Nefertiti botoks

Mısır kraliçesi Nefertiti'nin kemik yapısı bugüne kadar hayranlıkla izlendi. Nefertiti Botoks Lift tabiri de buradan gelmektedir. Bu basit tedavi, iyi tonlanmış bir çene hattı oluşturur.

 

İyi tanımlanmış bir çene çizgisi ve uzun görünen bir boyun, her zaman güzellik belirtileri olarak görülmüştür. Prosedürün adından da tahmin edebileceğiniz gibi, bu özellikler eski Mısırlılar zamanından beri insan topluluklarında popüler olmuştur. Kraliçe Nefertiti'nin kemik yapısı, o zamandan bugüne kadar hayranlıkla karşılandı, iyi tonlanmış, kalkık bir çene çizgisi ve düzleştirilmiş bir boyun yarattığı için bu ifadenin ortaya çıkışı da buradan geliyor. Nefertiti Boyun germe bazen basitçe 'Nefertiti germe' veya 'Botoks yüz germe' olarak da adlandırılır. Ameliyatsız yapılan bu işlem, doğal yüz ifadelerinden ödün vermeden boyun ve çene hattında gençleşmiş ve belirgin bir görünüm vaat ediyor.




bir bakışta nefertiti botoksu

 

nefertiti botoksunun 3 adımı

nefertiti botoksu nedir?

nefertiti botoksunun faydaları

nefertiti botoksunun etken maddeleri

nefertiti botoksunun uygulama alanları

nefertiti botoksu SSS

 

nefertiti botoksunun 3 adımı

 

1. TEMİZLEME

Botulinum toksin uygulamadan önce lokal anestezi etkili kremler kullanılır. Cilt uyuştuktan sonra temizlenir, kir ve makyaj kalıntılarından arındırılır. Yüzey iyice dezenfekte edilerek uygulama için hazırlanır.

2. ENJEKSİYON

Doktorunuz, tedavi alanındaki enjeksiyon bölgelerini işaretler ve her noktaya botoks enjekte eder. Enjeksiyonlar minimum ağrıya neden olur ve sadece birkaç dakika sürer.

3. SON AŞAMA ve EVDE BAKIM

Minik delinme noktaları özel bir laminasyon kremi ile kapatılır ve çevre kirliliğinden korunur. Cildinizin önemli besinlerle beslenmeye devam etmesini sağlamak için size ev için doğru bakım ürünleri tavsiye edilir.


nefertiti botoksu nedir?

 

Farklı yüz ifadelerini gerçekleştirmeye yardımcı olan yüzün kutanöz kaslarıdır. Platisma hareketleri yapıldığında boyun derisinde bir dizi kırışıklık oluşur.

 

Zamanla platismal bantlar daha belirgin hale gelir. Yerçekimi cildin daha fazla gevşek olmasına katkıda bulunur ve yatay kırışıklıklar daha belirgin hale gelir.

 

Bundan kaçınmanın bir yolu, bu kasın hareketini botulinum toksini ile düzeltmektir. Onları gevşetmek cildi sıkılaştırır ve kırışıklıkları azaltır. Nefertiti basit, hızlı ve non-invaziv bir prosedürdür.

 

Ama boyundaki etkisinin dışında, aynı derecede veya daha önemli bir 'Nefertiti etkisi' de yaratıyor. Bu, çene hattının tanımı anlamına gelir.

 

Platisma kası kasıldığında mandibular sırtı aşağı doğru çeker. Aynı şekilde bu durum da çene hattının belirginliğini kaybetmesine neden olur. Dolayısıyla bu bölgeye Botoks uygulamak ve platismayı gevşetmek için kuvveti ortadan kaldırarak artık çeneyi aşağı çekmez.

 

En önemlisi bu tedavide çene hattının konturunun düzelmesidir.

 

Kısacası tedavi alt yüz konturunu düzeltmeyi amaçlar. Aynı zamanda bu botoks enjeksiyonları sayesinde üst boyun çok daha genç görünmektedir.

 

Nefertiti botoks prosedürü tamamen güvenli, etkili ve ağrısızdır.

 

nefertiti botoksu faydaları

 

Çene açılarınızı mükemmelleştirin ve geliştirin

Boyun görünümünüzü iyileştirin

Cildinizin sarkmasını azaltın

Çene hattınızı gençleştirin

Yüzün alt kısmındaki çizgileri azaltın

Çenede pürüzsüz çukurlu cilde kavuşun

Yüzün alt kısmındaki kıvrımları veya sarkmaları silin veya azaltın

 

Nefertiti lifting, ameliyatsız genç bir görünüme kavuşmanın geçici bir yoludur.

