Göz altı kırışıkları botoksu

Göz bölgesi ince çizgileri ve kırışıklıkları yüzün diğer bölgelerine göre daha belirgin göstermeye eğilimli olduğundan aynı zamanda Botoks enjeksiyonlarının en popüler alanlarından biri. Göz altı kırışıklıkları için Botoks enjeksiyonu yaptırma kararı kişiseldir ve bireysel faktörlere ve hedeflere bağlıdır. Botoks, alt göz bölgesindeki kırışıklıkların ve ince çizgilerin görünümünü azaltmaya yönelik güvenli ve etkili bir kozmetik tedavidir.

 

Gözlerinizin yaşını gösterdiğini mi düşünüyorsunuz? Göz çevresindeki koyu halkalar, kaz ayakları ve kaş çatma çizgileri, cildinizin geri kalanı kırışıksız olsa bile yüzünüzü yaşlandırabilir. Birçoğumuz, özellikle yaşlandıkça, göz çevresindeki deri konusunda güvensiz hissederiz.

 

Göz altı botoksu, alt göz bölgesindeki yüz kaslarında kas kasılmalarını tetikleyen sinir sinyallerini bloke ederek çalışır. Günlük ifadeler uzun vadede dinamik kırışıklıklara neden olabilir. Botoks, alt göz bölgesindeki spesifik kaslara küçük miktarlarda enjekte edilir.

 

Botoks veya botulinum toksini tipi tedavi sinir sinyallerini bloke ederek kasların gevşemesine neden olur. Bu, daha pürüzsüz bir cilde ve daha genç ve tazelenmiş bir görünüme yol açar. Ancak kalıcı bir çözüm değildir. Ayrıca olası komplikasyon riskini en aza indirmek için potansiyel yan etkilerin farkında olmak ve işlem sonrası talimatları dikkatlice takip etmek önemlidir. Göz altı bölgesindeki kırışıklıklardan kurtulmak için estetik operasyon yaptırmak istemeyen kişiler için botoks uygun bir seçenektir. Botoks yaptırmayı düşünüyorsanız tedavinin sizin için uygun olup olmadığına karar vermek için seçeneklerinizi uzman bir doktorla görüşün.




bir bakışta göz altı kırışıklıkları botoksu 

 

göz altı kırışıklıkları botoksunun 3 adımı

göz altı kırışıklıkları botoksu nedir?

göz altı kırışıklıkları botoksunun faydaları

göz altı kırışıklıkları botoksunun etken maddeleri

göz altı kırışıklıkları botoksunun uygulama alanları

göz altı kırışıklıkları botoksu SSS




göz altı kırışıklıkları botoksunun 3 adımı

 

1. TEMİZLEME

Botulinum toksin uygulamadan önce lokal anestezi etkili kremler kullanılır. Cilt uyuştuktan sonra temizlenir, kir ve makyaj kalıntılarından arındırılır. Yüzey iyice dezenfekte edilerek uygulama için hazırlanır.

2. ENJEKSİYON

Doktorunuz, tedavi alanındaki enjeksiyon bölgelerini işaretler ve her noktaya botoks enjekte eder. Enjeksiyonlar minimum ağrıya neden olur ve sadece birkaç dakika sürer.

3. SON AŞAMA ve EVDE BAKIM

Minik delinme noktaları özel bir laminasyon kremi ile kapatılır ve çevre kirliliğinden korunur. Cildinizin önemli besinlerle beslenmeye devam etmesini sağlamak için size ev için doğru bakım ürünleri tavsiye edilir.


göz altı kırışıklıkları botoksu nedir?

Öncelikle göz altı torbaları, koyu halkalar veya büyük göz altı kırışıklıklarını tedavi etmek istiyorsanız göz altı botoksu size göre bir tedavi değildir. Bunun yerine çok özel minimal bir estetik sorunu tedavi etmek için göz altı botoksu kullanılıyor. Gözaltı Botoksu göz çevresindeki kaslar üzerinde çalışır. Gözün altında, kirpik çizgisinin hemen altında bir kas var ve gülümsediğinizde yuvarlanma oluşturan şey de bu. Botoks, gülümsediğinizde gözlerin geniş kalmasını sağlamak ve halkalı görünümünün azaltılmasına yardımcı olmak için gözün altındaki kas içine enjekte edilir.

 

Göz altı botoksu genellikle göz altı torbası olarak adlandırılan ve gülümsediğinizde göz boyutunun büyük kalmasını sağlayan, gülümsediğinizde oluşan kas çatlamaları için kullanılıyor.

 

göz altı kırışıklıkları botoksunun faydaları

 

Gözünüzün altında belirgin bir torbalanma varsa (yani göz altı kasınızın büyük ve çıkıntılı olduğu anlamına gelir), göz altı botoksu bu kasın görünümünü azaltmaya ve göz çevresini genişletmeye yardımcı olacaktır. Bu deformasyon için göz altı botoksunun faydaları arasında gülümsediğinizde gözün boyutunun artması, kümelenmelerin azalması ve kas boyutunun küçültülmesi yer alır.

