Akne mezoterapisi

Akne mezoterapisi, akne izlerinin tedavisi için cilt altına, onarıcı etkili bileşenlerin enjekte edilmesine dayanan ameliyatsız tedavi yöntemidir. Akne mezoterapisi tedavisi ile cildin alt katmanlarının uyarılması, kolajen salınım miktarının artırılması ve bu sayede alt katmanlardan yüzeye yenilenme başlatılması mümkün olabilir. 

 

Yüzümüz, hayatta kendimizi ifade ettiğimiz, bütün duygularımızı paylaştığımız, gösterdiğimiz uzvumuzdur. Yiyoruz, kokluyoruz, hissediyoruz… Beş duyumuz buradadır ve bir nevi kartvizitimizdir. Hayata kendimizi yansıttığımız kısımdır. Yüz bölgesinde meydana gelen bir hasar dolaylı olarak kişinin benlik algısında ve kendisini dışarıya yansıtmasında da sorunlar yaşamasına neden olmaktadır. 

 

Sivilce ya da akne, özellikle ergenlik döneminde kendini gösteren ancak ileri yaşlarda da karşılabildiğimiz bir cilt sorunudur. Akne, ciltte bulunan yağ bezlerinin aktif çalışmaması başka bir deyişle tıkanması sonucu gelişir. 

 

Ciltte akne oluşumu özellikle karaciğerin aşırı yağlanması durumunda, bağırsak florasının bozulmasında ya da ergenlik geçiş döneminden dolayı görülür. Yetersiz ve sağlıksız beslenme, vücutta hormon dengesinin bozulması, regl düzensizliği, aşırı tüylenme, polikistik over sendromu ve insülin direnci, immün sistem yetmezlikleri veya anemi gibi durumlarda aşırı ve iltihaplı sivilceler ortaya çıkar. Böyle ağır ve iltihaplı sivilcelerin oluşumu kişinin hem estetik görünüşünü hem de psikolojisini bozar. 

 

Akne mezoterapisi, akne izlerinin tedavisi için cilt altına, onarıcı etkili bileşenlerin enjekte edilmesine dayanan ameliyatsız tedavi yöntemidir. Akne mezoterapisi tedavisi ile cildin alt katmanlarının uyarılması, kolajen salınım miktarının artırılması ve bu sayede alt katmanlardan yüzeye yenilenme başlatılması mümkün olabilir. Akne mezoterapisi ile hem mevcuttaki akne ve sivilce izi oluşumları hafifletilebilir hem de yeni izlerin oluşmasının engellenmesi sağlanabilir.



bir bakışta akne mezoterapisi

 

akne mezoterapisinin 3 adımı

akne mezoterapisi nedir?

akne mezoterapisinin faydaları

akne mezoterapisinin etken maddeleri

akne mezoterapisinin uygulama alanları



akne mezoterapisinin 3 adımı

 

1. TEMİZLEME

Akne mezoterapisi uygulamadan önce lokal anestezi etkili kremler kullanılır. Cilt uyuştuktan sonra temizlenir, kir ve makyaj kalıntılarından arındırılır. Yüzey iyice dezenfekte edilerek uygulama için hazırlanır. 

2. ENJEKSİYON

Uygulama yapılacak bölgelere aktif bileşen enjekte edilir. Doktorunuz enjeksiyon sonrası bölgelere masaj da yapabilir. Aktif bileşen enjekte edildikten sonra şişliği azaltmak ve rahatsızlığı gidermek için bir buz paketi sunulabilir.

3. SON AŞAMA ve EVDE BAKIM

Minik delinme noktaları özel bir laminasyon kremi ile kapatılır ve çevre kirliliğinden korunur. Cildinizin önemli besinlerle beslenmeye devam etmesini sağlamak için size ev için doğru bakım ürünleri tavsiye edilir.

akne mezoterapisi nedir?

Akne mezoterapisi saf olmayan ciltler için en uygun çözüm. Optimize edilmiş aktif bileşen kompleksi, iltihaplanma ve sebum üretiminin gelişimini engeller ve düzenler. Cilt berrak, saf ve derinlemesine nemlendirilmiş hale gelir.

 

Akne mezoterapisi sorunlu ciltler için en uygun çözüm. Optimize edilmiş aktif bileşen kompleksi, iltihaplanma ve sebum üretiminin gelişimini engeller ve düzenler. Cilt berrak, saf ve derinlemesine nemlendirilmiş hale gelir. Saf olmayan ve karma ciltleri tedavi eden ilk ve tek bakım; iltihaplanma ve sebum üretiminin gelişimini engeller ve düzenler. Bu mezoterapi/mikro iğneleme tedavisi etkili bir hyaluronik asit ve vitamin kompleksine dayanmaktadır. Saf olmayan cilde sahip, siyah noktalı, kapalı komedonlu ve geniş gözenekli cilde sahip kadınlar ve erkekler için idealdir.

