Kaş çatma çizgileri botoksu

KAŞ ÇATMA ÇİZGİLERİ (GLABELLA) BOTOKSU

Kaş arası çizgileri olarak da bilinen kaş çatma çizgileri, yaşlanma süreci ilerledikçe daha belirgin ve fark edilir hale gelir. Çatık bir kaş, kendimizi böyle hissetmediğimiz zamanlarda bile endişeli ve stresli görünmemize neden olabilir. Ameliyatsız kaş çatma tedavilerimiz ile bu çizgilerin görünümünü en aza indirerek daha genç ve tazelenmiş bir görünüme kavuşturabiliriz.

 

Glabella, kaşların arasındaki alnın alanıdır. Çoğu zaman, konuşurken ve kendimizi ifade ederken, bölgedeki kasları kasma ve aşırı kullanma eğilimindeyiz. Bu kasların kasılması, kaşların çatılmasına, kızgın bakışlara neden olur. Çoğu insanda bu çizgiler, genellikle '11 sayısı' ile ifade edilen kaşların arasında iki dikey kırışıklık oluşturur. Bazı kişilerde bu çizgiler yatay olabilir. 

 

Bu çizgiler dinamik veya durağan olabilir ve çoğu insan, aslında son derece mutlu oldukları halde, arkadaşlarının ve ailesinin kızgın göründüklerini veya kötü bir ruh hali içinde göründüklerini söyleme eğiliminde olduklarını fark eder. Sonuç olarak, genellikle yüz hatlarını yok etmek veya azaltmak için kozmetik tedavi aranır.

 

Bu bölge Botulinum toksin ile basit, anlaşılır ve nispeten ağrısız bir şekilde tedavi edilebilir. Aslında botoks ile tedavi edilen en yaygın alandır.

 

Bazen bu bölgedeki çizgiler statik olduğunda (kasların kasılmadığı zamanlarda ortaya çıkar) veya çok derin olduğunda, kırışıklığı doldurmak için dermal dolgu maddeleri kullanılabilir.

 

Glabellar enjeksiyonların korkulan komplikasyonu göz kapağı pitozu yani göz kapaklarının sarkmasıdır. Bu, bireylerin yüzde 2'sinden daha azında olur. Uygun teknik kullanıldığında bu oran büyük ölçüde azalır.




bir bakışta kaş çatma çizgileri botoksu 

 

kaş çatma çizgileri botoksunun 3 adımı

kaş çatma çizgileri botoksu nedir?

kaş çatma çizgileri botoksunun faydaları

kaş çatma çizgileri botoksunun etken maddeleri

kaş çatma çizgileri botoksunun uygulama alanları

kaş çatma çizgileri botoksu SSS



kaş çatma çizgileri botoksunun 3 adımı

 

1. TEMİZLEME

Botulinum toksin uygulamadan önce lokal anestezi etkili kremler kullanılır. Cilt uyuştuktan sonra temizlenir, kir ve makyaj kalıntılarından arındırılır. Yüzey iyice dezenfekte edilerek uygulama için hazırlanır.

2. ENJEKSİYON

Doktorunuz, tedavi alanındaki enjeksiyon bölgelerini işaretler ve her noktaya botoks enjekte eder. Enjeksiyonlar minimum ağrıya neden olur ve sadece birkaç dakika sürer.

3. SON AŞAMA ve EVDE BAKIM

Minik delinme noktaları özel bir laminasyon kremi ile kapatılır ve çevre kirliliğinden korunur. Cildinizin önemli besinlerle beslenmeye devam etmesini sağlamak için size ev için doğru bakım ürünleri tavsiye edilir.


kaş çatma çizgileri (glabella) botoksu nedir?

 

Glabella çizgileri, hastanın kaşları arasında alın boyunca uzanan kısa dikey çizgilerdir. Yirmi yaşından itibaren bu ince kırışıklıklar ortaya çıkarak sizi daha yaşlı gösterebilir. Zamanla bu çizgiler her iki cinsi de etkileyen kalıcı bir demirbaş haline gelebilir.

 

Glabella çizgileri için bir çözüm, sonuçlar neredeyse anında olduğu için Botulinum Toksin (Botoks) enjeksiyonlarıdır. Cerrahi prosedürlerin aksine, botoks tedavileri çok az yan etkiyle veya hiç yan etki olmaksızın öğle yemeği saatinize sıkıştırılabilir. Çoğu kişinin yüzün diğer bölgelerinde kırışıklıklar olduğundan, hastaların tek bir tedaviye ihtiyaç duyması pek olası değildir. Örneğin kaz ayağı, göz çevresi kırışıklıkları için de botoks kullanılabilir. Kaş arası çizgilerinde tercih edilen tedavi yöntemi botoks enjeksiyonlarıdır ancak dermal dolgu maddeleri de kullanılabilir. 

 

Minimum riskle, kaş çatma çizgileri için botoks üç ila altı ay arasında sürebilir. Bununla birlikte, kas hareketi geri geldikçe, gelecekte takip randevuları planlayabilirsiniz.

 

kaş çatma çizgileri botoksunun faydaları

 

kırışıklıkları ortadan kaldırın

yeni kırışıklıkların oluşumunu engelleyin

daha derin çizgilerin oluşmasını durdurun




kaş çatma çizgileri botoksunun uygulama alanları

 

Kaş ve alın bölgesi

 

kaş çatma çizgileri (glabella) botoksu SSS

İnsanlar kaş çatma çizgilerinin tedavi edilmesini istediklerinde hangi tedaviyi isterler?

