Cog kanül ile yüz askılama

Kanül içerisinde kılçıklı ip bulunan insan vücudunda tamamen eriyebilir polidioksanon materyalden üretilen ip modelidir. Bu minimal invaziv dişliler, yeni kolajen üretimini uyararak, kırışıklıkları azaltarak, gözenekleri sıkılaştırarak ve hacim yaratarak cildi kaldırmak ve sıkılaştırmak için çözünebilir dikenli PDOveya PLA-CL dişli ipleri kullanır. Çarklar, cilt dokusunu çeşitli yönlerde sabitleyen ve destekleyen çok yönlü dikenlere sahiptir ve yüzün ve vücudun çeşitli bölgelerinde cildi kaldırmak ve sıkılaştırmak için mükemmeldir.

 

Kullandığımız PDO veya PLA-CL ip çeşitleri 3D Cogs ve Double Screw, Twist ve Mono olarak da bilinen kolajen iplerdir. 3D Çarklar, geleneksel PDO ipliklerinden iki kat daha fazla ankraj ve çekme mukavemetine sahiptir ve harika dişli ip kaldırma sonuçları sunar.



bir bakışta cog-kanül ile yüz askılama

 

cog  kanül yüz askılamanın 3 adımı

cog kanül yüz askılama nedir?

cog  kanül yüz askılamanın faydaları

cog  kanül yüz askılamanın etken maddeleri

cog  kanül yüz askılamanın uygulama alanları

cog kanül yüz askılama SSS



cog-kanül ile yüz askılamanın 3 adımı

1. TEMİZLEME

Uygulama yapmadan önce ciltte bir makyaj varsa temizlenir ve antiseptik solüsyon ile silinir. İple kaldırma işlemi ayakta tedavi bazında ve lokal anestezi altında gerçekleştirilir. Doktor, yüz askılama işlemini yapmadan önce gevşek alanların tespiti için muayene gerçekleştirir. İlgili yüz veya vücut bölgelerinde kullanılacak iplerin rotasını çizer. Kullandığı iplere göre lokal anestezik veya anestezik merhem kullanılır.

2. İPLERİN YERLEŞİMİ

Aşılara benzer küçük delikler kullanarak, doktor iplikleri kas eksenine dik veya enine bir iğne ile deri altı yağ dokusuna sokar. Mikro iğnenin içi boştur ve doktorun ipliği derinin altına kolayca ve hassas bir şekilde yerleştirmesine olanak tanır. İpler cilt altına küçük ankrajlarla sabitlenir ve hafif masaj benzeri hareketlerin yanı sıra çekme ve germe ile desteklenir. Bu şekilde uzman, istenen sonuç elde edilene kadar cildin etkilenen bölgelerini modelleyebilir ve sıkılaştırabilir. Cerrah bir operasyon sırasında birkaç ip kullanabilir. İpler düzgün bir şekilde yerleştirildiğinde doktor iğneyi çıkarır, ipleri sıkar ve kaldırma işlemi tamamlanır.

3. SON AŞAMA ve EVDE BAKIM

Minik delinme noktaları özel bir laminasyon kremi ile kapatılır ve çevre kirliliğinden korunur. Cildinizin önemli besinlerle beslenmeye devam etmesini sağlamak için size ev için doğru bakım ürünleri tavsiye edilir. 


cog-kanül yüz askılama nedir?

 

Cog - kanül ile yüz askılama, yüz derisini kaldırmak ve sıkılaştırmak için ameliyatsız yapılan bir yüz germedir. 'Bıçaksız yüz germe' olarak bilinir. Cog ipleri yüz hatlarını yeniden tanımlamak ve cildi sıkılaştırmak için kullanılabilir. PDO veya PLA-CL iplikleri, tek başına bir prosedür olarak veya diğer tedavilerle kombinasyon halinde kullanılabilir. Hyaluronik asit dolgu maddesi ile polidioksanon (PDO ve PLA-CL) ipler arasında bilinen bir etkileşim yoktur.

