Gıdı lipolizi

Artık gıdı istemiyor ama cerrahi bir müdahale de istemiyorsanız lipoliz, liposuction'a bir alternatiftir. Lipoliz, gıdı gibi küçük, lokal yağ birikintilerini eritmek için oldukça basit ve kesin bir çözümdür. 


Lipoliz, bölgesel yağ birikintilerinin tedavisi için tıbbi bir tekniktir. Tedavi sırasında gıdıya deoksikolik asit maddesi enjekte edilir. Bu madde, suda yağı eritmek için vücutta doğal olarak bulunur. Bir lipoliz tedavisi, yağ eritmenin yanı sıra cilt sıkılaştırma etkisine de sahiptir. Deoksikolik asit enjekte edilerek, gıdınızdaki yağ hücreleri parçalanır. Yağ serbest bırakılır ve kan dolaşımı yoluyla karaciğere taşınır ve orada çözülür. Vücut yağ hücrelerini iki ila üç hafta boyunca boşaltır.
Lipoliz oldukça basit ve kesin bir çözümdür. Lipolizin sadece gıdı gibi küçük, lokal yağ birikintilerini eritmek için kullanıldığını bilmek önemlidir. Amacınız kilo vermekse, bu doğru bir tedavi değildir. Gıdı bölgesindeki yağlar alındıktan sonra daha ince bir çeneye ve sıkı hatlara sahip olacaksınız. Yağ hücreleri bir kez parçalandıktan sonra o yerlere geri dönmeyeceklerdir.
Her zaman doğal bir sonuç için çalışıyoruz. Lipoliz tedavisi sonrasında tamamen farklı görünmeyeceksiniz ancak lipoliz size taze ve genç bir görünüm verir. İstekleriniz doktorunuzla yapacağınız görüşmede detaylı bir şekilde konuşulacaktır. En iyi doğal sonuç için her zaman yüzünüzün hatlarına ve şekline uygun ve kişiye özel bir tedaviyi garanti ediyoruz.



bir bakışta gıdı lipolizi 


gıdı lipolizinin 3 adımı gıdı lipolizi nedir? gıdı lipolizinin faydaları gıdı lipolizinin etken maddeleri gıdı lipolizinin uygulama alanları gıdı lipolizi SSS

gıdı lipolizinin 3 adımı

 

1. TEMİZLEME Gıdı lipolizini uygulamadan önce lokal anestezi etkili kremler kullanılır. Cilt uyuştuktan sonra temizlenir, kir ve makyaj kalıntılarından arındırılır. Yüzey iyice dezenfekte edilerek uygulama için hazırlanır. 

  2. ENJEKSİYON Uygulama yapılacak bölgelere aktif bileşen enjekte edilir. Doktorunuz enjeksiyon sonrası bölgelere masaj da yapabilir. Aktif bileşen enjekte edildikten sonra şişliği azaltmak ve rahatsızlığı gidermek için bir buz paketi sunulabilir.

3. SON AŞAMA ve EVDE BAKIM Uygulama yapılacak bölgelere aktif bileşen enjekte edilir. Doktorunuz enjeksiyon sonrası bölgelere masaj da yapabilir. Aktif bileşen enjekte edildikten sonra şişliği azaltmak ve rahatsızlığı gidermek için bir buz paketi sunulabilir.
Minik delinme noktaları özel bir laminasyon kremi ile kapatılır ve çevre kirliliğinden korunur. Cildinizin önemli besinlerle beslenmeye devam etmesini sağlamak için size ev için doğru bakım ürünleri tavsiye edilir.


gıdı lipolizi nedir?

