırılması için minimal invaziv bir alternatif olarak ilgi odağı haline geldi. Cerrahi yüz germe ile karşılaştırıldığında, bu iplerin kullanımı daha kısa prosedür ve iyileşme süresi gerektirir, genel anestezi gerektirmez, cilt kesisi ve görünür yara izi olmadan anında hasta memnuniyeti sağlar ve daha tolere edilebilir.

 

Orta yüz, belirtilerin kendini gösterdiği ilk bölge olduğundan, yüz yaşlanmasında merkezi bir öneme sahiptir. Bu belirtiler; hacim kaybı, sönme, elmacık kemiği çıkıntısında düzleşme, gözlerde torbalanma ve pitoz (gözün üst kapağının sarkması) ve gevşekliğe bağlı nazolabial (burnun kenarından ağzın dış köşelerine uzanan ağzın her iki yanındaki girintili çizgiler) ve nasojugal (göz altında malar fat gibi destek dokuların azalmasından dolayı oluşan oluklaşma) kıvrımların gelişmesidir. Orta yüz askılama, sarkan dokuları yeniden konumlandırarak pitozu tersine çevirir. Bunun nedeni ipliğin mekanik hareketleri ve dokulara takılan ve yerine kilitlenen çift yönlü dikenleri nedeniyle anında kaldırma özelliğidir.

 

Çift iğne (double needle) tekniği 

 

İster iple kaldırma ister yüz germe olsun, iyi bir sonuç her zaman yüz ile boyun arasında net bir fark olan tanımlanmış bir çene hattını gösterir. Ayrıca elmacık kemiğinin üzerindeki yanak bölgesinin yeniden dolgun ve sıkı görünmesi gerekir.

 

İplik kaldırma için çift iğneli ipliğin kullanılmasıyla, giderek daha fazla sayıda hasta daha kalıcı bir etkinin tadını çıkarıyor. Çift iğne ipliği örgü iğnesi prensibine benzer. Çok incedir ve iplik boyunca zıt yönlerde uzanan dikenleri vardır. İpliğin her iki ucunda da çok ince bir iğne bulunur. İpliğin üzerine atılan dikişler hastanın deri altı dokusundadır.

 

İplik, alt çenenin açısındaki tek bir delme noktasından geçirilir. İğnelerden biri kulağa paralel, diğeri ise alt çene kemiğine paralel olarak yukarı çıkar. Bir iğnenin çıkış noktası kulağın üstünde, diğerinin çıkış noktası ise çenenin önündedir. Daha sonra her iki iplik de hafifçe çekilir ve yanak yükselmeye başlar. Ayrıca çene altındaki boyun derisi de altta yatan yapıların birbirine bağlı anatomisi nedeniyle bir miktar sıkılaşır. Geriye doğru itilmiş olan ve sarkık yanaklar olarak adlandırılan deri, çok yönlü ince bir ip ile kaldırılır. Sonuç olarak tanımlanmış bir çene çizgisi, çene altında hafifçe gerilmiş bir cilt ve kaldırılmış yanak derisi ortaya çıkar.

 

Teknik, kısa bir süre sonra tekrar sarkmaması için yanakların sürekli olarak kaldırılmasını sağlamak amacıyla çene hattının tabanından destek kullanır. İpin en iyi şekilde iyileşmesini garanti etmek için, cildin doğru pozisyonda sabitlenmesi için birkaç gün boyunca şeffaf yamalar yapıştırılır ve böylece iplik gerilmeden iyileşebilir.




bir bakışta double needle ile temporalden yüz askılama

 

double needle ile temporalden yüz askılamanın 3 adımı

double needle ile temporalden yüz askılama nedir?

double needle ile temporalden yüz askılamanın faydaları

double needle ile temporalden yüz askılamanın etken maddeleri

double needle ile temporalden yüz askılamanın uygulama alanları

double needle ile temporalden yüz askılama SSS






double needle ile temporalden yüz askılamanın 3 adımı

 

1. TEMİZLEME

Uygulama yapmadan önce ciltte bir makyaj varsa temizlenir ve antiseptik solüsyon ile silinir. İple kaldırma işlemi ayakta tedavi bazında ve lokal anestezi altında gerçekleştirilir. Doktor, yüz askılama işlemini yapmadan önce gevşek alanların tespiti için muayene gerçekleştirir ve hangi tedavi türünün uygulanacağına karar verilir. İlgili yüz veya vücut bölgelerinde kullanılacak iplerin rotasını çizer. Kullandığı iplere göre lokal anestezik veya anestezik merhem kullanılır.