 

Göz altı kısmını tedavi etmenin bir başka faydası da daha açık ve pürüzsüz bir görünümdür, çünkü bir bölgeye düşük dozda Botoks'un çok yüzeysel uygulanmasıyla cilt dokusu iyileştirilebilir.




göz altı kırışıklıkları botoksunun uygulama alanları

 

Göz çevresi

 

göz altı kırışıklıkları botoksu SSS

Göz altı kırışıklıklarından nasıl kurtulurum?

 

İhtiyacınıza bağlı olarak çeşitli kozmetik tedaviler mevcuttur. Artık gülümseme gibi mimiklerden kaynaklanan dinamik kırışıklıklar ve ince çizgiler için Botoks son derece faydalı olabiliyor.

 

Botoksun göz altına uygulanmasında gelişmiş teknikler kullanılır çünkü çok az miktarda Botoks yeterlidir, çünkü çok fazla Botoks göz kapağının düşmesine neden olabilir

 

Botoks neden göz altına uygulanır?

 

Göz çevresindeki cilt özellikle hassas ve ince olduğundan zamanla kırışıklıklar ve ince çizgiler oluşmaya eğilimlidir. Botoks, kırışıklıklara ve ince çizgilere neden olan kasları gevşeterek alt göz bölgesine daha pürüzsüz ve genç bir görünüm kazandırır.

 

Bu tedavi aynı zamanda göz kısma veya gülümseme gibi kas kasılmalarından kaynaklanan kırışıklıklar için de etkilidir.

 

Özellikle kaş çatma çizgileri ve kaz ayağı bölgesinin tedavisinde botoks kullanılabilir. Lazer tedavileri gibi diğer prosedürlerle birlikte uygulandığında koyu halkaları, kas zayıflığını ve göz şişkinliğini tedavi etmek için de kullanılabilir.

 

Kısaca botoks, cildin görünümünü güzelleştirmek, daha genç ve canlı bir görünüm elde etmek amacıyla göz altına uygulanır.

 

Göz çevresi botoksunun sonuçlarını ne zaman görürüm?

 

Çoğu hasta sonuçları 10 ila 14 gün sonra görecektir. Ancak üç ila dört gün gibi kısa bir sürede göz altı bölgenizde değişiklikler görebilirsiniz.

 

Ayrıca tedavinin tam etkilerinin ortaya çıkması haftalar alabilir. Bu süre zarfında Botoks kasları gevşetir ve alt göz bölgesindeki kırışıklıkları ve ince çizgileri düzeltir.

 

Göz çevresi botoksunun etkisi ne kadar sürer?

 

Göz çevresine yapılan botoks enjeksiyonlarının etkisi normalde üç ile dört ay arasında sürmektedir. Ancak hastanın metabolizması, enjekte edilen miktar, estetisyenin kullandığı teknik gibi birçok faktöre bağlı olarak süre değişebilmektedir.

 

Botoksun etkilerinin kalıcı olmadığını ve sonuçların daha uzun süre korunması için tamamlayıcı tedavilerin gerekli olduğunu unutmamak önemlidir.

 

Göz altı kırışıklık tedavisinde botoks ve dermal dolgu arasındaki farklar nedir?

 

Yüze yönelik botoks ve dermal dolgu maddeleri kırışıklıkları tedavi edebilir. Ancak her birinin kendine özgü yararları ve sınırlamaları vardır.

 

Botoks, kırışıklıklara neden olan kas kasılmalarını geçici olarak önleyen bir kas gevşeticidir. Genellikle hiçbir kesinti gerektirmeyen ve birkaç ay süren sonuçlar sağlayabilen hızlı, invaziv olmayan bir tedavidir.

 

Dermal dolgu maddeleri ise  cilde hacim kazandırmak amacıyla kullanılan enjekte edilebilir jellerdir. Hyaluronik asit dolgu maddeleri kırışıklıkları ve ince çizgileri doldurarak cilde daha genç bir görünüm kazandırmak için kullanılabilir. Ayrıca hastanın durumuna bağlı olarak birkaç aydan bir yıla kadar sürebilen anında sonuçlar da sağlayabilirler.

 

Botoks ve dermal dolgu maddeleri kaz ayağı, göz şişkinliği ve kaş çatma çizgileri gibi cilt sorunlarının tedavisinde etkili tedavilerdir. Ayrıca diğer tedavilerle eşleştirildiğinde koyu halkalar gibi sorunların tedavisine de yardımcı olabilirler.

 

Göz altı botoksu kırışıklık, göz torbaları ve koyu halkaların tedavisinde yardımcı olur mu?

 

Tam olarak değil. Göz çevrenizde kullanacağınız en iyi cilt bakım ürünlerini seçmenin yanı sıra, kırışıklıkları, göz torbalarını veya koyu halkaları tedavi etmek istiyorsanız başvurabileceğiniz başka tedaviler de vardır. Göz altı botoksunun daha çok gülümsediğiniz zamanlar için olduğunu unutmayın. Yoğun kırışıklık veya koyu halkalarınız varsa diğer tedaviler daha uygun olacaktır.