Lipoliz: ihtiyaçlarınıza göre uyarlanmış bir tedavi


Enjeksiyon lipolizi olarak da bilinen yağ yakıcı şırınga, vücutta doğal olarak bulunan belirli maddeleri kullanarak hedefli bir şekilde yağ azaltımını (lipoliz) artırmak için uygulanan bir tedavi yöntemidir. Kullanılan aktif bileşen, saf olarak veya fosfatidilkolin ile birlikte kullanılan safra asidi deoksikolik asittir. İlaca bağlı olarak, karışım ayrıca aynı oranda sodyum klorür (sofra tuzu) ile seyreltilir ve bir B vitamini kompleksi ile zenginleştirilir.
Cerrahi müdahaleye gerek kalmadan uygulanan lipoliz tedavisi ilgili bölgede oluşan yağ hücrelerini yok ederek bölgesel fazlalığın ortadan kalkmasına yardımcı olur.
Örneğin, lipoliz yanaklarınızı ön plana çıkarabilir çünkü sarkık yanaklar ortadan kalkar. Bir tedavi asla tek başına işe yaramaz. Değişim arzunuzu anlıyoruz, dikkatle inceliyor ve sizinle en uygun tedavi konseptini buluyoruz. Yağları uzaklaştıran şırınga sizin için etkili bir bileşen oluşturabilir!

gıdı lipolizinin faydaları


Temel olarak yağlar iyidir: Bize uzun süreli enerji sağlarlar. Yağlar kalıcı olarak depolanırsa, onları daha az severiz. Lipoliz özellikle yağ birikintilerini çözer. Yağ yakımı enjeksiyonunun etkisi şu şekilde ortaya çıkar:

  • Soya fasulyesinin doğal lesitini, yağ hücresinin zarını parçalar
  • Vücudun kendi lenfatik sistemi gevşeyen yağ hücrelerini uzaklaştırır
  • Metabolizmamız yağ hücrelerini yok eder
  • Yüzünüz ve vücudunuz kişisel yaşam tarzınıza yeniden uyar


Böylece çene ve çene altında oluşan yağlanmaları ortadan kaldırır. Çene hattına belirgin bir görünüm kazandırır.
Anormal gıdı oluşumu sonucu genellikle yaz aylarında oluşan terleme ve pişik problemini engeller.

gıdı lipolizinin etken maddeleri


fosfatidilkolin (PPC) deoksikolik asit (safra asidi) sodyum klorür B vitamini kompleksi

gıdı lipolizinin uygulama alanları


çene yanaklar boyun
Bunlarla birlikte lipoliz aynı zamanda; doğum sonrası kalan yağ kitleleri,  kollar karın bel kalça basen bacak bölgesi selülit tedavisi erkeklerin sırt yağ birikintilerinin tedavisi

gıdı lipolizi 

Gıdı lipolizi tedavi nasıl çalışır?


Enjeksiyon lipoliz, estetik ve plastik cerrahinin yanı sıra estetik dermatoloji uzmanları tarafından sunulmaktadır. Her zaman başlangıçta bir istişare gerçekleşir. Orada doktora beklentilerinizi ve isteklerinizi anlatabilir ve sorular sorabilirsiniz. Yan etkiler ve potansiyel komplikasyonlar da konuşmanın bir parçasıdır. Detaylı bir muayene sırasında doktor yöntemin uygun olup olmadığına veya liposuction gibi başka bir tedavinin önerilip önerilmediğine karar verir. Örneğin bir kan pıhtılaşma bozukluğunu dışlamak için ek bulgular gerekli olabilir.   Doktor tedavi bölgesini vücutta işaretler ve bölgeyi dezenfekte eder. Özellikle ağrıya duyarlı hastalarda, deliklerin hissedilmemesi için anestezik kremle lokal anestezi yapılabilir. Doktor daha sonra yağ yakıcı şırıngayı vücudun etkilenen bölgesine, doğrudan istenmeyen yağ deposuna enjekte eder. Yağ hücreleri artık yavaş yavaş “erimeye” başlar. Daha sonra lenfatik sistem yoluyla taşınırlar.   Aktif içeriğin eşit olarak dağılması önemlidir. Bu, aynı zamanda tedavi ağrısını ve şişliği azaltan ultrason kullanılarak bir soğutma jelinde masaj yapılarak elde edilebilir.

Gıdı lipoliz tedavisi için kaç seans tedavi gereklidir?


