Barkod çizgileri (dudak üstü çizgileri) botoksu

Ameliyatsız kozmetik tedavi yelpazemizle dudak üstü çizgileri veya 'barkod çizgileri' görünümünü en aza indirin. Botulinum toksin enjeksiyonları ve dolgu maddelerine kadar, bu önemli yaşlanma belirtisiyle herhangi bir ameliyat veya kesinti olmadan mücadele edebilirsiniz.

 

Cazibeli, iyi şekillendirilmiş bir ağız, yüzün çekici ve samimi görünmesini sağlar. Ne yazık ki, ağız bölgesi genellikle gözle görülür kırışıklıkların ilk ortaya çıktığı yerlerden biridir. Konuşurken ve gülerken ortaya çıkan güçlü yüz ifadeleri bu gelişimi pekiştirir. Zamanla, dudak çizgileri cildin derinliklerine iner. Daha sonra tüm ağız bölgesi sıkışmış ve çekilmiş görünür ve bu nedenle yüz ifadesini olumsuz etkiler.

 

Dudak kırışıklıklarının enjeksiyonu, yalnızca minimal invaziv bir işlem olduğu için değil, aynı zamanda dudakların veya ağız çevresindeki bölgenin yüzün genel görünümü üzerinde çok önemli bir etkisi olduğu için estetik açıdan en popüler tedavilerden biridir. Amaç pürüzsüz, dolgun dudaklara sahip olmaktır.




bir bakışta barkod çizgileri (dudak üstü çizgileri) botoksu 

 

barkod çizgileri (dudak üstü çizgileri) botoksunun 3 adımı

barkod çizgileri (dudak üstü çizgileri) botoksu nedir?

barkod çizgileri (dudak üstü çizgileri) botoksunun faydaları

barkod çizgileri (dudak üstü çizgileri) botoksunun etken maddeleri

barkod çizgileri (dudak üstü çizgileri) botoksunun uygulama alanları

barkod çizgileri (dudak üstü çizgileri) botoksu SSS




barkod çizgileri (dudak üstü çizgileri) botoksunun 3 adımı

 

1. TEMİZLEME

Botulinum toksin uygulamadan önce lokal anestezi etkili kremler kullanılır. Cilt uyuştuktan sonra temizlenir, kir ve makyaj kalıntılarından arındırılır. Yüzey iyice dezenfekte edilerek uygulama için hazırlanır.

2. ENJEKSİYON

Doktorunuz, tedavi alanındaki enjeksiyon bölgelerini işaretler ve her noktaya botoks enjekte eder. Enjeksiyonlar minimum ağrıya neden olur ve sadece birkaç dakika sürer.

3. SON AŞAMA ve EVDE BAKIM

Minik delinme noktaları özel bir laminasyon kremi ile kapatılır ve çevre kirliliğinden korunur. Cildinizin önemli besinlerle beslenmeye devam etmesini sağlamak için size ev için doğru bakım ürünleri tavsiye edilir.


barkod çizgileri (dudak üstü çizgileri) botoksu nedir?

 

Dudak kırışıklıkları - genellikle kıvrımlı çizgiler, sigara içenlerin çizgileri veya ağız çevresindeki kırışıklıklar olarak da adlandırılır - doğrudan üst dudağın üzerinden buruna ve alt dudağın hemen altından çeneye doğru yayılan küçük, ince kırışıklıklardır. Dikey olarak uzandıkları için görsel olarak pilili bir eteği ya da bir barkodu andırıyorlar, bu yüzden bu özel isimlerini almışlar.

 

Başlangıçta yalnızca üst dudakta belirmeleri ve genellikle yalnızca dudakları büzmek gibi ağız hareket ettiğinde görünür hale gelmeleri bu ağız kırışıklıkları için çok tipiktir. Ancak ilerleyen yaşla birlikte alt dudakta da küçük kırışıklıklar oluşur. Genellikle hareket etmeden görünebilirler. Yüz, küçük kırışıklıklar nedeniyle birkaç yaş daha yaşlı görünür. Ayrıca, rujlarının ince girintilere yerleşmesinden de anlaşılır bir şekilde kadınlar bu durumdan ve görüntüden rahatsız oluyor.

 

Botulinum toksin (Botoks) kullanımı daha fazla kırışık oluşmasını önlemek için iyi bir fikirdir. Dudak kırışıklıkları esas olarak ağzı kapatan kasın aktivitesinden kaynaklandığı için botoks oldukça etkili bir çaredir. – Botoks kasları gevşetir ve daha az aktivite daha az kırışıklığa yol açar. Hyaluronik asit kullanımında olduğu gibi botoks enjeksiyonu yapılırken de mutlak bir özen gösterilmesi gerekmektedir. Sadece ince bir dozaj, doğal ve güzel bir sonuca yol açar.