2. İPLERİN YERLEŞİMİ

Aşılara benzer küçük delikler kullanarak, doktor iplikleri kas eksenine dik veya enine bir iğne ile deri altı yağ dokusuna sokar. Mikro iğnenin içi boştur ve doktorun ipliği derinin altına kolayca ve hassas bir şekilde yerleştirmesine olanak tanır. İpler cilt altına küçük ankrajlarla sabitlenir ve hafif masaj benzeri hareketlerin yanı sıra çekme ve germe ile desteklenir. Bu şekilde uzman, istenen sonuç elde edilene kadar cildin etkilenen bölgelerini modelleyebilir ve sıkılaştırabilir. Cerrah bir operasyon sırasında birkaç ip kullanabilir. İpler düzgün bir şekilde yerleştirildiğinde doktor iğneyi çıkarır, ipleri sıkar ve kaldırma işlemi tamamlanır.

3. SON AŞAMA ve EVDE BAKIM

Minik delinme noktaları özel bir laminasyon kremi ile kapatılır ve çevre kirliliğinden korunur. Cildinizin önemli besinlerle beslenmeye devam etmesini sağlamak için size ev için doğru bakım ürünleri tavsiye edilir. 


double needle ile temporalden yüz askılama nedir?

 

Şakak bölgesi tıp literatüründe temporal bölge olarak bilinir. Double needle temporalden yüz askılama prosedürü tüm yüze, özellikle burun kenarındaki, yanaktaki yığılma ve sarkmaları da ortadan kaldıracak bir sıkılaşma ve gençleştirme tedavisi sunar. 

 

Double needle temporalden yüz askılama yaşlanma ile birlikte alın derisi, üst göz kapakları, kaşlar ve şakak bölgesinde meydana gelen şekil bozukluklarının giderilmesi ve yüz bölgesine daha genç ve sıkı bir görünüm kazandırılması amaçlanır. Burada yer çekimine karşı yapılan bir germe söz konusudur. Vektör yukarı ve kulağın üstüne dışarı doğru bir yöndedir. Böylece bu prosedürle kaşlar eski orijinal yerini alınırken aynı zamanda tüm yüzde bir gençleşme, tazelenme, çizgilerin ve yığılmanın azalması gibi olumlu bir etkinin çıkması sağlanır. Bu prosedür total yüz gençleştirme ameliyatları gibi daha büyük ameliyatlara olan ihtiyacı yıllar sonraya bırakmanızı sağlayacaktır.

 

Double needle olarak isimlendirilen çift iğneli iplikler, yakınsak çift yönlü dikenlere sahip sentetik kökenli en son dördüncü nesil emilebilir, monofilament, süspansiyon dikenli ipliklerdir. Tanımlı iş parçacığı ikili eylem üretir; mekanik etki kaldırma etkisi sağlar ve bir süre sonra histolojik (doku)  canlandırıcı etkiyi destekler.

 

İplikler deri altına yerleştirildiklerinde, mekanik etkisi ile birlikte fibrozise neden olan biyo-uyarıcı etkisi, sarkan yüz dokusunu destekleyen ve yeniden konumlandıran kaldırma etkisi sağlar. Bir süre boyunca doku canlandırıcı etkisi, fibroblastları ve ipliğin 12 aydan fazla emilmesinden sonra bile sabit kalan ipliğin etrafındaki kolajen, hyaluronik asit ve elastinin sentezini uyarır. Ayrıca, emilim üzerine tamamen biyolojik olarak parçalanabilen ve çözünür iplik polimerleri, kolajen ve hyaluronik asit üretimini daha da indükleyen düşük moleküler ağırlıklı moleküllere hidrolize olur. Genel olarak, dokuya yerleştirilen ipliğin 12 ila 15 ay, kaldırma süresinin ise 30 ila 36 ay arasında sürebileceği tahmin edilmektedir.

 

Sadece yaşlılara değil, bu durumdan şikayetçi olan tüm kişilere uygulanan estetik bir tedavi yöntemidir. Temporalden yüz askılama tedavisini davet eden bazı durumlar vardır ve bunlar; sağlıksız beslenme, sigara, az su tüketimi, hareketsizlik, stres, yaşlılık ve sık mimiklerdir. 

 

double needle ile temporalden yüz askılamanın faydaları

 

Üst göz kapaklarının düşük görünümünde azalma

Alın bölgesindeki kırışıklıkların görünümünde azalma

Doğal şakak çıkıntısı boyunca yeniden konumlandırılmış ve yükseltilmiş kaş çizgisi

Kaz ayağı görünümünde iyileşme

Kaş çatmada iyileşme

 

Double needle ile temporalden yüz askılama tüm yüzü, özellikle burun kenarındaki ve yanaktaki yığılma ve sarkmaları ortadan kaldıracak şekilde germektedir.

double needle ile temporalden yüz askılamanın etken maddeleri

 

Double needle (çift iğneli iplikler)

 

double needle ile temporalden yüz askılamanın uygulama alanları

 

Göz

Alın 

Şakak bölgesi

 

double needle ile temporalden yüz askılama SSS

Şakaklar neden sarkar?

