Alın çizgileri Botoksu

ALIN ÇİZGİLERİ BOTOKSU

 

Alın çizgileri ve kırışıklıklar, alnınızın üzerinde görebileceğiniz yatay çizgilerdir. İlk olarak 20-30 yaşlarında ortaya çıkmaya başlarlar ve insanların çoğunda yaygın olan tipik bir yaşlanma belirtisidir.

 

Alın kırışıklıkları veya 'sürpriz çizgiler' olarak da bilinen alın çizgileri yaşlandıkça daha belirgin hale gelir. Alnınızdaki aşırı  çizgiler  yüze ve cilde yaşlı bir görünüm verebilir.

 

20'li yaşların sonunda veya 30'lu yaşların başında izleri görmeye başlıyorsanız, önleyici tedavi seçeneklerini keşfetmeyi düşünmek en iyisidir. Alın kırışıklıklarınızı gidermek için ne kadar beklerseniz, mümkün olan en iyi sonuçları elde etmek o kadar zor olacaktır.

 

Yatay alın çizgileri çoğunlukla genetik yaşlanmadan kaynaklanır. Güneş hasarı veya sigara içmek ayrıca daha derin ve tedavisi daha zor olan kırışıklıkların oluşmasına neden olabilir. Yaşlanma karşıtı enjektabl ürünler alın kırışıklıklarının etkisini azaltabilir ancak çizgileri tamamen ortadan kaldıramayabilir.




bir bakışta alın çizgileri botoksu 

 

alın çizgileri botoksunun 3 adımı

alın çizgileri botoksu nedir?

alın çizgileri botoksunun faydaları

alın çizgileri botoksunun etken maddeleri

alın çizgileri botoksunun uygulama alanları

alın çizgileri botoksu SSS



alın çizgileri botoksunun 3 adımı

 

1. TEMİZLEME

Botulinum toksin uygulamadan önce lokal anestezi etkili kremler kullanılır. Cilt uyuştuktan sonra temizlenir, kir ve makyaj kalıntılarından arındırılır. Yüzey iyice dezenfekte edilerek uygulama için hazırlanır.

2. ENJEKSİYON

Sağlayıcı, tedavi alanındaki enjeksiyon bölgelerini işaretler ve her noktaya botoks enjekte eder. Enjeksiyonlar minimum ağrıya neden olur ve sadece birkaç dakika sürer.

3. SON AŞAMA ve EVDE BAKIM

Minik delinme noktaları özel bir laminasyon kremi ile kapatılır ve çevre kirliliğinden korunur. Cildinizin önemli besinlerle beslenmeye devam etmesini sağlamak için size ev için doğru bakım ürünleri tavsiye edilir.


alın çizgileri botoksu nedir?

 

“Frontal kas” olarak adlandırılan alın kası ense bölgesine kadar uzanan ince ve geniş bir yapıdır. Bu kas, alnımızı ve kaşlarımızı yukarı kaldırmaya yarar. Yaşlanma ile birlikte alın bölgesinde birbirine paralel çizgiler şeklinde kırışıklıklara sebep olur. Günlük yaşamda mimiklerini ve alın kasını fazla kullanan ve bu kasın aktif olduğu kişilerde çizgiler erken belirir ve derinleşir. Alın bölgesi ile kaş arasında ve üzerinde kaş hareketlerini idare eden 2 kasımız daha mevcuttur. Kaş çatma hareketini ve kızgın ifadeyi bu kaslar yaparlar. Alın çizgilerine uygulanan botoks ile bu kaslar zayıflatılır ve kırışıklık oluşumunu geçici olarak bloke edilir.

 

alın çizgileri botoksunun faydaları

 

Alın çizgilerinin oluşumunu engeller

Alın çizgilerini tedavi eder

Alın bölgesine canlılık ve parlaklık verir



alın çizgileri botoksunun uygulama alanları

 

Alın bölgesi

 

alın çizgileri botoksu SSS

Alın çizgileri neden olur?