 

Botoks yaklaşık 3-4 ay kasları gevşetir. Bununla birlikte, hareketin uzun süreli "öğrenilmesi" ile kırışıklıklar azalır ve kas ayrıca daha az güç kullanabilir. Bu etki altı ila on iki ay bile sürebilir.

 

barkod çizgileri (dudak üstü çizgileri) botoksunun faydaları

 

Dudak kırışıklıkları (kıvrımlı çizgiler) nazikçe giderin

Daha dolgun ve pürüzsüz bir cilt elde edin

Cilt elastikiyetini iyileştirin

Ağız bölgesini gençleştirin

Daha dostça görünüm kazanın

Doğal olan güzel sonuçlar elde edin



barkod çizgileri (dudak üstü çizgileri) botoksunun uygulama alanları

 

Dudak bölgesi

 

barkod çizgileri (dudak üstü çizgileri) botoksu SSS

Dudak kırışıklıkları nelerdir?

 

Dudak kırışıklıkları terimini, ağız çevresindeki tüm kırışıklıkları, özellikle de ince üst dudak kırışıklıklarını içerecek şekilde anlıyoruz. Ciddiyetleri değişebilir ve farklı şekillerde ilerleyebilirler. Örneğin, birçok insan, özellikle ağız hareket ettiğinde belirgin olan, üst dudakta derin kırışıklıklardan muzdariptir. Bu tür üst dudak kıvrımları, genellikle pileli bir etek gibi dikey olarak uzandığından, genellikle barkodlu veya pileli kıvrımlar olarak da adlandırılır. Ancak üst dudak kıvrımları tüm üst dudak boyunca ağ şeklinde de ilerleyebilir. Ancak dudak kırışıklıkları sadece sigara içenlerde oluşmaz.

 

Dudak hatları genellikle oldukça ince olsa da yüz ifadesinde önemli bir etkiye sahiptir.

 

Dudak kırışıklıkları neden olur?

 

Dudak kırışıklıklarının gelişmesinden sorumlu olan yaşla birlikte kas aktivitesinin ve azalan cilt elastikiyetinin etkileşimidir.

 

Ağız, öncelikle ağız sfinkteri adı verilen halka şeklindeki bir kas tarafından oluşturulur. Bu özellikle dudak büzerken, örneğin öpüşürken, sigara içerken veya yemek yerken vurgulanır. Bu nedenle ince kırışıklıklara genellikle sigara içenlerin kırışıklıkları denir.

 

Yaşla birlikte cilt, elastikiyetini ve yağ altı dokusunu giderek daha fazla kaybeder ve bu da dudakların hatlarını etkiler. Aynı zamanda mimikler ağız çevresindeki cilde çok fazla baskı uygular ve bu da özellikle bu bölgede hızla gözle görülür kırışıklıkların oluşmasına yol açar. Bununla birlikte, dudak kırışıklarının oluşumunda etkisi olan, örneğin sigara içmenin neden olduğu ağzı kapatan kasın sadece hızlı hareketi değildir. UV radyasyonu ve genetik yatkınlık da kırışıklıkları artırabilir.

 

Dudak kırışıklıkları nasıl tedavi edilebilir?

 

Denizli Botoks öncelikle dudak kırışıklıklarına en yeni hyaluronik asit veya Botoks enjekte ederek tedavi ediyoruz. Bu iki aktif bileşen, üst dudak kırışıklıklarının çeşitli nedenlerine özel olarak karşı koymamızı sağlar.

 

Botoks mimikleri azaltan ve böylece ağız bölgesinin gevşemesine yardımcı olan bir kas gevşeticidir. Sonuç olarak, üst veya alt dudakta yüz ifadesine bağlı kırışıklıklar da düzelir.

 

Ciltte hacim ve elastikiyet kaybına bağlı olarak oluşan üst ve alt dudak kırışıklıklarını doldurmak için hyaluron dolguları kullanıyoruz. Hyaluron jel, cildi içeriden yastıklar ve tekrar dolgun ve pürüzsüz görünmesini sağlar. Özellikle bu tedavi, sonucun doğal görünmesi için uygulayıcının özenine ve deneyimine bağlıdır. 

 

Barkod çizgileri (dudak üstü çizgileri) botoks enjeksiyonu uygulaması ne kadar sürer?

 

Tedavinin kendisi sadece birkaç dakika sürer. Tedavinin kapsamına bağlı olarak, randevunuz için yaklaşık 15 - 30 dakika planlamalısınız. Bundan sonra hiçbir şekilde kısıtlanmazsınız ve günlük aktivitelerinize sorunsuz bir şekilde devam edebilirsiniz.

 

Dudak kırışıklıkları enjeksiyonu sonucu ne kadar doğal görünür?

