Cilt lekeleri mezoterapisi

Çiller, benler, yaşlılık lekeleri: pigment bozuklukları farklı şekillerde ortaya çıkar. Özellikle yüzde ortaya çıktıklarında, etkilenenler genellikle onları bir leke olarak algılarlar. Leke mezoterapisi, leke açıcı etken maddelerin cildin lekeli bölgesinin alt kısmına, küçük iğnelerle enjekte edilmesiyle yapılan bir tedavidir. 

 

Pigment bozuklukları derideki değişiklikleri ifade eder. Bunun nedeni renk pigmentleri oluşumunun bozulmasıdır. Pigment bozuklukları ciltte hafif pigmentli bölgeler oluşturur veya kahverengimsi ve kırmızımsı işaretler olarak farklı şekillerde ortaya çıkar. Kural olarak, yaşlılık lekeleri kabarmaz ve bu nedenle hissedilemez.

 

Pigment bozukluklarına yol açan farklı nedenler vardır. Hepsi cilt pigmenti melanin üretiminin bozulmasıyla ilişkilidir. Nedenleri güneşe, hormonlara veya genetik yatkınlığa daha fazla maruz kalmayı içerir.

 

Kural olarak, yaşlılık lekeleri zararsızdır. Bununla birlikte, aniden vücudunuzda herhangi bir düzensizlik fark ederseniz, bir dermatoloğa danışmanız önerilir. Pigment bozukluğunun olası bir nedeni cilt kanseridir.

 

Yaşlılık lekelerinin çoğu tehlikeli olmasa bile, bazıları estetik nedenlerle - özellikle de yüzlerinde ortaya çıktıklarında - bu lekelerden muzdariptir.

 

Pigment lekeleri böyle gelişir!

 

Vücuttaki melanin üretimi bozulursa, bazı durumlarda seçici bir aşırı üretim olur. Tıpta bu sürece hiperpigmentasyon denir. Yaşlılık lekeleri buna bir örnektir.

 

Diğer şeylerin yanı sıra, yoğun güneş ışığı bu mekanizmayı tetikler. Vücut artan melanin üretiminden kendini korur. Bu nedenle pigment lekelerinin bu formu genellikle sıklıkla ışığa maruz kalan cilt bölgelerinde görülür. Buna yüz, dekolte ve eller dahildir.

 

Ancak hormonlar ve kalıtsal yatkınlıklar da pigment bozukluklarından sorumlu olduğundan, prensip olarak vücudun her yerinde pigment lekeleri görülür.

 

Çeşitli ilaçlar da pigment bozuklukları olasılığını artırır. Nedeni: Cildi ışığa karşı daha hassas hale getirir. Bunlara antibiyotikler, bazı kemoterapi ilaçları ve sarı kantaron merhemi de dahildir.

 

Bazı durumlarda, pigment bozuklukları da yanıkların veya hastalıkların sonucudur. Örneğin, zona veya frengi buna yol açar. Metabolik bozukluklar, vitamin eksikliği veya gluten intoleransı da pigment bozukluklarının nedenleridir.

 

Öte yandan melanin eksikliği varsa ciltte depigmentasyon meydana gelir. Böyle bir pigment bozukluğunun tipik bir vakası, beyaz benek hastalığıdır (vitiligo).




bir bakışta cilt lekeleri mezoterapisi

 

cilt lekeleri mezoterapisinin 3 adımı

cilt lekeleri mezoterapisi nedir?

cilt lekeleri mezoterapisinin faydaları

cilt lekeleri mezoterapisinin etken maddeleri

cilt lekeleri mezoterapisinin uygulama alanları

 

cilt lekeleri mezoterapisinin 3 adımı

 

1. TEMİZLEME

Cilt lekeleri mezoterapisi uygulamadan önce lokal anestezi etkili kremler kullanılır. Cilt uyuştuktan sonra temizlenir, kir ve makyaj kalıntılarından arındırılır. Yüzey iyice dezenfekte edilerek uygulama için hazırlanır. 

2. ENJEKSİYON

Uygulama yapılacak bölgelere aktif bileşen enjekte edilir. Doktorunuz enjeksiyon sonrası bölgelere masaj da yapabilir. Aktif bileşen enjekte edildikten sonra şişliği azaltmak ve rahatsızlığı gidermek için bir buz paketi sunulabilir.

3. SON AŞAMA ve EVDE BAKIM

Minik delinme noktaları özel bir laminasyon kremi ile kapatılır ve çevre kirliliğinden korunur. Cildinizin önemli besinlerle beslenmeye devam etmesini sağlamak için size ev için doğru bakım ürünleri tavsiye edilir.


cilt lekeleri mezoterapisi nedir?