 

Alın kırışıklıklarının en yaygın nedeni yaşlanmadır ve bunu önlemek için yapabileceğimiz pek bir şey yoktur. Yaşlandıkça, cildimizdeki kolajen ve elastikiyet azalır, bu da çizgilerin ve kırışıklıkların ortaya çıkmasına neden olur.

 

Neden bazı insanların alın çizgilerinin diğerlerinden daha belirgin olduğunu merak ediyor olabilirsiniz. Bunun nedeni genellikle daha belirgin olmaları ve o bölgedeki kasları çok daha fazla kullanmalarıdır, bu da anatomilerine bağlı olarak bazı insanları bu kırışıklıkları diğerlerinden çok daha erken geliştirmeye eğilimli hale getirebilir. Ciltteki nemsizlik de yüz bölgesindeki kırışıklıkları artıran başka bir faktördür. 

 

Alın kırışıklıklarının oluşumunu hızlandırabilecek diğer faktörler şunlardır:
  • Sigara içmek

  • Güneşe maruz kalma

  • Nemsiz cilt

  • Sık alkol tüketimi

 

Alın kırışıklıklarından nasıl kurtulurum?

 

Alın kırışıklıkları için en iyi tedavi, yaşınıza ve alın çizgilerinizin ciddiyetine bağlı olacaktır.

 

20 yaşında alın kırışıklıkları

 

Alın kırışıklıklarının 20 yaşına kadar ortaya çıkması alışılmadık bir durum değildir. Bu durumda, kırışıklıklar muhtemelen hafiftir ve daha önleyici tedaviler en uygun olabilir. Ciltte mikro hasara neden olarak alın kırışıklıklarını yumuşatan mikro iğneleme, cildi yenilemek için taze ve parlak bir bakım sonrası bırakarak doğal taze kolajen üretimini uyarır.

 

Kırışıklık önleyici enjeksiyonlar alın çizgileri için en yaygın tedavi yöntemidir, ancak 20'li yaşlarındaki biri için biraz farklı bir yaklaşım daha uygun olabilir çünkü çizgiler muhtemelen yaşlı insanlardaki kadar derin değildir ve bu nedenle çok daha az ihtiyaç duyulmaktadır.

 

İyi bir cilt bakımı rutini, erken yaşlanma belirtilerini önlemek için cildinizin iyi bakılmasını sağlamaya da yardımcı olabilir.

 

30 yaşında alın kırışıklıkları

 

30'lu yaşlarında ince çizgi ve kırışıklıkların görünümünden endişe duyan birçok hasta görüyoruz. Kırışıklık önleyici enjeksiyonlar muhtemelen tercih edilen tedavi yöntemi olacaktır, ancak cilt uzmanlarımız ayrıca tüm cildi tedavi etmek için farklı tedaviler önerebilir. 

40 yaşında alın kırışıklıkları

 

40 yaş ve üzerine geldiğimizde cildimize bir bütün olarak bakmaya başlamalıyız. Muhtemelen bu zamana kadar göz çevresi ve alt yüz gibi diğer bölgelerde çizgiler ve kırışıklıklar oluşmaya başlamıştır.

 

Kırışıklık karşıtı enjeksiyonlar hızlı sonuç almak için harika bir tedavi yöntemidir. 

 

50 yaşında alın kırışıklıkları

 

İlk kez 50'li yaşlarınızda alın kırışıklıkları tedavisi arıyorsanız, kırışıklıkların tedavi edilmesi için uzun bir tedavi süreci gerektirebilecek derin alın kırışıklıkları olması muhtemeldir.

 

Kırışıklık önleyici enjeksiyonlar çizgilerin görünümünü azaltmaya yardımcı olur, ancak daha iyi bir sonuç elde etmenize yardımcı olabilecek çizgileri doldurmaya yardımcı olmak için ek dermal dolgu tedavisi de önerilebilir.

 

Bazı durumlarda, kırışıklık önleyici enjeksiyonlar, iple kaldırma, dermal dolgu maddeleri ve kolajen uyarıcılar gibi tedavilerin bir kombinasyonunu içerebilen cerrahi olmayan bir yüz germe tedavi planını düşünebilirsiniz. Ameliyatsız bir yüz germe, genellikle dinlenme ve genel anestezi gerektiren cerrahi prosedürlere gerek kalmadan sadece alın kırışıklıkları için değil, tüm yüz için harika sonuçlar verebilir.