 

akne hangi formları alır?

 

Doğru tıbbi terim olan akne vulgaris, cilt hasarının/yaralanmalarının ciddiyeti ile tanımlanır:

 

Akne komedonisi: siyah noktalar baskın olduğu zaman

 

Akne papulopustulosa: bazıları zaten iltihaplanmış papüller, sivilceler (püstüller)

 

Akne konglobata: Cilt altında sivilce yumruları ortaya çıkar, iltihaplı yumrular, apseler ciltte derin izler bırakır ve bu genellikle hastalara ömür boyu eşlik eder.

 

akne mezoterapisinin faydaları

 

Akne mezoterapisi ile hem mevcuttaki akne ve sivilce izi oluşumları hafifletin hem de yeni izlerin oluşmasını engelleyin

Ciltte akne ve sivilce oluşumuna yol açabilen yağ yani sebum üretimi azaltın

Cildi derinlemesine arındırın

Cilt tonunda belirgin bir aydınlanma etkisi yaratın

Ciltte yeni hücre oluşumu tetikleyerek cilt kalitesi artırın

 

akne mezoterapisi etken maddeleri

 

enzimler

vitaminler

mineraller

Retinyl Palmitate

Gingko Biloba

Salisilik Asit

Hyaluronik asit 10mg + vitamin kompleksi (B5, B3, B8 ve E)

 

akne mezoterapisinin uygulama alanları

 

Akne izlerinin bulunduğu cilt bölgeleri

 

akne mezoterapisi 

Günlük yaşamda akneli cilt için neler yapabilirsiniz?

 

Akneye yatkın kişiler için düzenli bakım ve temizlik önemli bir esastır. Daha hafif formlar için, nötr veya daha da iyisi hafif asidik pH değerine sahip peelingler ve yıkama losyonları uygundur. Bu, tıkanmış gözenekleri açar ve sebumu boşaltır.

 

Akne iltihaplanma aşamasında ise soyulmalar daha da fazla tahrişe neden olabilir. Meyve asitli ve nemlendirici, az yağlı kremler ve özel hazırlanan ilaçlar daha iyi bir seçimdir. Yüz buhar banyoları çok faydalıdır.

 

Yiyeceklerin cilt üzerinde büyük etkisi olabilir. Süt ve süt ürünlerinin cilt üzerinde olumsuz etkileri olduğu bilinmektedir. Aşırı tatlı, alkol ve nikotinden kaçınılmalıdır. Bu sadece sivilceyi teşvik etmekle kalmaz, başka birçok şikayetin de nedeni olabilir.

 

Doğrudan güneş ışığı veya solaryum akneyi hafifletebilir ancak iltihaplı siyah noktalar UV ışığının etkisi altında koyulaşabilir (iltihap sonrası hiperpigmentasyon). Yoğun güneş ışığının cilt yaşlanmasını hızlandırdığı ve cilt kanseri gelişimine katkıda bulunabileceğini unutmayın!

 

Akneyi artıran diğer bir faktör de stres ve sinir gerginliğidir. Stres, bağışıklık sistemimizi ve hatta mikrobiyomumuzu değiştirir. Gergin olan insanlar ellerini yüzlerinde daha sık gezdirirler, yanaklarına tırnaklarını bastırırlar ve alınlarını okşarlar. Bakteriler yayılır ve bu da sivilce oluşumunu destekler.

 

Hiçbir koşulda sivilceler ve siyah noktalar basitçe “sıkıştırılmamalı” veya “ezilmemelidir.” Bu, iltihabı kötüleştirebilir ve cildinizin sağlıklı kısımlarına zarar verebilir.

 

Sorunlu ve karma ciltler için mezoterapi - avantajları ve özellikleri:

 

Sorunlu ve karma ciltleri tedavi eden ilk ve tek bakım.

Nemlenmeyi korurken sebo-düzenleyici etki.

Optimize edilmiş aktif bileşen kompleksi, inflamasyonun gelişimini engeller ve düzenler.

Ayrıca aktif madde sebum üretimini de engeller.

Cilt berrak, saf ve derinlemesine nemlendirilmiş hale gelir.

Bu tedavi cildinize optimum nem desteği sağlamak için idealdir.

Mikro iğneleme, etkili bir hyaluronik asit ve vitamin kompleksine dayanmaktadır.

Saf olmayan cilde sahip, siyah noktalı, kapalı komedonlu ve geniş gözenekli cilde sahip kadınlar ve erkekler için idealdir.

 

Akne mezoterapisi kaç seans uygulanmalıdır?

 

Akne mezoterapisi tedavisi dahilinde hazırlanacak olan kokteyl bileşenleri ve tedavinin seans sayısı kişiden kişiye değişiklik gösterebilir. Akne izlerinin derecesine, aknelerin şiddetine, kişinin cilt yapısına ve hatta cinsiyetine göre özelleştirilebilen tedaviler seanslar halinde uygulanır.