Kural olarak, yağ yakıcı enjeksiyon 2-4 uygulamadan sonra net etkisini gösterir. 

Gıdı lipoliz tedavisi ne kadar sürer?


Yağ enjeksiyonu ile bir seans yaklaşık 15 ila 45 dakika sürer.
Bir uygulamanın yeterli olup olmadığı, yağ birikintisinin boyutuna, vücut bölgesine ve aktif maddeye verilen cevaba bağlı olarak kişiden kişiye değişir. Yumuşak yağ, çok fazla bağ dokusu olan yağdan daha iyi çözünür. Genellikle üç ila beş seans gereklidir ve ikinci ve dördüncü tedaviler arasındaki enjeksiyonlar genellikle daha az değişikliğe neden olur. Dokunun iyileşmesine izin vermek için seanslar arasında yaklaşık altı ila sekiz hafta olmalıdır. Ancak iki uygulamadan sonra gözle görülür bir değişiklik olmazsa doktor önlem olarak tedaviyi kesecektir.

Gıdı lipoliz tedavisi ağrılı bir işlem midir?


Tedavinin kendisi neredeyse ağrısızdır, naziktir, düşük risklidir ve gerçekleştirmesi hızlıdır. Ancak sonuçların görünür hale gelmesi zaman alır. Çünkü vücudun, çözünen yağ hücrelerinin lenfatik sistem ve karaciğer fonksiyonu ile doğal olarak taşınıp atılması için haftalara ve aylara ihtiyacı vardır.

Gıdı lipolizi hangi durumlarda uygulanır?


Gıdı bölgesinde çeşitli nedenlerle oluşan aşırı yağlanma durumunda Aşırı kilo kaybetme nedeniyle gıdı bölgesinde sarkma oluşması durumunda Yaş almanın ve yer çekiminin etkisiyle gıdının sarkması durumunda Yıpranma nedeniyle boyun bölgesindeki dokuların esnekliğini kaybetmesi durumunda Sigaranın olumsuz etkilerinden dolayı deformasyon sorunu yaşanan durumda Gıdı bölgesinde genetik yatkınlıktan dolayı erken sarkma görülen kişilerde etkili sonuçlar alınmasını sağlayabilir.

Gıdı lipolizi kimler için uygun değildir?


Enjeksiyon lipoliz sadece 18 yaşından büyük, normal kilolu ve sağlıklı yetişkinler için uygundur. Kardiyovasküler hastalık, kanama bozuklukları, karaciğer hastalığı, böbrek yetmezliği, inflamatuar bağ dokusu hastalığı, diyabete bağlı vasküler hastalık (diyabetik anjiyopati), kronik bulaşıcı hastalıklar ve otoimmün hastalıklar dahil olmak üzere bazı tıbbi durumlar yağ enjeksiyonu ile tedaviyi engeller. Tedavi edilecek cilt bölgesi egzama veya sedef hastalığından etkilenmemelidir.   Hamile ve emziren kadınlar ile kemoterapi alan hastalar da tedaviden kaçınmalıdır.   Fosfatidilkolin soya fasulyesinden elde ediliyorsa soya alerjisi olan hastalar enjeksiyon lipoliz için uygun değildir. Bununla birlikte, soya fasulyesi alerjisinin bir dışlama kriteri olmadığı başka müstahzarlar ve karışımlar da vardır.

Gıdı lipolizi tedavisinin sonuçları ne zaman görünür olur?


Yağın parçalanması gerektiğinden, anında sonuç beklenemez. On gün sonra, genellikle küçük bir değişiklik fark edilebilir, altı hafta sonra yağ kaybı tamamlanır ve nihai sonuç görünür hale gelir. Yağ hücreleri parçalandığı için etkisi kalıcıdır. Ancak sadece kilonuzu korumaya devam ederseniz. Çok kilo alırsanız, yağlar aynı yerde veya farklı bir yerde yeniden oluşabilir.

Yağ enjeksiyonu lipomlara da yardımcı olur mu?


