Burun çizgileri botoksu

“Bu, bir yüzdeki küçük değişikliklerin büyük bir görsel etkiye sahip olabileceği, ancak yine de abartısız ve tespit edilemez kalabileceği felsefesinin temelini oluşturuyor. Bu bizim zamanımızın görüntüsü…”

 

Burun köprüsünde ortaya çıkan epeyce kırışıklık var. Kural olarak, cildin ve bağ dokusunun yaşlanma sürecinden kaynaklanmazlar, bireysel yüz ifadelerine veya genetik yatkınlığa dayanırlar. Tavşan çizgileri olarak da bilinen burun kırışıklıkları, botoks ile estetik cerrah tarafından en iyi şekilde tedavi edilebilir. Tavşan çizgileri, burun köprüsünün yanı sıra çapraz ve dikey olarak burun köprüsü boyunca uzanan kırışıklıklardır. Yüze yorgun ve yıpranmış bir görünüm verirler. Ayrıca burun kırışıklığı, kişinin rahatsız ya da onaylamama anlamında burnunu kırıştırdığı izlenimini verir.

 

“Tavşan Çizgileri” ile kastedilen nedir?

 

Tavşan çizgisi, burun köprüsünün göz köşesinin altında oluşan özel bir burun kırışıklığıdır. Kırışıklıklar birkaç santimetre uzunluğunda olabilir ve başlangıçta sadece güldüğünüzde, gözlerinizi kırptığınızda veya burnunuzu kırıştırdığınızda ortaya çıkar. Tavşan çizgileri terimi, burun kıvrımının bu şeklinin genellikle olumlu olduğunu gösterir. Yüze, birçok insan için oldukça arzu edilen belirli bir çekicilik ve cazibe kazandırır.

 

Burun kırışıkları zamanla artarsa, yüz hatları tamamen hareketsizken bile sonunda görünür hale gelirler. Ardından olumlu izlenim genellikle olumsuza dönüşür. Yüz aniden buruşuk ve yaşlı görünür. Bu gibi durumlarda ince bir enjeksiyonla tavşan çizgilerini azaltmak mantıklı olabilir.




bir bakışta burun çizgileri botoksu 

 

burun çizgileri botoksunun 3 adımı

burun çizgileri botoksu nedir?

burun çizgileri botoksunun faydaları

burun çizgileri botoksunun etken maddeleri

burun çizgileri botoksunun uygulama alanları

burun çizgileri botoksu SSS



burun çizgileri botoksunun 3 adımı

 

1. TEMİZLEME

Botulinum toksin uygulamadan önce lokal anestezi etkili kremler kullanılır. Cilt uyuştuktan sonra temizlenir, kir ve makyaj kalıntılarından arındırılır. Yüzey iyice dezenfekte edilerek uygulama için hazırlanır.

2. ENJEKSİYON

Doktorunuz, tedavi alanındaki enjeksiyon bölgelerini işaretler ve her noktaya botoks enjekte eder. Enjeksiyonlar minimum ağrıya neden olur ve sadece birkaç dakika sürer.

3. SON AŞAMA ve EVDE BAKIM

Minik delinme noktaları özel bir laminasyon kremi ile kapatılır ve çevre kirliliğinden korunur. Cildinizin önemli besinlerle beslenmeye devam etmesini sağlamak için size ev için doğru bakım ürünleri tavsiye edilir.


burun çizgileri botoksu nedir?

 

Burun kırışıklığından bahsettiğimizde burun köprüsü ile burun köprüsü arasında kalan kıvrımlardan bahsediyoruz. Bu tür kırışıklıklar, burun bölgesindeki yüz kaslarının yüksek aktivitesinin bir sonucu olabilir. Gülerken ve sırıtırken de oluşurlar. Güçlü bir ifade ile burun kırışıkları yüz ifadesini bozucu etki yapabilir. Genel yüz ifadesine olumsuz bir görünüm verirler.

 

Alın bölgesinde (kaş çatma çizgileri) botulinum toksin A ile yanlış tedavi de burun kırışıklarının istem dışı oluşmasına neden olabilir.

 

burun çizgileri botoksu faydaları

 

Burun çizgilerinin oluşumunu engelleyin

Burun çizgilerini tedavi edin

Burun bölgesine canlılık ve parlaklık verin



burun çizgileri botoksunun uygulama alanları

 

Burun bölgesi

 

burun çizgileri botoksu SSS

Burun kırışıklıkları nasıl oluşur?

 

Burundaki kırışıklıklar, esas olarak belirgin yüz ifadelerinden kaynaklanır. Yüz kaslarının herhangi bir hareketi cildi çeker ve gerer. Bu, cildin kırışmasına neden olur - başlangıçta sadece hareket ettiğinizde, daha sonra dinlenirken de. Cildin yaşlanması ile kırışıklıkların oluşumu şiddetlenir. İlerleyen yaşla birlikte cilt, direncini ve elastikiyetini kaybetmeye başlar. Mevcut yüz ifadesi çizgileri daha sonra kendilerini cildin daha da derinlerine işler.