 

Alın ve şakak bölgesindeki sarkmaların en büyük sebebi yılların getirdiği yerçekimi ve yaşlanmanın etkileridir. Bu etkilere bağlı olarak derinleşen çizgiler kişiden kişiye farklılık gösterir. Yaş ilerledikçe elastikiyet azalır ve yerçekimi nedeniyle aşağı doğru sarkar. Zamanla esnekliğini kaybeden cilt, güçlü yerçekimi etkisine karşı koyamaz. Hiçbir kozmetik ürün bu sarkma ve esnemeyi durduracak yapı ve özelliğe sahip değildir. Yerçekimi yanında; yaşın artması ve cildin dokusu da önemli faktörlerdir. 

 

Bunlarla birlikte sağlıksız beslenme, sigara, stres, mimiklerin aşırı kullanımı yüz kırışıklıklarını ve sarkmalarını tetikleyen ve artıran özelliklerden bazılarıdır. Bu sebepler özellikle göz, alın ve şakak bölgesinde deformasyona neden olur.

 

Double needle ile temporalden yüz askılama tedavisi nasıl çalışır?

 

Double needle ile temporalden yüz askılama, neşter kullanılmayan bir kırışıklık tedavisidir. Bu tip lifting saçın içine gizlenmiş tek bir kısa kesi yapmayı içerir ve temporal bölgenin (tüm yüz, özellikle burun kenarındaki, yanaktaki yığılma ve sarkmalar) kaldırılması için tasarlanmıştır. Doktor iğne ile açtığı küçük deliklerden derinin altına özel olarak geliştirilmiş ipler yerleştirir. Bunlar, vücudun doğal olarak emebileceği tıbbi sınıf plastiklerden oluşur. Double needle ile temporalden yüz askılama, cildinizin altında bir tür destek yapısı gibi görünmez bir şekilde çalışır. Cerrah ipleri derinin altına sokar ve tedavi edilen bölgenin daha taze ve sıkı görünmesini sağlar. Genel olarak, dokuya yerleştirilen ipliğin 12 ila 15 ay, kaldırma süresinin ise 30 ila 36 ay arasında sürebileceği tahmin edilmektedir. 

 

Double needle ile temporalden yüz askılama tedavisinden sonra günlük rutinlerime dönebilir miyim?

 

Double needle ile temporalden yüz askılama işleminden sonra iyileşme nispeten hızlı kabul edilir ve çoğu hasta birkaç gün sonra normal aktivitelerine dönebilir. 

 

Double needle ile temporalden yüz askılama komplikasyonları nelerdir?

 

Double needle ile temporalden yüz askılama tedavisi non-invazivdir ve doğru ellerde düşük risk taşır. Yara izi, şiddetli morarma ve kanama riski düşüktür. Nadir komplikasyonlar arasında tahriş, enfeksiyon ve dikişlerin cilt altında görünmesi yer alır.

 

Double needle ile temporalden yüz askılama tedavisinden sonra nelere dikkat etmeliyim?

 

Bir double needle ile temporalden yüz askılama tedavisinden sonra ilk 24 saat önemlidir ve uymanız gereken kurallar vardır. Bunlar:

  • Uygulama yapılan bölge yıkanmamalıdır

  • Makyaj yapılmamalıdır

  • Spor yapılmamalıdır

  • Aşırı sıcak ortamlardan uzak durulmalıdır (solaryum, hamam, sauna vb.)

  • Alkol ve sigara kullanılmamalıdır

  • Direkt olarak güneş ışınlarına maruz kalınmamalıdır

  • Bol su içilmeli ve işlem bölgesine buz uygulanmalıdır

 

Double needle ile temporalden yüz askılama tedavisi kimlere uygulanmaz?

  • 18 yaşın altındaki kişilere önerilmez

  • Hamile ve emziren kadınlara

  • Kanama ve pıhtılaşma bozukluğu yaşayanlara

  • Aktif otoimmun hastalığı olanlara

  • Süt ve süt ürünlerine alerjisi olanlara

  • Regüle olmayan şeker hastalığına sahip olanlara

  • Daha önce felç geçirmiş olanlara

  • Kanın pıhtılaşması ile ilgili sağlık sorunu yaşayanlara

  • İşlemde kullanılacak maddelerden herhangi birine karşı alerjisi olanlara 

  • Ürtiker hastalarına

  • Bazı kalp hastalıklarına sahip olanlar

  • Keloid (normalden fazla doku iyileşmesi) hastası olanlara

  • Uygulama alanında enfeksiyona sahip olanlara,

  • Kanser tedavisi sürecinde olanlara 

  • Akut inflamasyon durumunda tedaviden kaçınılmalıdır.

Whatsapp