Mezobotoks

Mezobotoks, ideal bir yaşlanma karşıtı yöntem oluşturmak için botulinum toksininin rahatlatıcı etkisini uyarıcı mezoterapi ile birleştirir. Sonuç, önemli ölçüde daha pürüzsüz bir cilt ve daha ince bir tendir.

 

Adından da anlaşılacağı gibi, bu varyant botoks ile kombinasyon halinde bir mezoterapi şeklidir. Mezoterapist, en küçük miktarlarda botulinum toksini, hyaluronik asit, seçilmiş vitaminler ve antioksidanlardan hastaya özel bir etken madde kokteyli hazırlar ve mikro iğne kullanarak enjekte eder. Klasik botoks tedavisinden farklı olarak, bu belirli bir kasta değil, çevredeki cilt bölgesinde gerçekleşir. Mikro enjeksiyonlar cilde çok nazikçe uygulanır.

 

Mezobotoks, yüz ifadeleri tarafından yoğun bir şekilde strese giren yüz bölgelerinin aynı zamanda gevşemesine ve toparlanmasına yardımcı olur. Seçilen aktif bileşenler cilde nem sağlar ve endojen kolajenin yenilenmesine yardımcı olur.

 

Mezobotoks, botulinum toksini gibi kasları felç etmez

Botoks benzeri maddelerin sinerjistik bir kombinasyonunu kullanır

Mezobotoks, botoksun tek gerçek alternatifidir!




bir bakışta mezobotoks

 

mezobotoksun 3 adımı

mezobotoks nedir?

mezobotoksun  faydaları

mezobotoksun etken maddeleri

mezobotoksun uygulama alanları

mezobotoks SSS



mezobotoksun 3 adımı

 

1. TEMİZLEME

Doktorunuz, tedavi alanındaki enjeksiyon bölgelerini işaretler ve her noktaya botoks enjekte eder. Enjeksiyonlar minimum ağrıya neden olur ve sadece birkaç dakika sürer.

2. ENJEKSİYON

Minik delinme noktaları özel bir laminasyon kremi ile kapatılır ve çevre kirliliğinden korunur. Cildinizin önemli besinlerle beslenmeye devam etmesini sağlamak için size ev için doğru bakım ürünleri tavsiye edilir.

3. SON AŞAMA ve EVDE BAKIM

Botulinum toksin uygulamadan önce lokal anestezi etkili kremler kullanılır. Cilt uyuştuktan sonra temizlenir, kir ve makyaj kalıntılarından arındırılır. Yüzey iyice dezenfekte edilerek uygulama için hazırlanır.


mezobotoks nedir?

 

Mezobotoks, mezo terapötik solüsyon ve botulinum toksininin yüksek dilüsyonda enjeksiyonlarının deri içine intradermal olarak uygulandığı, yüz gençleştirme amaçlı bir prosedürdür. Mezobotoksta botulinum toksin konsantrasyonu daha düşük olduğu için dinamik yüz kırışıklıklarını sıkılaştırmak için gerçek botulinum toksinin kas içine uygulanmasına göre etki de farklıdır. 

 

Mezobotoks kaslara değil derinin yüzey tabakasına uygulanır yani orjinal yüz ifadeleri korunur ama ince kırışıklıklar sıkılaştırılır ve hafif bir toparlanma olur, sebum ve terleme oluşumunun azalmasının yanı sıra tedavi edilen vücut bölgesindeki gözenekler de tedavi edilir. Çapraz bağlı olmayan hyaluronik asit, vitaminler, antioksidanlar, mineraller, amino asitler, peptitler ve büyüme faktörleri gibi çeşitli bileşenleri içeren mezo terapötik solüsyon sayesinde cilt kaybettiği nemi ve parlaklığı geri kazanır. 

 

Tedavi, klasik mezoterapi veya plazma tedavisi ile kaslara (örn. alın, göz çevresi) botulinum toksin uygulaması ile kombine edilebilir. 

 

Mezoterapi en ince iğne darbeleriyle cildin kendini yenilemesini sağlar, botulinum toksini kasları gevşetir ve üstteki cildi pürüzsüzleştirir - Mesobotox her iki yöntemin avantajlarını birleştirir.

 

Bu amaçla botulinum toksini mikro iğne ile cilde yüzeysel olarak enjekte edilir ve çoklu enjeksiyonlar yapılır.

 

mezobotoksun faydaları

 

orjinal yüz ifadelerinizi koruyun

ince kırışıklıkları sıkılaştırın

kaz ayaklarını ve ağız kenarlarındaki sarkmaları azaltın

cildinizi sıkılaştırın

boyun ve dekolte bölgesindeki kırışıklıkları giderin

tüm yüze rahat ve taze bir ifade kazandırın

 

mezobotoksun etken maddeleri

 

botulinum toksini

hyaluronik asit

seçilmiş vitaminler ve antioksidanlar

mineraller

amino asitler

peptitler ve büyüme faktörleri 

 

mezobotoksun uygulama alanları

 

alın ve kaş çatma çizgileri

kaz ayakları

ağzın sarkık köşeleri

boyun ve dekolte bölgesi

 

mezobotoks SSS

Bu mezoterapi şekli ne zaman uygundur?