Bir lipom, yağ dokusu hücrelerinin iyi huylu bir tümörüdür. Şimdiye kadar tercih edilen tedavi, açıkça görülebilen yara izleri bırakan cerrahi olmuştur. Bu nedenle doktorlar, lipomları boyutlarının yaklaşık yüzde 20'sine indiren yağ yakıcı enjeksiyonlara giderek daha fazla başvuruyor. Özellikle çok sayıda lipozom söz konusu olduğunda, enjeksiyon lipolizi kozmetik açıdan olası bir alternatif sunar. Ancak yağ eritme enjeksiyonunun özellikle küçük yağ birikimleri için uygun olduğunu lütfen unutmayın.

Yağ yakıcı şırınga ile tedaviden önce nelere dikkat etmelisiniz?


Tedaviden bir hafta önce doktorunuza danışarak aspirin gibi kan sulandırıcı ilaçları almayı bırakmalısınız. Alkol ve nikotin tüketimi de tedavi sırasında kaçınmanız gereken komplikasyonlara neden olabilir. Dolaşımınızı rahatlatmak için tedaviden önce bol su içmek en iyisidir.

Yağ yakıcı şırınga ile yapılan bir tedaviden sonra nelere dikkat etmelisiniz?


Bir tedaviden sonra genellikle sosyal yaşamınıza hemen dönebilirsiniz. Seans sonrasında bol su içmeli, kendinize iyi bakmalı ve spor, sauna gibi kan dolaşımınızı zorlayan aktivitelerden kaçınmalısınız. Ayrıca, önümüzdeki üç ila dört hafta boyunca uzun süreli güneşlenme veya solaryum ziyaretleri önerilmez. Alkol, nikotin ve kan sulandırıcı ilaçlardan da kaçınılmalıdır.
Enjeksiyondan sonra enjeksiyon bölgesinde kızarıklık, şişme, morarma ve hafif ağrı, kaşıntı veya yanma olabilir. Şişlik genellikle iki ila altı gün sonra, ağrı, kızarıklık ve hematom ise üç ila dört gün sonra azalır. Genellikle vücudun tedavi edilen kısmı aşırı derecede sıcaktır veya basınca karşı hassastır ancak bu yan etkiler de birkaç gün sonra kendiliğinden geçer.
Bazı doktorlar, düzenli olarak masaj yapmanız gereken tedaviden sonra ev kullanımı için soğutma jelleri de verir. Doktorunuz ayrıca şişlik ve hematomun daha hızlı iyileşmesine yardımcı olmak için ilaç yazabilir.
Tipik bir yan etki, dokuda altı ay içinde gerileyen küçük nodüllerdir. Tek tek delikler arasındaki mesafe yeterince iyi tutulmazsa veya aktif bileşen masajla yeterince iyi dağılmazsa, genellikle ezikler oluşur. Doktor aktif maddeyi kasın içine çok derin enjekte ederse, genellikle şiddetli ağrı ile reaksiyona girer. Bu nedenle, komplikasyon riskini daha da azaltacağından, kendinizi yalnızca deneyimli ve yetkin ellere teslim etmeniz önemlidir.   Bazı hastalarda bir uygulamadan sonra gecikmiş alerji gelişir veya daha yüksek dozlarda kısa bir süre ishal olur. Bazı kadınlar ayrıca adet döngüsünde geçici düzensizliklerden, hiperpigmentasyondan kaynaklanan koyu ten tiplerinden muzdariptir. Her enjeksiyondan sonra apse oluşma riski vardır ve seans sayısı arttıkça bu risk artar.

Gıdı lipolizinde yan etkiler oluşur mu?


Oluşabilecek yan etkiler arasında şişlik, kızarıklık, hassasiyet, morarma veya kaşıntı yer alır. Çalışma ve sosyalleşmenizi engelleyecek neredeyse herhangi bir kısıtlama yoktur ve hiçbir karmaşık tedavi öncesi ve sonrası gerekli değildir. Cerrahi liposakşına göre riskler daha düşüktür ve tedavi daha ucuzdur.

Whatsapp