 

Leke mezoterapisi, leke açıcı etken maddelerin cildin lekeli bölgesinin alt kısmına, küçük iğnelerle enjekte edilmesiyle yapılan bir tedavidir. Cilt lekeleri yaygın bir problemdir ve bir dizi faktörden kaynaklanır, şiddeti ve tedavisi lekenin tipine, fototipine, yaşına ve cilt tipine göre değişir. Etken maddelerin direkt deri altına sorunlu bölgeye verildiği için daha etkili sonuçların alındığı bir tedavidir. Aktif bileşenler, melanin sentezinde yer alan tirozinaz enzimini inhibe eder. Bu, bir parlaklık ve eşit bir cilt tonu ile sonuçlanır. Oldukça iyi sonuçlar veren tedavi ile kişi, cildindeki rahatsız edici lekelerden kurtulabilir.

 

cilt lekeleri mezoterapisi etken maddeleri

 

C vitamini

A vitamini (retinoik asit)

multivitamin kokteylleri

Traneksamik asit

Azelaik asit 

Kojik asit

Glutatyon

Doku yapılandırıcılar ve antioksidanlar

Retinoik asit

Arbutin

Multi vitamin kokteylleri

Hidrokinon

 

cilt lekeleri mezoterapisi uygulama alanları

 

Yüz

Eller

Tüm vücut

 

cilt lekeleri mezoterapisi SSS

mezoterapi pigment bozuklukları

 

Yaşlılık lekeleri, melazma, çiller vb. gibi cilt bölgelerindeki herhangi bir hiperpigmentasyon, genellikle cildin düzgün görünümü üzerinde yıkıcı bir etkiye sahiptir. Cilt aydınlatıcılar, etkilenen bölgelerin melanin içeriğini azaltır ve böylece cildi aydınlatır. Antioksidanlar onları aynı zamanda UV ışınlarından ve serbest radikallerden korur. Kolajen üretimi uyarılır ve hücre yenilenmesi spesifik olarak aktive edilir. Aktif bileşenler cildinize berrak ve parlak bir görünüm kazandırır.

 

Cilt lekeleri mezoterapisinin avantajları ve özellikleri:

 

Tedavi, etkilenen bölgelerin melanin içeriğini azaltır, böylece cildi aydınlatır ve ona eşit tonlu bir cilt verir.

 

İçeriğindeki etken maddeler ile mezoterapi, doğal ışık koruması sağlar, cilt gençleşmesini destekler ve yaşlılık lekelerini önler.

 

Yara izlerinin tedavisinde, hiperpigmentasyonda ve homojen bir cilt görünümünde olumlu etkiye sahiptir.

 

Hiperpigmentasyon nedir?

 

Hiperpigmentasyon temelde her insanda, her cilt tipinde ve her etnik grupta görülebilir. Hiperpigmentasyon zamanla artar ve esas olarak perimenopozal yaştaki kadınları etkiler (son adet döneminden sonraki geçiş dönemi. Süre yaklaşık 4 yıldır). Leke mezoterapisi içindeki tüm bileşenlerin tirozinazı inhibe ettiği klinik olarak kanıtlanmıştır. Bu, melanin sentezinde yer alan bir enzimdir.

 

Yaşlılık lekeleri tehlikeli midir?

 

Yaşlılık lekeleri ve güneş lekeleri genellikle tehlikeli değildir. Ancak bazı durumlarda cilt kanserine ilerleyebilirler. Bu nedenle, pigment bozukluğu olan kişilerin ciltlerini düzenli olarak bir dermatolog tarafından kontrol ettirmeleri gerekir. Bu sayede malign melanomlar, cilt kanseri ve diğer hastalıklar zamanında teşhis edilip tedavi edilebilir. Bunun için doku örnekleri alınır. Tedavi başlangıcında iyi huylu ve kötü huylu pigment lekelerini ayırt etmek çok önemlidir. Ancak o zaman terapi yapılabilir.

 

Mezoterapi ile leke tedavisi ne sıklıkta uygulanır?

 

Mezoterapi ile leke tedavisi, haftada ya da iki haftada bir sıklıkla uygulanabilmektedir. Toplamda 4-6 seans gerçekleştirilerek leke sorunlarına kalıcı tedavi gerçekleştirilebilmektedir. Mezoterapi ile leke tedavisi, başka yöntemlerle kombine edilerek uygulandığı takdirde, seans sayısında ve uygulama aralıklarında değişkenlik meydana gelebilmektedir.

 

Leke mezoterapisinin sonuçları ne zaman görülür?

 

Leke tedavisinde mezoterapi yönteminin etkilerini görmek için en az 2 seans tamamlanmış olmalıdır. Seanslar arasındaki süre 1 - 2 hafta olarak belirlenir. Hastaların sonucu görmeye başlaması için en az 2 haftalık süre tamamlanmalıdır. Özellikle üçüncü seansın ardından artık lekelerde belirgin bir azalma başlar. Bu süre kişinin cilt yapısı ile de ilgilidir.

 

Leke mezoterapisi kaç seans uygulanır?