 

Burun kırışıklıkları güneş hasarı ve nem eksikliğinden de kaynaklanır. Kuru bir cilde sahip olma eğilimindeyseniz, bu nedenle erken yaşlardan itibaren iyi bir cilt bakımı sağlamalısınız. Nikotin, alkol, uykusuzluk ve dengesiz beslenme de doğal cilt yaşlanmasını hızlandırabilir.

 

Belirgin burun kırışıklıkları, tekrarlanan botoks uygulamalarından sonra da oluşabilir. Örneğin kaş çatma botoks ile düzeltildiyse kas aktivitesi otomatik olarak diğer yüz kaslarına kayar. Bu, burun kırışıklıklarının aniden daha görünür olduğu anlamına gelebilir. Bu durum rahatsız edici ise düşük doz botoks enjeksiyonları ile tavşan çizgileri azaltılabilir.

 

Burun kırışıklığını önlemek mümkün müdür?

 

Tavşan çizgileri veya burun kırışıklıkları esas olarak yüz ifadelerinden kaynaklanır. Elbette bilinçsiz yüz ifadelerini tamamen durdurmak mümkün değildir. Bununla birlikte, erken cilt yaşlanmasına ve dolayısıyla burun çevresinde artan kırışıklığa karşı koyabilirler.

 

Özellikle burnunuzdaki hassas cildi UV ışınlarından korumanız ve yoğun nem ile beslemeniz çok önemlidir. Küçük yaşlardan itibaren iyi bir cilt bakımına ve dengeli beslenmeye önem vermelisiniz. Öte yandan nikotin ve alkol cilt için zehirdir. Stres ve uyku eksikliği de cilt sağlığı üzerinde çok olumsuz bir etkiye sahip olabilir.

 

Önleyici tedavi, özellikle kırışıklıkların cilde işlemesini önlediği için özellikle etkilidir.

 

Burun kırışıklıklarının botoks ile tedavisi nasıl işler?

 

Kırışıklık tedavisinden önce, hangi terapi biçimlerinin sizin için uygun olduğunu kişisel bir görüşmede öğreneceksiniz. Uygulayıcınız sizi tüm avantaj ve dezavantajlar, riskler ve olası sonuçlar hakkında bizzat bilgilendirecektir. Tedavinin kendisi sadece birkaç dakika sürer ve günlük yaşama kolayca entegre edilebilir.

 

Cilt temizlenir ve özel bir merhem ile yüzeysel olarak uyuşturulur, böylece enjeksiyonlar size herhangi bir ağrı vermemelidir. Tedaviyi yapan doktor daha sonra aktif maddeyi burun kıvrımı boyunca çeşitli noktalara enjekte eder. Botoks tedavisinde, botulinum toksini kırışıklık oluşumundan sorumlu kasa enjekte edilir. Hyaluron tedavisinde, kırışıklıkları yumuşatmak için dikkatlice hyaluron jeli enjekte edilir.

 

Bir hyaluron enjeksiyonunun sonuçları hemen görülebilir. Botoks tedavisi yaptırmaya karar verdiyseniz biraz sabır gerekiyor. Burada botulinum toksininin tam etkisini göstermesi birkaç gün sürer. Ardından, aylarca kırışıklıklarda gözle görülür bir düzelme bekleyebilirsiniz.

 

Burun kırışıklıkları hangi yöntemlerle tedavi edilebilir?

 

Botulinum toksini, özellikle kırışıklıkların oluşumundan sorumlu olan kasa enjekte edilir. Bu şekilde kas aktivitesini azaltabiliriz, kırışıklıklar düzelir.

 

Burun kırışıklığının ne kadar belirgin olduğuna bağlı olarak hyaluronik asit enjeksiyonu da bir seçenek olabilir. Hyaluronik asit, mükemmel su bağlama özelliklerine sahip endojen bir maddedir. Kırışıklık tedavisi için, vücudun kendi hyaluronik asidi ile büyük ölçüde aynı olan sentetik hyaluronik asit kullanıyoruz. Burun kıvrımlarını doldurur ve cilde daha fazla hacim ve elastikiyet verir.

 

Başlangıç ​​durumuna bağlı olarak kombine tedavi de bir seçenek olabilir. Denizli Botoks’ta, sorunlu alanlarınıza her zaman en iyi çözümü sunmak için çalışıyoruz. Bu nedenle, burun kıvrımlarının enjeksiyonu her zaman ihtiyaçlarınıza en uygun şekilde uyarlanmış, kişiye özel bir tedavidir.

 

Burun çizgileri botoks enjeksiyonu uygulaması ne kadar sürer?

 

Tedavinin kendisi sadece birkaç dakika sürer. Tedavinin kapsamına bağlı olarak, randevunuz için yaklaşık 15 - 30 dakika planlamalısınız. Bundan sonra hiçbir şekilde kısıtlanmazsınız ve günlük aktivitelerinize sorunsuz bir şekilde devam edebilirsiniz.