 

Mezobotoks esas olarak yüz kaslarındaki gerilimin neden olduğu kırışıklıkları tedavi etmek için kullanılır. Bu, alın kırışıklıkları, kaz ayakları, ağzın sarkık köşeleri gibi klasik ifade çizgilerinin yanı sıra boyun ve dekolte bölgesindeki kırışıklıkları da içerir. Bu mezoterapi varyantı bu nedenle son derece çok yönlüdür ve çok çeşitli vücut bölgelerinde kullanılabilir.

 

Mezobotoks ile uzun süreli etkiler

 

Aktif bileşenlerin canlandırıcı karışımının nazikçe enjekte edilmesi, bu tür kırışıklık tedavisi ile uzun süreli kullanım dışı kalma sürelerinin ortadan kaldırıldığı anlamına gelir. 

 

Mezobotoks yaklaşık üç gün sonra etkisini gösterir ve uyumlu bir sonuç elde etmek için bir veya iki kez tekrarlanmalıdır. Daha sonra mezoterapinin altı ayda bir yapılması tavsiye edilir. Gerekirse, tedavi  bir mezolift ile  birleştirilebilir.

 

Mezobotoksun klasik botoks tedavilerinden farkı nedir?

 

Botoks ile yapılan kırışıklık enjeksiyonlarının aksine, Mezobotoks doğal aktif bileşenler kullanır ve bunları botoks benzeri maddelerin sinerjistik bir kombinasyonu ile uyumlu hale getirir. Sonuç olarak, işlem kasları felç etmez, bunun yerine tedavi edilen bölgelerin gevşemesine yol açar.

 

Mezobotoks tedaviden önce

 

Mezobotoks tedavileri her cilt tipine ve yılın her döneminde yapılabilmektedir. Bu nedenle özel önlemlere gerek yoktur. Ancak cilt tahriş edilmemelidir. İstenirse tedavi öncesi anestezik krem ​​sürülebilir.

 

Mezobotoks tedaviden sonra

 

Tedavi sonrası soğutma kompresleri uygulanır. İlk birkaç saat ince deliklerin olduğu bölgede cilt hafifçe kızarık kalır. Her zamanki bakım ürünlerini kullanmanızı öneririz. Tedaviden sonraki ilk birkaç gün güneşlenmekten ve solaryumdan kaçınılmalı, bronzlaştırıcı kremler sürülmemelidir.

 

Anestezi gerekli mi?

 

Enjeksiyon için çok ince bir iğne kullanıldığı için anestezi gerekli değildir. İstenirse işlem öncesi işlem yapılacak bölgelere anestezik krem ​​sürülebilir. Bu, tedavi başlamadan yaklaşık 20 dakika önce etkisini gösterir.

 

Mezobotoksun sonuçlarını ne zaman görürüm?

 

İstenilen etki yaklaşık üç gün sonra ortaya çıkar. Uyumlu bir sonuç elde etmek için tedavinin iki ayda bir veya iki kez tekrarlanması önerilir.

 

Mezoterapi kalıcı bir işlem midir?

 

Mezoterapi kalıcı bir işlem değildir. Ameliyatsız hemen gözle görülür bir sonuç elde edilebilen kişiye özel bir tedavidir. Enjeksiyonun etkisi genellikle 5 – 6 ay devam etmektedir. Bu yüzden tekrarlanması gereken bir tedavi yöntemidir. 



Mezoterapi tedavisi sonrası nelere dikkat etmeliyim?

 

Mezoterapinin tedavi bölgesine yerleşmesini ve istenmeyen bölgeleri etkilememesini sağlamak için, sağlayıcının talimatlarına uymalısınız. Genellikle aşağıdaki bakım sonrası ipuçlarını içerirler.

  • Boynunuzu iki saat bükmeyin.

  • Dört saat boyunca uzanmayın.

  • 24 saat boyunca yorucu egzersiz yapmaktan kaçının.

  • Birkaç gün alkol, nikotin, çok fazla şeker ve tuzdan kaçının.

  • Sağlayıcınızın önerdiği süre boyunca kan sulandırıcılardan ve İbuprofen'den kaçının.

  • Doğrudan güneş ışığından kaçının.

  • Tedavi bölgesini birkaç gün ovalamayın veya baskı uygulamayın.

 

Mezoterapi enjeksiyonu ağrılı mıdır?

 

Mezoterapi enjeksiyonu genellikle ağrısızdır. Ağrıya karşı çok hassassanız, tedaviden önce anestezik bir merhem sürülebilir.

 

Mezoterapi tedavisinin riskleri nelerdir?

 

Mezoterapi tedavisi oldukça düşük riskli bir işlemdir. Düzgün yapılırsa, herhangi bir yan etki beklenmez. Son derece nadir durumlarda, delme yerinde küçük bir çürük belirir, ancak bu birkaç gün sonra tekrar kaybolur. 

 

Botoks tedavisi profesyonelce yapıldığında güvenlidir. Özellikle yüzde kullanıldığında istenilen kas bölgelerini hedeflemek ve aktivitelerini kontrollü bir şekilde azaltmak için kapsamlı anatomik bilgi ve deneyim gerekmektedir. Bu nedenle, bir Botoks tedavisi için yalnızca bu tedavilerde uzmanlaşmış kanıtlanmış uzmanlarla iletişime geçilmesi önemlidir.


Whatsapp