 

Leke mezoterapisi, haftada veya iki haftada bir sıklıkla ve 4-6 seans uygulanır. Herhangi bir yöntemle birleştirilecekse uygulama aralıkları ve seans sayısı değişkenlik gösterir.

 

Mezoterapi ile leke tedavisi başka yöntemlerle birlikte uygulanabilir mi?

 

Evet. Mezoterapi ile leke tedavisi, aşağıda belirtilen yöntemler ile ancak uygun aralıklarla planlanarak kombine edilebilmektedir.

  • Tropikal leke tedavileri 

  • Kimyasal ve enzimatik peelingler 

  • Renk açma özelliği gösteren sürme ilaçlar 

  • Lazer tedaviler 

  • PRP uygulamaları

 

Cilte lekeleri mezoterapisinin yan etkileri var mıdır?

 

Cilt lekeleri mezoterapisi oldukça nazik bir işlem olduğu için komplikasyon riski neredeyse yoktur. Terapi büyük ölçüde ağrısızdır, ancak daha sonra delme yerlerinde hafif bir ağrı oluşabilir. Bunu önlemek için işlem öncesi doktorunuzdan anestezik bir merhem isteyebilirsiniz.

 

Cilt lekeleri mezoterapisi sonrası uygulama yapılan bölgelerde hafif kızarıklık ve şişlik de mümkündür. Ancak bunlar çok kısa sürede ortadan kalkacağından endişe edilecek bir durum değildir. Tedaviden sonra derinin üst tabakasının çıkması mümkündür. Ancak bu bile zararsızdır.

 

Ayrıca alerjik reaksiyonlar tamamen göz ardı edilemez. Bu nedenle, tıbbi geçmişinizi alırken herhangi bir alerjik reaksiyon geçirdiyseniz veya belirli bir maddeye karşı intoleransınız varsa bunu doktorunuza söylemeniz çok önemlidir. Bu sayede doktorunuz sağlığınıza olumsuz etkisi olmayan uygun etken maddeleri seçebilir. Doktorun cildi çok derinden delmesi halinde morluklar meydana gelebilir. Bu nedenle uygulamayı yalnızca mezoterapi alanında uygun eğitimi tamamlamış bir uzmana yaptırmalısınız.

 

Hangi durumlarda cilt lekeleri mezoterapisi uygulanmaz?

 

Cilt lekeleri mezoterapisi nazik bir tedavi yöntemidir ve bu nedenle çoğu insan için kısıtlama olmaksızın uygundur. Bazı aktif bileşenlerin bulunmaması da onları alerjisi olanlar için uygun bir seçenek haline getirir. Yine de cilt lekeleri mezoterapisi uygulamasının yapılmasını engelleyen bazı durumlar vardır. Şu sorunları yaşayan kişilere tedavi uygulanmaz:

 

  • Hamile ve emziren kadınlara

  • Kanama ve pıhtılaşma bozukluğu yaşayanlara

  • Aktif otoimmun hastalığı olanlara

  • Süt ve süt ürünlerine alerjisi olanlara

  • Regüle olmayan şeker hastalığına sahip olanlara

  • Daha önce felç geçirmiş olanlara

  • Kanın pıhtılaşması ile ilgili sağlık sorunu yaşayanlara

  • İşlemde kullanılacak maddelerden herhangi birine karşı alerjisi olanlara 

  • Ürtiker hastalarına

  • Bazı kalp hastalıklarına sahip olanlar

  • Keloid (normalden fazla doku iyileşmesi) hastası olanlara

  • Uygulama alanında enfeksiyona sahip olanlara,

  • Kanser tedavisi sürecinde olanlara 

  • Akut inflamasyon durumunda tedaviden kaçınılmalıdır.

 

Cilt lekeleri mezoterapisinin öncesi ve sonrasında nelere dikkat etmeliyim?

 

Cilt lekeleri mezoterapisi yaptırmadan önce uygulama yapmak istediğiniz bölgelerde herhangi bir yara veya enfeksiyon oluşmadığından emin olmalısınız.

 

Ayrıca hamileyseniz tedaviyi yaptırmamalısınız. Ancak mezoterapi öncesinde dermatoloğunuz sizi tedavinin dışlanmasının tüm nedenleri hakkında bilgilendirecek ve sağlık durumunuzu kontrol ederek tedavinin sizin için herhangi bir risk oluşturmadığından emin olacaktır.

 

Cilt lekeleri mezoterapisi sonrasında tedavi edilen cildi iyileşme süresince koruyucu krem ​​ve güneş koruma faktörü ile desteklemelisiniz. Tedaviden sonraki günlerde cildinizi tahriş etmemeye daha dikkatli olmalısınız. Bu süre zarfında soyma ve lazer tedavisi, spor, sauna seansları, solaryuma ziyaretler ve sivilce merhemlerinin kullanımı tabudur. Terapiden hemen sonra tekrar çalışabilir ve sosyalleşebilirsiniz.

Whatsapp