 

Enjeksiyon ne sıklıkla tekrarlanmalıdır?

 

Burun kırışıklıklarını önemli ölçüde azaltmak için genellikle bir tedavi yeterlidir. Botoks tedavisinin etkisinin artması için yaklaşık 3 ay sonra tekrar edilmesi gerekmektedir.

 

Kırışıklık enjeksiyonları ortalama 4 – 6 ay kadar sürmektedir. Aktif madde daha sonra vücut tarafından parçalanır. Gençleştirici etkiyi sürdürmek için tedavi istediğiniz sıklıkta tekrarlanabilir. İdeal olarak, tazeleme, aktif bileşen tamamen parçalanmadan önce yapılmalıdır.

 

Burun kırışıklığı tedavisi sonrası nelere dikkat edilmelidir?

 

Kırışıklık enjeksiyonlarından sonra günlük yaşamınızda hiçbir şekilde kısıtlanmazsınız. Cildinizi sadece direkt güneş ışığından korumalı ve birkaç gün sauna, solaryum ve spordan uzak durmalısınız. Burnunuza herhangi bir baskı uygulamamanız da önemlidir. İlk birkaç gün ve haftalarda dolgu maddeleri ciltte yine de yer değiştirebilir.

 

Tedaviden hemen sonra hafif bir kızarıklık veya morarma olursa üzerine makyaj yapabilirsiniz. Sadece yoğun baskı ya da ovma işleminden kaçınmalısınız. Ayrıca dikkatli bir şekilde soğutarak bu tür yan etkilere karşı önlem alabilirsiniz.

 

Kırışıklık enjeksiyonları sonucunda yüz ifadem değişir mi?

 

İyi bir kırışıklık tedavisi yüz ifadenizi hiçbir şekilde değiştirmemelidir.. 

 

Burun kırışıklığı enjekte ederken herhangi bir risk var mıdır?

 

Burun kıvrımına enjeksiyon genellikle çok düşük risklidir. Hem botoks hem de hyaluronik asit iyi tolere edilen maddelerdir, bu nedenle alerjik reaksiyonlar konusunda endişelenmenize gerek yoktur.

 

Kural olarak, yan etkiler hafif kızarıklık veya şişme ile sınırlıdır. Bunlar genellikle ilerleyen saatlerde azalır. Tedaviden sonra küçük morluklar oluşursa bu da endişe edilecek bir durum değildir. Renk solmasını serinleterek giderebilir ve üzerine makyaj da sorunsuz bir şekilde uygulayabilirsiniz.

 

Burun çizgileri botoks tedavisi sonrası nelere dikkat etmeliyim?

 

Botoksun tedavi bölgesine yerleşmesini ve istenmeyen kasları etkilememesini sağlamak için, sağlayıcının talimatlarına uymalısınız. Genellikle aşağıdaki bakım sonrası ipuçlarını içerirler.

  • Boynunuzu iki saat bükmeyin.

  • Dört saat boyunca uzanmayın.

  • 24 saat boyunca yorucu egzersiz yapmaktan kaçının.

  • Birkaç gün alkol, nikotin, çok fazla şeker ve tuzdan kaçının.

  • Sağlayıcınızın önerdiği süre boyunca kan sulandırıcılardan ve İbuprofen'den kaçının.

  • Doğrudan güneş ışığından kaçının.

  • Tedavi bölgesini birkaç gün ovalamayın veya baskı uygulamayın.

 

Burun çizgilerine botoks tedavisinden  kimler yararlanabilir?

 

Tüm botoks türlerinde olduğu gibi alın kırışıklıkları için botoks yaptırmak isteyen kişilerin 18 yaşından büyük olması gerekir. 

 

Kırışıklık ve ince çizgilerin tedavisini isteyen herkese burun çizgileri için botoks uygulanabilir.

 

Bazı insanlar botulinum toksini almamalıdır. Bunlar şunları içerir:

  • nöromüsküler hastalığınız varsa (kas ve sinir hastalıkları - multipl skleroz veya miyastenia gravis gibi)

  • hamile veya emziriyorsanız

  • belirli yüz kaslarında zayıflık varsa

  • Pitoz (sarkık göz kapakları), derin yüz yaraları veya düzensiz yüz hatlarına sahipseniz (yüzün her iki tarafında özellikler aynı olmadığında)

  • enjeksiyon bölgesinin yakınında cilt problemleri varsa

  • aminoglikozid grubu ilaç kullananlar 

  • botoksa alerjisi olanlara uygulanmaz

 

Botulinum toksini enjeksiyonu yaptırmayı planlıyorsanız, doktorunuza tıbbi geçmişiniz ve aldığınız tüm reçeteli ilaçlar, vitaminler ve bitkisel takviyeler hakkında bilgi verin.

Whatsapp