Burun ucu kaldırma botoksu

Ameliyatsız kozmetik tedavi yelpazemizle burun ucu kaldırma botoksu olumsuz görünümünü en aza indirin. Botulinum toksin enjeksiyonları ve dolgu maddelerine kadar, bu önemli yaşlanma belirtisiyle herhangi bir ameliyat veya kesinti olmadan mücadele edebilirsiniz.

 

Rinoplasti, estetik tıbbın en popüler ve yaygın tedavilerinden biridir. Ancak burun şeklini iyileştirmek için ameliyat her zaman gerekli değildir. Burun ucunun burnun görünümü üzerinde büyük etkisi vardır. Burun ucunun sarkık olması, konuşurken -genellikle belirli sözcükleri veya sesleri telaffuz ederken- aşağı doğru çekilirse, özellikle profil görünümünde yüz uyumunu olumsuz etkiler.

 

Bu özellik, etkilenenleri rahatsız edebilir, bu nedenle yüz uyumunda bir gelişme arzusu vardır. Bu durumlarda botoks ile burun ucu düzeltmesi iyi bir fikirdir. 




bir bakışta burun ucu kaldırma botoksu

 

burun ucu kaldırma botoksunun 3 adımı

burun ucu kaldırma botoksu nedir?

burun ucu kaldırma botoksunun faydaları

burun ucu kaldırma botoksunun etken maddeleri

burun ucu kaldırma botoksunun uygulama alanları

burun ucu kaldırma botoksu SSS

burun ucu kaldırma botoksunun 3 adımı

 

1. TEMİZLEME

Botulinum toksin uygulamadan önce lokal anestezi etkili kremler kullanılır. Cilt uyuştuktan sonra temizlenir, kir ve makyaj kalıntılarından arındırılır. Yüzey iyice dezenfekte edilerek uygulama için hazırlanır.

2. ENJEKSİYON

Doktorunuz, tedavi alanındaki enjeksiyon bölgelerini işaretler ve her noktaya botoks enjekte eder. Enjeksiyonlar minimum ağrıya neden olur ve sadece birkaç dakika sürer.

3. SON AŞAMA ve EVDE BAKIM

Minik delinme noktaları özel bir laminasyon kremi ile kapatılır ve çevre kirliliğinden korunur. Cildinizin önemli besinlerle beslenmeye devam etmesini sağlamak için size ev için doğru bakım ürünleri tavsiye edilir.


burun ucu kaldırma botoksu nedir?

 

Burun ucu kaldırma botoksu yüzünüze daha dengeli ve çekici bir görünüm kazandırmak üzere tasarlanan yumuşak doku enjeksiyon prosedürüdür. Botoks tedavisi burun ucunun kaldırılması ya da burun deliklerinin küçültülmesine ek olarak kullanılabilir. Bu modelleme sonucunda burun küçülmez, aksine daha uyumlu görünür. Bu ameliyatsız burun estetiği lokal anestezi ile veya lokal anestezi olmadan gerçekleştirilir.

 

Uzun süreli bir sonuç için en az iki aşamalı tedavi planlanmalıdır. İlk iki hyaluronik asit enjeksiyonu, yaklaşık iki ay gibi nispeten kısa aralıklarla yapılmalıdır.

 

Burun botoksu, burundaki şekil bozukluklarını, açıları ve konturları oluşturmak için dolgu maddelerinin hassas yerlere enjeksiyonu ile elde edilir. Kısa sürede ameliyat gerektirmeden yapılan kişiye özel bir tedavi yöntemidir.

 

Burun ucu kaldırma botoksu ile burun ucundaki hareketliliği sağlayan kas kontrol altına alınır ve burun 1 – 2 milimetre yukarı kaldırılır. Daha yüksek kaldırma seviyesi yüzün doğallığını bozmaması açısından tercih edilmez. 