 

Alın kırışıklığı için botoks nasıl yapılır?

 

Alın kırışıklığı için botoks uygulaması yaklaşık 25 - 30 dakika süren ağrısız bir uygulamadır. Botoks öncesi isteğe bağlı olarak lokal anestezik krem ve soğuk uygulama ile ağrı duyulmayan bir işlemdir. Normal şartlarda anestezik ürün kullanılmasına gerek yoktur. Etkisi 4-7 günde başlar, 15 günde tam olarak yerleşir. Yaklaşık olarak etkisi 5-6 ay kadar devam eder. Şişlik ve morluk görülmez, kızarıklık 15 dakika içerisinde geçer. Öğle arası estetik prosedürü olarak bile düşünülebilir.



Alın çizgilerine botoks tedavisinden  kimler yararlanabilir?

 

Tüm botoks türlerinde olduğu gibi alın kırışıklıkları için botoks yaptırmak isteyen kişilerin 18 yaşından büyük olması gerekir. 

 

Kırışıklık ve ince çizgilerin tedavisini isteyen herkese alın çizgileri için botoks uygulanabilir.

 

Alın çizgileri botoksunu ne sıklıkla yaptırmalısınız?

 

Botoksun etkileri 3 ila 6 ay sürer. Çizgilerin derinliğine bu süreçlerde botoksun yeniden uygulanması gerekir. 

 

Alın çizgileri botoks tedavisinden sonra dikkat etmeniz gerekenler

 

Botoksun tedavi bölgesine yerleşmesini ve istenmeyen kasları etkilememesini sağlamak için, hekimin talimatlarına uymalısınız. Genellikle aşağıdaki bakım sonrası ipuçlarını içerirler:

  • Boynunuzu iki saat bükmeyin.

  • Dört saat boyunca uzanmayın.

  • 24 saat boyunca yorucu egzersiz yapmaktan kaçının.

  • Birkaç gün alkol, nikotin, çok fazla şeker ve tuzdan kaçının.

  • hekimin önerdiği süre boyunca kan sulandırıcılardan ve İbuprofen'den kaçının.

  • Doğrudan güneş ışığından kaçının.

  • Tedavi bölgesini birkaç gün ovalamayın veya baskı uygulamayın.

 

Bazı insanlar botulinum toksini almamalıdır. Bunlar şunları içerir:

 

  • nöromüsküler hastalığınız varsa (kas ve sinir hastalıkları - multipl skleroz veya miyastenia gravis gibi)

  • hamile veya emziriyorsanız

  • belirli yüz kaslarında zayıflık varsa

  • Pitoz (sarkık göz kapakları), derin yüz yaraları veya düzensiz yüz hatlarına sahipseniz (yüzün her iki tarafında özellikler aynı olmadığında)

  • enjeksiyon bölgesinin yakınında cilt problemleri varsa

  • aminoglikozid grubu ilaç kullananlar 

  • botoksa alerjisi olanlara uygulanmaz

 

Botulinum toksini enjeksiyonu yaptırmayı planlıyorsanız, doktorunuza tıbbi geçmişiniz ve aldığınız tüm reçeteli ilaçlar, vitaminler ve bitkisel takviyeler hakkında bilgi verin.

 

Alın çizgilerine botoks alternatif tedaviler nelerdir?

 

Alın çizgileri çok derin ve 3 seans botoks uygulamasına rağmen belirgin ise alın dolgusu ile alın çizgilerine botoks uygulamasını kombine edilir. Alın bölgesinde hem uzun süre kalıcılığı olan hem de optimal yoğunlukta dolgu seçenekleri mevcut olduğundan sonuç tatminkardır. Alın dolgusu işlemi 10 dakika kadar süren ağrısız bir uygulamadır. Alın dolgusu sonrası sonuç hemen görülür.

Whatsapp