 

Örneğin gözleri açacak olan üst kaşı kaldırmayı düşünebilirsiniz. Ayrıca cilt ve göz altı için yardımcı olacak bazı cilt bakımları yapmayı veya göz altı bölgesi çok çukursa gözyaşı dolgusu yaptırmayı düşünebilirsiniz. Dolgu, boşluğu doldurmak ve alanın daha parlak görünmesini sağlamak için en iyi yardımcılarınızdan biri olacaktır. 

 

Botoksun göz çevresinde kullanılması güvenli midir?

 

Botoks enjeksiyonları çoğu insan için güvenli kabul edilir. Ancak özellikle göz çevresi gibi hassas bir bölgeye tedavi uygularken asla tıbbi olmayan bir tesisten botoks enjeksiyonu yaptırmamalısınız. Enjeksiyonlarınızı yüksek eğitimli bir tıbbi sağlayıcıdan almak, olası komplikasyonları önlemek amacıyla enjeksiyonun doğru şekilde yerleştirilmesini ve prosedürleri sağlamak açısından kritik öneme sahiptir.

 

İstenilen göz sonuçlarına ulaşmak için ne kadar botoksa ihtiyacım var?

 

Göz çevresi botoks tedavileri, spesifik uygulama alanlarına ve istenilen sonuçlara bağlı olarak genellikle 12-24 ünite Botoks gerektirir. Ancak bu kişiye göre değişiklik gösterdiği için daha fazla ya da daha az botoksa ihtiyaç duyanlar da olacaktır. Erkekler estetik hedeflerine ulaşmak için genellikle kadınlardan daha fazla botoks ünitesine ihtiyaç duyarlar çünkü yüz kasları biraz daha büyüktür.

 

Yorgun görünen gözlerimi yenilemek için botoks doğru tedavi midir?

 

Botoksa ilginiz varsa ya da diğer göz altı tedavisi seçeneklerini keşfetmek istiyorsanız güvendiğiniz bir tıp uzmanıyla görüşmenizi öneririz. Botoks kaz ayağı görünümünü azaltmak ve sarkan deriden kurtulmak için çok şey yapabilir, ancak en iyi tedavi seçeneği vücudunuza, istediğiniz sonuçlara ve sahip olabileceğiniz risk faktörlerine bağlıdır.

 

Göz altı botoksunun riskleri nelerdir?

 

Göz altı botoksu aşırı kullanıldığında, bu bölgenin kısmen düşmesine neden olabilir, yani gülümsediğinizde asimetrik görünebilir. Göz halkaları tedavisi için sadece çok küçük bir botoks uygulamasına ihtiyacınız var.

 

Risklerin ötesinde, bunun herkese önerdiği bir tedavi değildir. Göz altı botoksu sadece gözün boyutunu büyütmek için kullanıyor ancak asıl amacı bu değildir. Göz altı botoksu yalnızca kasların aşırı aktivitesi nedeniyle gülümsedikleri zaman göz boyutlarında küçülme sağlamak için ideal bir tedavi yöntemidir.

 

Göz altı kırışıklıkları için botoks tedavisi sonrası nelere dikkat etmeliyim?

 

Botoksun tedavi bölgesine yerleşmesini ve istenmeyen kasları etkilememesini sağlamak için, sağlayıcının talimatlarına uymalısınız. Genellikle aşağıdaki bakım sonrası ipuçlarını içerirler.

  • Boynunuzu iki saat bükmeyin.

  • Dört saat boyunca uzanmayın.

  • 24 saat boyunca yorucu egzersiz yapmaktan kaçının.

  • Birkaç gün alkol, nikotin, çok fazla şeker ve tuzdan kaçının.

  • Sağlayıcınızın önerdiği süre boyunca kan sulandırıcılardan ve İbuprofen'den kaçının.

  • Doğrudan güneş ışığından kaçının.

  • Tedavi bölgesini birkaç gün ovalamayın veya baskı uygulamayın.

 

Göz altı kırışıklıkları için botoks tedavisinden kimler yararlanabilir?

 

Tüm botoks türlerinde olduğu gibi alın kırışıklıkları için botoks yaptırmak isteyen kişilerin 18 yaşından büyük olması gerekir. 

 

Bazı insanlar botulinum toksini almamalıdır. Bunlar şunları içerir:

  • nöromüsküler hastalığınız varsa (kas ve sinir hastalıkları - multipl skleroz veya miyastenia gravis gibi)

  • hamile veya emziriyorsanız

  • belirli yüz kaslarında zayıflık varsa

  • Pitoz (sarkık göz kapakları), derin yüz yaraları veya düzensiz yüz hatlarına sahipseniz (yüzün her iki tarafında özellikler aynı olmadığında)

  • enjeksiyon bölgesinin yakınında cilt problemleri varsa

  • aminoglikozid grubu ilaç kullananlar 

  • botoksa alerjisi olanlara uygulanmaz

 

Botulinum toksini enjeksiyonu yaptırmayı planlıyorsanız, doktorunuza tıbbi geçmişiniz ve aldığınız tüm reçeteli ilaçlar, vitaminler ve bitkisel takviyeler hakkında bilgi verin.

Whatsapp