 

Günlük yaşantınıza hemen devam etmenizi sağlayan bir prosedür olduğu için öğle arasında dahi tedavi alabilirsiniz. İşlem ortalama 10 ila 15 dakika sürmektedir. Botoksla burun kaldırmanın yan etkileri yok denecek kadar azdır. Bazı durumlarda küçük kızarıklıklara sebep olsa da soğuk uygulama yapılarak çok kısa bir süre sonra geçmektedir.

burun ucu kaldırma botoksu faydaları

 

Cerrahi bir prosedürle karşılaştırıldığında, botoks ile burun ucu düzeltmesinin aşağıdaki avantajları vardır. Tedavi;

  • hızlı, kolay ve ayaktadır

  • tersine çevrilebilir, yani geri döndürülemez bir değişiklik riski yoktur

  • anestezi gerektirmez

  • önemli ölçüde daha az risk ve yan etki ile ilişkilidir

  • bir operasyondan önemli ölçüde daha ucuzdur.

  • enjeksiyon tedavisinden hemen sonra tekrar sosyal olarak kabul edilebilir olmalarını sağlar

 

burun ucu kaldırma botoksu etken maddeleri

 

Klasik bir botoks işleminde kullanılan içerikle aynıdır. Ancak özel bir formülle hazırlanır, konsantrasyonu farklıdır  ve ürün hazırlanmasında bazı vitamin ve mineral solüsyonları eklenebilir. 

 

burun ucu kaldırma botoksunun uygulama alanları

 

Burun bölgesi

 

burun ucu kaldırma botoksu SSS

Burun ucu botoks tedavisi nasıl çalışır?

 

Öncelikle detaylı bir konsültasyon ve burnunuzun muayenesi yapılır. Burun ucu düzeltmenin olanaklarından ve böyle bir düzeltme ile burnunuzun şeklinin ve mimiklerinin nasıl değiştirilebileceğinden bahsedilir. Amaç, doğal görünümünüzü koruyarak isteklerinizi ve fikirlerinizi hayata geçirmektir. 

 

Nazal septum, burnun ucunu aşağı çekebilen bir kasa bağlıdır. Botoks kas içine enjekte edilerek kas aktivitesini azaltılır ve böylece burnun aşağı çekilmesini engellenir. Bu tedavi sadece birkaç dakika sürer. Botoks ile yapılan tüm tedavilerde olduğu gibi etki yaklaşık 2 - 3 gün sonra başlar, 14 gün sonra tamamen belirginleşir ve yaklaşık 4 - 6 ay sürer.

 

Burun ucu kaldırma botoksunun cerrahi rinoplastiye göre avantajları nelerdir?

 

Burun kemeri bölgesine veya burun ucuna enjeksiyon yapılarak burunda ani ve uyumlu bir güzelleşme sağlanabilir. Bu tür bir örtü ile burundaki bir kambur görünüşte giderilir ve burnun derin bir ucu kaldırılır.

 

Cerrahi rinoplastiye göre avantajı, tedavinin yaklaşık 10 dakikada tamamlanması ve şişlik ya da küçük hematomlar gibi yan etkilerin kısa süreli olmasıdır. Ağrı, burun alçısı ve duruş süresi yoktur.

 

Diğer bir avantajı da, ameliyat olmaya karar vermeden önce bu burun estetiğini “deneyebilmeniz”dir. Yeni burnun etkisinin deneyimlenmesiyle, daha sonra bir ameliyatın hala gerekli olup olmadığına daha iyi karar verilebilir.

 

Burun ucu kaldırma botoks tedavisinin etkisi ne kadar sürer?

 

Botoks ilacının etkisi belli bir süre sonra geçer ve tamamen vücuttan atıldığı için en geç 4 ila genellikle 6 ay sonra tekrar kaybolur. Bu sınırlı etki süresi, botulinum toksini ile yapılan enjeksiyon tedavilerinin bu kadar güvenli ve kalıcı yan etkileri olmamasından kısmen sorumludur.

 

Bununla birlikte, düzenli tedavilerle, etki uzun vadede korunabilir.