 

cog- kanül yüz askılamanın faydaları

 

Çarklar (dişliler) ve COG iplikler, yaşlanma belirtilerini anında ortadan kaldırarak yüze genç ve kalkık bir görünüm kazandırır. Sadece bu da değil, kolajen iplikler, gelişmiş elastikiyet ve daha uzun süreli sonuçlar için cildin kolajen üretimini uyarmaya yardımcı olur. Cog kanül iple kaldırma tedavisi sadece cildin görünümünü iyileştirmekle kalmaz, aynı zamanda kendinize olan güveni de iyileştirir. 

 

cog-kanül yüz askılamanın etken maddeleri

 

PDO  (polidioksanon)

PLA-CL (policaprolakton)

 

cog -kanül yüz askılamanın uygulama alanları

 

Çene çizgisi

Alt Yüz

Tüm Yüz

Boyun

Dekolte

 

cog- kanül yüz askılama 

Cog kanül iple kaldırma nasıl çalışır?

 

Malzeme tıbbi bir plastikten oluşuyor ve tıpta yıllardır yara dikişlerinde kullanılıyor. PDO ve PLA-CL ipler cildin kolajen üretimini uyararak ciltte sıkılaşma etkisi yaratır. Cerrah bu tip ipliği kas eksenine çapraz olarak yerleştirir. Orada hacim doldurmadan ve en iyi durumda 24 aya kadar sürebilen pürüzsüz, taze bir etki sağlamaktan sorumludurlar. PDO ve PLA-CL iplikleri normalde on ila 24 ay sonra kendiliğinden çözülür.

 

Cog kanül iple kaldırma ne için kullanılabilir? 

 

Yüz germe tedavileri, daha genç görünen bir sonuç için yüzü canlandırır ve sıkılaştırır. Ciltte yaşlanma ve sarkma, özellikle 30 yaş üstü kişilerde sık görülen bir şikayettir. COG iple yüz germe tedavileri, yüzündeki sarkma, yaşlanan cildi azaltmak veya yok etmek isteyenler için mükemmel bir seçenektir. 

 

Ameliyatsız yüz germe: Cog kanül ipleri, tüm yüzü kaldırmak, sarkma ve kırışıklıkları azaltmak için ameliyatsız bir yüz germe sunar. 

 

Ameliyatsız alt yüz germe: Alt yüzdeki bu mini yüz germe, gıdıyı kaldırmak ve çene çizgisini geliştirmek için dişli COG iplikleri kullanır.

 

Çene ve Gıdı tedavisi: Çene hattı ve gıdı boyunca yerleştirilen dişler, alt yüzü yukarı kaldırarak gıdıları ortadan kaldırmak için harika bir çözümdür.

 

Çizgiler ve kırışıklıklar: Yüze ip uygulaması, yüzü sıkılaştırmak ve çizgileri ve kırışıklıkları gidermek için bir yaşlanma karşıtı tedavi biçimi olarak kullanılabilir. 

 

Cog iplikler sadece yaşlanma belirtilerini azaltmak ve kaldırmakla kalmayacak, aynı zamanda işlemden sonraki 12-18 ay boyunca cildin daha fazla sarkmasını önleyecektir.

 

Cog iplikler; kırışıklıklar, gıdı ve düşük cilt elastikiyeti gibi yaşlanma belirtilerini fark etmeye başlayan kadın ve erkekler arasında popüler bir tedavi yöntemidir. 

 

Cog -Kanül iple kaldırma ağrılı bir işlem midir?

 

Cog kanül tedavisi uygulamadan önce lokal anesteziklerin uygulanması işlemin ağrısız geçmesini sağlar.

 

Cog kanül iple kaldırma etki süresi ne kadardır?