 

Merkezi konumu nedeniyle kaş kemiği, iletişim halinde olduğunuz kişinin dikkatinin doğal olarak çekildiği bir bölgedir. Bu alandaki çizgiler daha belirgin hale geldikçe, hastaların dile getirebileceği bazı endişeler vardır:

 

– Kaşlarını çatmış gibi göründükleri için endişelidirler

– Her zaman kızgın göründükleri endişesini taşırlar

- "11 numara" veya "endişe çizgileri" görünümünden rahatsızdırlar

 

Kaş çatma çizgileri botoksu hangi endişeleri giderir?

 

Glabellar çizgiler botoks ile yönetilerek kaş ortasındaki çizgileri daha az görünür hale getirir. Ek olarak, bölge biraz kalktıkça göz çevresi daha açık görünür. Bu daha tazelenmiş, uyanmış ve gençleşmiş bir görünüm yaratır.

 

Kaş çizgisi tedavisinin etkisi geçicidir ve sonuçlar 4 haftada zirveye ulaşır. Tekrar tedavi düşünüldüğünde, kasların çoğu 3-4 ay içinde iyileştiği için bu sürelerde yeni bir tedavi alınabilir.

 

Kaş çatma çizgisi (glabella) botoksu etkisi ne kadar sürer?

 

Botoks etkileri tipik olarak üç ila altı ay sürer. En iyi sonuçlar için, Botoks seanslarını üç ila dört ay sonra tekrar etmenizi öneririz.

 

Kaş çatma çizgisi (glabella) botoksu tedavisi ne zaman kullanılamaz?

 

Her zamanki botulinum toksin uygulama kontrendikasyonları geçerlidir. Örneğin, aşırı duyarlılık, kusurlu nöromüsküler iletimi içeren bozukluklar, derinin enfeksiyonu veya iltihaplanması ya da hastaların tedaviyle ilgili gerçekçi olmayan beklentileri olduğu durumlarda.

 

Glabella botoks tedavisi sonrası nelere dikkat etmeliyim?

 

Botoksun tedavi bölgesine yerleşmesini ve istenmeyen kasları etkilememesini sağlamak için, doktorunuzun talimatlarına uymalısınız. Genellikle aşağıdaki bakım sonrası ipuçlarını içerirler.

  • Boynunuzu iki saat bükmeyin.

  • Dört saat boyunca uzanmayın.

  • 24 saat boyunca yorucu egzersiz yapmaktan kaçının.

  • Birkaç gün alkol, nikotin, çok fazla şeker ve tuzdan kaçının.

  • Sağlayıcınızın önerdiği süre boyunca kan sulandırıcılardan ve İbuprofen'den kaçının.

  • Doğrudan güneş ışığından kaçının.

  • Tedavi bölgesini birkaç gün ovalamayın veya baskı uygulamayın.

 

Bazı insanlar botulinum toksini almamalıdır. Bunlar şunları içerir:

  • nöromüsküler hastalığınız varsa (kas ve sinir hastalıkları - multipl skleroz veya miyastenia gravis gibi)

  • hamile veya emziriyorsanız

  • belirli yüz kaslarında zayıflık varsa

  • Pitoz (sarkık göz kapakları), derin yüz yaraları veya düzensiz yüz hatlarına sahipseniz (yüzün her iki tarafında özellikler aynı olmadığında)

  • enjeksiyon bölgesinin yakınında cilt problemleri varsa

  • aminoglikozid grubu ilaç kullananlar 

  • botoksa alerjisi olanlara uygulanmaz

 

Botulinum toksini enjeksiyonu yaptırmayı planlıyorsanız, doktorunuza tıbbi geçmişiniz ve aldığınız tüm reçeteli ilaçlar, vitaminler ve bitkisel takviyeler hakkında bilgi verin.

 

Kaş çatma çizgileri (Glabella) botoksu diğer dolgu maddeleri ile kullanılabilir mi?

 

Bir hastanın derin statik çizgileri varsa, toksin tedavileri kaş kemiği çizgilerinin görünümünü iyileştirebilir. Ancak, onları ortadan kaldırmaları pek mümkün değil, bu nedenle başka tedaviler de düşünülebilir.

 

Glabella kırışıklıkları botulinum toksini ve hyaluronik asit enjeksiyonu ile tedavi edilebilir. Botulinum toksin enjeksiyonları, kasılmalarından sorumlu olan kasların gevşemesine yardımcı olurken, kırışıklıkların derinleşmesini de engelleyecektir. Hyaluronik asit enjeksiyonları cilt yüzeyinde gençleştirici bir etkiye sahip olacak ve ciltte çok belirgin olan kırışıklıkları dolduracaktır. Botulinum toksini ve hyaluronik asit enjeksiyonları tek başına veya eş zamanlı olarak yapılabilir.

 

Glabella bölgesinde başka hangi tedaviler kullanılabilir?

 

Her şeyden önce, tüm hastalara genel olarak cilt yaşlanmasının nasıl önleneceği konusunda danışmanlık yapılmalıdır. Bu, ağırlıklı olarak güneşe maruz kalmayı sınırlandırmak ve her gün geniş spektrumlu bir SPF30-50 kullanmak olacaktır. Ek olarak, retinol gibi cilt güçlendirici topikal ürünler kullanmak. Bu yaklaşım hastalar yaşlandıkça devam etmelidir.

 

Mikro iğneleme, ciltte kontrollü yaralanmaya neden olan mükemmel bir yöntemdir. Bu, ince çizgileri, ince cildi ve zayıf dokuyu yönetmek için kolajen üretimini uyarır. Bu nedenle, özellikle cilt dokusunun önemli olduğu durumlarda bu da dikkate alınabilir.

 

Çapraz bağlantılı olmayan cilt güçlendiriciler bir seçenek olabilir, ancak derin çizgilerin yönetilmesi gereken yerlerde önemli değişikliklere neden olmaları pek olası değildir.

Whatsapp