 

Profesyonelce yapılan bir hyaluron veya Botoks tedavisi ile dışarıdan bakanların estetik bir işlem olarak algılayamayacağı çok doğal sonuçlar elde edilebilir. Bunun ön koşulu, uygulayıcının deneyimi ve mesleki yeterliliğidir. Özellikle dudak kırışıklarına enjeksiyon yapılması, uygulayıcının becerisine ve hassasiyetine bağlıdır çünkü fazla enjekte edilmiş bir dudak çevrenizdekiler tarafından hemen fark edilir.

 

Dudak kırışıklığı tedavisi ne sıklıkla tekrarlanmalıdır?

 

Hafif dudak kırışıklarında genellikle tek uygulama yeterlidir. Kırışıklıkların derinliğine bağlı olarak, istediğiniz sonucu elde etmek için birkaç randevu gerekebilir. Sizi tedavi eden doktor bunu sizinle bizzat görüşecektir.




Kırışıklık enjeksiyonları sonucunda yüz ifadem değişir mi?

 

İyi bir kırışıklık tedavisi yüz ifadenizi hiçbir şekilde değiştirmemelidir. 

 

Tedavi sonucu ne kadar sürer?

 

Dudak kırışıklıklarının hyaluronik asit veya Botoks ile tedavisi, etken maddeye bağlı olarak 6 - 24 ay arasında sürer. Etki süresi de kişiden kişiye değişebilmektedir. Sıkılaştırma etkisi, düzenli olarak alınan içeceklerle kalıcı olarak korunabilir.

 

barkod çizgileri (dudak üstü çizgileri) botoks tedavisi sonrası nelere dikkat etmeliyim?

 

Botoksun tedavi bölgesine yerleşmesini ve istenmeyen kasları etkilememesini sağlamak için, sağlayıcının talimatlarına uymalısınız. Genellikle aşağıdaki bakım sonrası ipuçlarını içerirler.

  • Boynunuzu iki saat bükmeyin.

  • Dört saat boyunca uzanmayın.

  • 24 saat boyunca yorucu egzersiz yapmaktan kaçının.

  • Birkaç gün alkol, nikotin, çok fazla şeker ve tuzdan kaçının.

  • Sağlayıcınızın önerdiği süre boyunca kan sulandırıcılardan ve İbuprofen'den kaçının.

  • Doğrudan güneş ışığından kaçının.

  • Tedavi bölgesini birkaç gün ovalamayın veya baskı uygulamayın.

 

Dudak kırışıklıkları enjeksiyonu ağrılı mıdır?

 

Dudak kırışıklıklarının enjeksiyonu genellikle ağrısızdır. Ağrıya karşı çok hassassanız, tedaviden önce anestezik bir merhem sürülebilir.

 

Dudak kırışıklıkları için kırışıklık enjeksiyonunun riskleri nelerdir?

 

Dudak kırışıklıklarının hyaluronik asit veya Botoks ile enjeksiyonu çok düşük risklidir ve nadiren komplikasyonlarla ilişkilidir. Endojen bir madde olarak hyaluronik asit çoğu hasta tarafından çok iyi tolere edilir. 

 

Kırışıklık tedavisinin hemen ardından izole vakalarda şişlik, kızarıklık veya hafif morarma meydana gelebilir. Yan etkiler ortaya çıkarsa, sadece kısa süreli olmalı ve bu arada makyajla kapatılabilir.

 

Dudak kırışıklıkları botoks tedavisinden  kimler yararlanabilir?

 

Tüm botoks türlerinde olduğu gibi alın kırışıklıkları için botoks yaptırmak isteyen kişilerin 18 yaşından büyük olması gerekir. 

 

Kırışıklık ve ince çizgilerin tedavisini isteyen herkese alın çizgileri için botoks uygulanabilir.

 

Bazı insanlar botulinum toksini almamalıdır. Bunlar şunları içerir:
  • nöromüsküler hastalığınız varsa (kas ve sinir hastalıkları - multipl skleroz veya miyastenia gravis gibi)

  • hamile veya emziriyorsanız

  • belirli yüz kaslarında zayıflık varsa

  • Pitoz (sarkık göz kapakları), derin yüz yaraları veya düzensiz yüz hatlarına sahipseniz (yüzün her iki tarafında özellikler aynı olmadığında)

  • enjeksiyon bölgesinin yakınında cilt problemleri varsa

  • aminoglikozid grubu ilaç kullananlar 

  • botoksa alerjisi olanlara uygulanmaz

 

Botulinum toksini enjeksiyonu yaptırmayı planlıyorsanız, doktorunuza tıbbi geçmişiniz ve aldığınız tüm reçeteli ilaçlar, vitaminler ve bitkisel takviyeler hakkında bilgi verin.

Whatsapp