 

Akne mezoterapisi seans sayısı genel itibarıyla 4-5 seans şeklinde belirlenir. Seanslar arasındaki süre kişi özelinde planlanır. Akne mezoterapisi seans aralığı normal şartlarda 1-4 haftalık süreç dahilinde düzenlenir.




Akne mezoterapisi etkisini ne zaman gösterir?

 

Akne ve sivilce izleri mezoterapisi etkisi 2-3 seans sonrasında gözlemlenmeye başlar. Akne izleri hafifse etkisi ilk seanstan itibaren görülmeye başlar. Derin yara izleri var ise tedavi daha uzun soluklu olacaktır ve etkinin maksimize olması için ek tedavilere ihtiyaç duyulması söz konusu olabilir.

 

Akne mezoterapisinin yan etkileri var mıdır?

 

Akne mezoterapisi oldukça nazik bir işlem olduğu için komplikasyon riski neredeyse yoktur. Terapi büyük ölçüde ağrısızdır, ancak daha sonra delme yerlerinde hafif bir ağrı oluşabilir. Bunu önlemek için işlem öncesi doktorunuzdan anestezik bir merhem isteyebilirsiniz.

 

Akne mezoterapisi sonrası uygulama yapılan bölgelerde hafif kızarıklık ve şişlik de mümkündür. Ancak bunlar çok kısa sürede ortadan kalkacağından endişe edilecek bir durum değildir. Tedaviden sonra derinin üst tabakasının çıkması mümkündür. Ancak bu bile zararsızdır.

 

Ayrıca alerjik reaksiyonlar tamamen göz ardı edilemez. Bu nedenle, tıbbi geçmişinizi alırken herhangi bir alerjik reaksiyon geçirdiyseniz veya belirli bir maddeye karşı intoleransınız varsa bunu doktorunuza söylemeniz çok önemlidir. Bu sayede doktorunuz sağlığınıza olumsuz etkisi olmayan uygun etken maddeleri seçebilir. Doktorun cildi çok derinden delmesi halinde morluklar meydana gelebilir. Bu nedenle uygulamayı yalnızca mezoterapi alanında uygun eğitimi tamamlamış bir uzmana yaptırmalısınız.

 

Hangi durumlarda akne mezoterapisi uygulanmaz?

 

Akne mezoterapisi nazik bir tedavi yöntemidir ve bu nedenle çoğu insan için kısıtlama olmaksızın uygundur. Bazı aktif bileşenlerin bulunmaması da onları alerjisi olanlar için uygun bir seçenek haline getirir. Yine de akne mezoterapisi uygulamasının yapılmasını engelleyen bazı durumlar vardır. Şu sorunları yaşayan kişilere tedavi uygulanmaz:

 

  • Hamile ve emziren kadınlara

  • Kanama ve pıhtılaşma bozukluğu yaşayanlara

  • Aktif otoimmun hastalığı olanlara

  • Süt ve süt ürünlerine alerjisi olanlara

  • Regüle olmayan şeker hastalığına sahip olanlara

  • Daha önce felç geçirmiş olanlara

  • Kanın pıhtılaşması ile ilgili sağlık sorunu yaşayanlara

  • İşlemde kullanılacak maddelerden herhangi birine karşı alerjisi olanlara 

  • Ürtiker hastalarına

  • Bazı kalp hastalıklarına sahip olanlar

  • Keloid (normalden fazla doku iyileşmesi) hastası olanlara

  • Uygulama alanında enfeksiyona sahip olanlara,

  • Kanser tedavisi sürecinde olanlara 

  • Akut inflamasyon durumunda tedaviden kaçınılmalıdır.

 

Akne mezoterapisinin öncesi ve sonrasında nelere dikkat etmeliyim?

 

Akne mezoterapisi yaptırmadan önce uygulama yapmak istediğiniz bölgelerde herhangi bir yara veya enfeksiyon oluşmadığından emin olmalısınız.

 

Ayrıca hamileyseniz tedaviyi yaptırmamalısınız. Ancak mezoterapi öncesinde dermatoloğunuz sizi tedavinin dışlanmasının tüm nedenleri hakkında bilgilendirecek ve sağlık durumunuzu kontrol ederek tedavinin sizin için herhangi bir risk oluşturmadığından emin olacaktır.

 

Akne mezoterapisi sonrasında tedavi edilen cildi iyileşme süresince koruyucu krem ​​ve güneş koruma faktörü ile desteklemelisiniz. Tedaviden sonraki günlerde cildinizi tahriş etmemeye daha dikkatli olmalısınız. Bu süre zarfında soyma ve lazer tedavisi, spor, sauna seansları, solaryuma ziyaretler ve sivilce merhemlerinin kullanımı tabudur. Daha ileri önlemler gerekli değildir. İşlem o kadar naziktir ki terapiden hemen sonra tekrar çalışabilir ve sosyalleşebilirsiniz.

Whatsapp