 

Estetik sorunların çözümü için uygulanan Cog kanül tedavisi ilk seanstan itibaren etki gösteren bir işlemdir. Cog ipleri, ciltte kolajen üretimini tetiklemek ve yüz hatlarını tanımlamak için kullanılır. 3-6 ayda zirveye ulaşan ve 2-3 yıl süren iyileşmeye devam eden anında sonuçlar sağlayabilirler.

 

Kaç kez iple yüz germe yaptırabilirim?

 

Yüz tekrar orijinal konumuna geri dönmeye başladığında, başka bir iple kaldırma işlemi yaptırabilirsiniz. Bu kişiden kişiye değişebilir ancak bazı kişiler sonucu korumak için 1-2 yıl sonra iple kaldırma işlemini tekrarlar.

 

Bir iple kaldırmada kaç ip kullanılır?

 

Bir Cog iple kaldırma prosedürü, cilt dokunuza, cilt tipinize ve estetik hedeflerinize göre özelleştirilmiştir. Yüz, tipik olarak, boynun her iki yanında üç iplik ve boynun her iki yanında iki iplik alır (Daha fazla iplik de kullanılabilir). Gerilme derecesine göre cilt sıkılaştırma ve cilt gençleştirme için farklı ipler kullanılmaktadır.

 

İplik kaldırma tedavisinin komplikasyonları nelerdir?

 

İplik kaldırma ameliyatları non-invazivdir ve doğru ellerde düşük risk taşır. Yara izi, şiddetli morarma ve kanama riski düşüktür. Nadir komplikasyonlar arasında tahriş, enfeksiyon ve dikişlerin cilt altında görünmesi yer alır.

 

İplik kaldırma tedavisinden sonra nelere dikkat etmeliyiz ?

Cog iple kaldırma işleminden sonra ilk 24 saat önemlidir ve uymanız gereken kurallar vardır. Bunlar:

  • Uygulama yapılan bölge yıkanmamalıdır

  • Makyaj yapılmamalıdır

  • Spor yapılmamalıdır

  • Aşırı sıcak ortamlardan uzak durulmalıdır (solaryum, hamam, sauna vb.)

  • Alkol ve sigara kullanılmamalıdır

  • Direkt olarak güneş ışınlarına maruz kalınmamalıdır

  • Bol su içilmeli ve işlem bölgesine buz uygulanmalıdır

 

İplik kaldırma tedavisi kimler için uygundur?

 

Cog iplikler; kırışıklıklar, gıdı ve düşük cilt elastikiyeti gibi yaşlanma belirtilerini fark etmeye başlayan kadın ve erkekler arasında popüler bir tedavi yöntemidir.  

 

Genel olarak yöntem 30 ila 50 yaş arasındaki hastalar için uygundur. Daha yaşlı ve daha genç kişilerde de işlem uygulanabilmektedir, ancak daha sonra çoğunlukla diğer cilt germe yöntemleri ile birlikte uygulanmaktadır. Eğer boyun, yüz ve dekolte bölgenizde çok fazla deri fazlalığı varsa eşit bir sonuç elde etmek için bu tür birleştirme yöntemlerine başvurmanız gerekir.

 

İplik kaldırma tedavisi kimlere uygulanmaz?

 

  • Daha kapsamlı bir lifting etkisi isteyen hastalar

  • Cildi çok sarkık olan hastalar

  • Yüz veya boyunda çok fazla yağ dokusu kaybetmiş hastalar

  • Sütür materyaline aşırı duyarlılığı olan hastalar

  • Tedavi edilecek cilt bölgelerinde (akne, heper vb.) enfeksiyon veya akut inflamasyon olan hastalar

  • Otoimmün hastalığı olan veya immünoterapi alan hastalar

  • Emziren veya hamile kadınlar

  • Hipertrofik skar oluşturma eğilimi olan hastalar

  • Kanama ve pıhtılaşma bozukluğu yaşayanlara

  • Kanserli hastalar

  • Ürtiker hastalarına

  • 18 yaşın altındaki hastalar

Whatsapp