 

nefertiti botoksu etken maddeleri

 

Klasik bir botoks işleminde kullanılan içerikle aynıdır. Ancak özel bir formülle hazırlanır, konsantrasyonu farklıdır  ve ürün hazırlanmasında bazı vitamin ve mineral solüsyonları eklenebilir. 

 

nefertiti botoksunun uygulama alanları

 

Çene hattı

 

nefertiti botoksu SSS

Nefertiti botoksu nasıl çalışır?

 

Çene hattı tedavisi nispeten hızlı ve kolaydır ve yaklaşık 15 dakika sürer. Doktor önce cildi işaretler ve yüzünüzdeki enjeksiyonun yerini belirler. Tedavinin kendisi, cilt altına doğru noktaya yerleştirilen kas gevşetici ile bir dizi ponksiyondan oluşur. Nefertiti lifti 1-2 bölgeden oluşur. Bu tedavi için önceden anestezi gerekli değildir. Kas gevşetici kasları gevşettikten sonra yüz kaslarında yukarı doğru bir çekme olur. Bu, daha genç görünen bir çene çizgisi, boyun ve yüz ile sonuçlanır. Optimal bir sonuç için, tedavi genellikle dolgu maddeleriyle birlikte önerilir. Ancak sizi tedavi eden doktor konsültasyon sırasında size daha fazla bilgi verebilir.

 

Boyun bölgesi neden kırışır ve sarkar?

 

Platisma kasları büzüldüğünde, gıdı dahil olmak üzere, alt yüzün tüm dokularını aşağı doğru bir çekme vardır. Yaşa bağlı olarak bu sistem daha da agresif bir şekilde kendini belli edecektir.

 

İşlemden önce ne beklemelisiniz?

 

Nefertiti boyun germe gibi Botoks enjeksiyon tedavileri genellikle basit bir  öğle yemeği prosedürü olarak kabul edilir.

 

Ancak bunu, eğitimli klinisyenler tarafından gerçekleştirilen, reçeteli ürünler kullanılarak yapılan tıbbi bir tedavi olarak düşünmelisiniz. 

 

Doktorunuzun bilmesi gereken yönlerden bazıları şunlardır:
  • Halihazırda kullanmakta olduğunuz ilaçlar

  • Alerjiler (özellikle diğer ilaçlara karşı)

  • Önceden var olan veya geçmiş tıbbi durumlar

 

Not: Genel bir kural olarak hamileyseniz veya emziriyorsanız botoks yaptırmamalısınız.

 

Danışmanlık ayrıca beklentilerinizi ifade etmenizi sağlar. Doktorunuz, istenen sonuçlara ulaşılıp ulaşılamayacağını ve ulaşılabiliyorsa tedaviyi sizin için en iyi şekilde nasıl gerçekleştirebileceklerini önerecektir. Ayrıca, herhangi bir özel önlem konusunda da bilgilendirileceksiniz. Örneğin tedaviden 24 saat önce alkollü içecekler tüketilmemeli ve randevunuzdan önce aspirin, ibuprofen gibi kan sulandırıcı ve iltihap giderici ilaçlar alınmamalıdır.

 

Nefertiti boyun germe tedavisinden kimler yararlanabilir?

 

Her şeyden önce, herhangi bir tedavi, hastanın ilgili bir alanı tedavi etme seçimiyle başlayan bir karardır. Bundan sonra, hastaya karar vermesine olanak sağlamak için gerekli bilgi ve tavsiyenin sağlanmasından sorumlu olan uygulayıcıdır.

 

Tedavinin yararları, çene hattı belirgin olmayan, boyun bölgesi kırışık ve sarkık olan, gıdı gevşekliği olan, yüzünde kilo kaybı (sarkmaya neden olan) ve boynu sık sık gererek bölgenin görünmesine neden olan hastalara yardımcı olur. 

 

Aşırı cilt sarkması, gıdı sorunu ve çene çizgisi ile ilgili aşırı sorunu olan hastalar için sonuçları yetersiz olabilir ve daha invaziv yani cerrahi bir işlem beklenebilir.

 

Nefertiti boyun germe tedavisinden ne gibi sonuçlar beklemelisiyim?