 

Burun ucu düzeltmesi için kimler uygun adaydır?

 

Konuşurken burun ucu yukarı aşağı hareket eden hastalar botoks ile burun ucu düzeltmesi için uygundur. Burun kanatlarında yayvanlaşma olan kişilere de botoksla burun kaldırma tedavisi tercih edilmektedir.

 

Burundaki eğrilikler ya da kemikler botoks ile düzeltilememektedir. Bu işlem genelde estetik açıdan kötü görünen burun uçlarında tercih edilir. Diğer durumlarda burun ameliyatı tercih edilmektedir.

 

Ancak ciddi burun şekil bozukluklarınız varsa başka yöntemler de önerilir.

 

Burun ucu kaldırma için botoks nasıl yapılır?

 

Burun ucu kaldırma için botoks uygulaması yaklaşık 5-10 dakika süren ağrısız bir uygulamadır. Botoks öncesi isteğe bağlı olarak lokal anestezik krem ve soğuk uygulama ile ağrı duyulmayan bir işlemdir. Normal şartlarda anestezik ürün kullanılmasına gerek yoktur. Etkisi 4-7 günde başlar, 15 günde tam olarak yerleşir. Yaklaşık olarak etkisi 5-6 ay kadar devam eder. Şişlik ve morluk görülmez, kızarıklık 15 dakika içerisinde geçer. Öğle arası estetik prosedürü olarak bile düşünülebilir.

 

Botoksla burun ucu kaldırma kalıcı bir işlem midir?

 

Botoksla burun ucu kaldırma kalıcı bir işlem değildir.Ameliyatsız hemen gözle görülür bir sonuç elde edilebilen kişiye özel bir tedavidir. Enjeksiyonun etkisi genellikle 5 – 6 ay devam etmektedir. Bu yüzden tekrarlanması gereken bir tedavi yöntemidir. 

 

Burun ucu kaldırma botoks tedavisi sonrası nelere dikkat etmeliyim?

 

Botoksun tedavi bölgesine yerleşmesini ve istenmeyen kasları etkilememesini sağlamak için, sağlayıcının talimatlarına uymalısınız. Genellikle aşağıdaki bakım sonrası ipuçlarını içerirler.

  • Boynunuzu iki saat bükmeyin.

  • Dört saat boyunca uzanmayın.

  • 24 saat boyunca yorucu egzersiz yapmaktan kaçının.

  • Birkaç gün alkol, nikotin, çok fazla şeker ve tuzdan kaçının.

  • Sağlayıcınızın önerdiği süre boyunca kan sulandırıcılardan ve İbuprofen'den kaçının.

  • Doğrudan güneş ışığından kaçının.

  • Tedavi bölgesini birkaç gün ovalamayın veya baskı uygulamayın.

 

Burun ucu kaldırma enjeksiyonu ağrılı mıdır?

 

Burun ucu kaldırma enjeksiyonu genellikle ağrısızdır. Ağrıya karşı çok hassassanız, tedaviden önce anestezik bir merhem sürülebilir.

 

Burun ucu botoks tedavisinin riskleri nelerdir?

 

Botoks ile burun ucu düzeltme işlemi oldukça düşük riskli bir işlemdir. Düzgün yapılırsa, herhangi bir yan etki beklenmez. Son derece nadir durumlarda, delme yerinde küçük bir çürük belirir, ancak bu birkaç gün sonra tekrar kaybolur. 

 

Botoks tedavisi profesyonelce yapıldığında güvenlidir. Özellikle yüzde kullanıldığında istenilen kas bölgelerini hedeflemek ve aktivitelerini kontrollü bir şekilde azaltmak için kapsamlı anatomik bilgi ve deneyim gerekmektedir. Bu nedenle, bir Botoks tedavisi için yalnızca bu tedavilerde uzmanlaşmış kanıtlanmış uzmanlarla iletişime geçilmesi önemlidir.

Whatsapp