 

Kırışıklık önleyici tedaviler genellikle üç gün içinde etkisini göstermeye başlar ve optimum sonuçlar, işlem tarihinden itibaren on ila on dört gün arasında herhangi bir yerde gelir.

 

Tedavinizin etkileri yaklaşık üç ila altı ay sürmelidir. Çoğu hasta daha pürüzsüz bir görünüme sahip olmayı, çizgilerin ve yüzeysel kırışıklıkların düzelmesini bekler.

 

Etkiler geçmeye başladığında, kademeli bir solma fark edeceksiniz. Tedavinizin etkisini sürdürmek için daha fazla takip yapmanız gerekecektir.



Nefertiti botoks tedavisinin sonuçlarını ne zaman görürüm?

 

Sonuç 2 hafta sonra optimaldir. Bu yüzden her zaman 2 hafta bekleyin. Bu süre sonunda tedavi sonucundan memnun kalmazsanız dilediğiniz zaman check-up randevusu alabilirsiniz. Bu randevu, doktorunuzla tedaviden sonraki 2 ila 4 hafta içinde yapılmalıdır. Kas gevşeticinin etkisi yaklaşık 3 ay sürer ve sonrasında başka bir tedavi için tekrar gelebilirsiniz.

 

Nefertiti botoks tedavisinin sonuçları ne kadar sürer?

 

Bu prosedürün yaşlanma belirtilerini kalıcı olarak düzeltmediğini unutmayın. Bir Nefertiti liftinginin sonuçları sadece birkaç aydan yarım yıla kadar sürer.

 

Nefertiti botoksu için kimler iyi bir adaydır?

 

Nefertiti lifting, bir doktorun yüzünüze, boynunuza ve çenenize bir madde enjekte etmesini gerektiren ayakta tedavi prosedürüdür.

 

Ameliyat gerektirmez, bu nedenle birçok kişi minimum riskle prosedürü uygulayabilir. Yaşlanma belirtilerinden memnun olmayanlar, prosedür için ideal adaylar olabilir.

 

İstediğiniz sonuçları elde etmek için birden fazla prosedüre ihtiyacınız olabilir:

 

Doktorunuz, kişisel bir değerlendirmeye dayanarak ihtiyacınız olan spesifik enjeksiyonları belirleyecektir. Örneğin, simetri oluşturmak için vücudunuzun bir tarafında diğer tarafa göre daha fazla enjeksiyona ihtiyacınız olabilir.

 

Botoks / Nefertiti boyun germe ile ilişkili herhangi bir risk var mı?

 

Botoks kırışıklık enjeksiyonları, deneyimli bir hekim tarafından yapıldığında denenmiş ve test edilmiş bir güvenlik profiline sahiptir. Bununla birlikte, tüm tedavilerde olası yan etkiler ve komplikasyonlar vardır.

 

Potansiyel yan etkiler şunları içerir:

  • Morarma veya kızarıklık

  • Yutma güçlüğü

  • boyun zayıflığı

  • Grip benzeri semptomlar

  • baş ağrısı

 

Bununla birlikte, herhangi bir yan etkiyi en aza indirmek için prosedüre nasıl hazırlanacağınız ve prosedürden nasıl kurtulacağınız konusunda tedavinizi uygulayan pratisyeninizle konuşabilirsiniz.

 

Duyguları ne zaman yaşarsanız doktorunuza bildirmek her zaman daha güvenlidir.

 

Nefertiti enjeksiyonu ağrılı mıdır?

 

Nefertiti botoks prosedürü tamamen güvenli, etkili ve ağrısızdır.

 

Nefertiti botoks tedavisi sonrası nelere dikkat etmeyim?

 

Botoksun tedavi bölgesine yerleşmesini ve istenmeyen kasları etkilememesini sağlamak için, sağlayıcının talimatlarına uymalısınız. Genellikle aşağıdaki bakım sonrası ipuçlarını içerirler.

  • Boynunuzu iki saat bükmeyin.

  • Dört saat boyunca uzanmayın.

  • 24 saat boyunca yorucu egzersiz yapmaktan kaçının.

  • Birkaç gün alkol, nikotin, çok fazla şeker ve tuzdan kaçının.

  • Sağlayıcınızın önerdiği süre boyunca kan sulandırıcılardan ve İbuprofen'den kaçının.

  • Doğrudan güneş ışığından kaçının.

  • Tedavi bölgesini birkaç gün ovalamayın veya baskı uygulamayın.

Whatsapp