Paris ışıltısı

PARİS IŞILTISI

Herkes ister ama herkeste yoktur. Ciltteki "parıltı"dan bahsediyoruz. Bu, yüzünüzden ideal olarak yayılan genç, taze bir parlaklık anlamına gelir. Ama bazen gerçek farklıdır. Çünkü yeterli uykuya rağmen cildinizin solgun, yorgun ve zayıf göründüğü günler vardır. Ancak durum böyle olmak zorunda değil çünkü çözümün adı: Paris Işıltısı

 

Gerçek güzellik içten gelir;.Işıltılı cilt trendi de bir istisna değildir. Cildinizin dışarıdan taze ve sağlıklı görünmesi için dengeli bir yaşam tarzı şarttır.

 

Paris ışıltısı anti-aging (yaşlanma karşıtı) olan çok yoğun ve etkili bir estetik tedavidir. Bakımlı ve ışıltılı bir cilde sahip olmak için uygulanan ameliyatsız enjeksiyon yöntemlerinden biridir. Paris ışıltısı, sahip olduğu bileşenlerle hücrelerin doku şeklinde organize olmasına yardımcı olur. Kolajenden sorumlu olan ana aktif bağ dokusunu aktive eder. Hücre büyümesini, çoğalmasını ve gen ifadesini kontrol eden hücre içi sinyal yolaklarını aktive ederek hücresel fonksiyonların düzenlenmesini sağlar. Yeni bir hücre yenileme tedavisi olan paris ışıltısı enjeksiyonunun içinde hyaluronik asit ile birlikte 59 adet canlandırıcı içerik bulunur.

 

bir bakışta paris ışıltısı

 

paris ışıltısının 3 adımı

paris ışıltısı nedir?

paris ışıltısının faydaları

paris ışıltısının etken maddeleri

paris ışıltısı uygulama alanları

paris ışıltısı SSS




paris ışıltısının 3 adımı

1. TEMİZLEME

Paris ışıltısı uygulamadan önce lokal anestezi etkili kremler kullanılır. Cilt uyuştuktan sonra temizlenir, kir ve makyaj kalıntılarından arındırılır. Yüzey iyice dezenfekte edilerek uygulama için hazırlanır. 

2. ENJEKSİYON

Uygulama yapılacak bölgelere aktif bileşen enjekte edilir. Doktorunuz enjeksiyon sonrası bölgelere masaj da yapabilir. Aktif bileşen enjekte edildikten sonra şişliği azaltmak ve rahatsızlığı gidermek için bir buz paketi sunulabilir.

3. SON AŞAMA ve EVDE BAKIM

Minik delinme noktaları özel bir laminasyon kremi ile kapatılır ve çevre kirliliğinden korunur. Cildinizin önemli besinlerle beslenmeye devam etmesini sağlamak için size ev için doğru bakım ürünleri tavsiye edilir.

 

paris ışıltısı nedir?

 

Bir tür mezoterapi yöntemi olan paris ışıltısı anti-aging tedavisi ile birlikte cilde parlaklık ve canlılık katmak için ayakta uygulanan estetik bir tedavi yöntemidir. Hücre yenileme tedavisi olarak da bilinen paris ışıltısı enjeksiyonu, sahip olduğu bileşenlerle hücrelerin doku şeklinde organize olmasına yardımcı olur. Kolajenden sorumlu olan ana aktif bağ dokusunu aktive eder. Hücre büyümesini, çoğalmasını ve gen ifadesini kontrol eden hücre içi sinyal yolaklarını aktive ederek hücresel fonksiyonların düzenlenmesini sağlar. 

 

Paris ışıltısı enjeksiyonu içerisinde cilt enjeksiyonlarında önemli bir yeri olan hyaluronik asit de bulunmaktadır. Yoğun nem veren ve nemin ciltte tutunmasını sağlayan hyaluronik asit kolajen sentezini tetikler ve cildin serbest radikallere karşı savaşma gücünü artırır. Böylece cildiniz bir yandan neme doyarken diğer yandan sıkılaşmaya başlar. Enjeksiyon içinde bulunan özel karışım ise paris ışıltısının cilt üzerindeki etkisini artırır.

 

paris ışıltısının faydaları

 

Vitaminler, protein, kolajen ve elastin üretimini destekleyen amino asitler sayesinde cildiniz daha sıkı ve pürüzsüz hale gelirken yüzünüzdeki çizgi ve kırışıklıklar da açılır.

 

Cildiniz neme doyar (Ciltteki yağ ve nem farklı şeylerdir. Cildiniz yağlı ise ve siz ona nemlendirici ürünler uygulamazsanız, cildiniz kendini koruma altına almak için daha fazla yağ üretecektir).

 

Cildin metabolizmasını harekete geçiren koenzim, nükleik asit, glutatyon, dekstroz anhidroz, polisorbat gibi bileşenler hücreleri serbest radikaller, peroksitler ve ağır metaller gibi reaktif oksijen türlerinin toksik etkilerinden korurlar. 

 

Paris ışıltısı zengin içeriği sayesinde uygulandığı bölgede mat ve donuk görüntü gider, cildiniz sağlıkla ışıldar. Daha yumuşak bakışlar, daha canlı deri, daha ışıltılı bir görünüm elde edilecektir.

 

Ciltte gözle görünür bir yenilenme sağlar. Siyah nokta, akne ve sivilce sorunları zamanla azalacaktır. 

 

Gözenekleri sıkılaştırır. 

 

Cildin renk tonunu dengeler.

 

Özellikle de göz çevresindeki kırışıklıklar açılır, solgunluk ve dolayısıyla yorgun bakış ortadan kalkar.

 

Paris ışıltısı ile genç ve sağlıklı bir cilde kavuşursunuz.

 

paris ışıltısının etken maddeleri

 

Hyaluronik asit

Vitaminler

Amino asitler

Ko-enzimler 

Nükleik asitler 

Mineraller

Glutatyon 

glukozamin, 

glukuronik asit

A vitamini

B vitamini

E vitamini (25 yaşından daha büyük kişiler için)

 

paris ışıltısının uygulama alanları

 

Paris ışıltısı, hücrelerin yaşlandığı her bölge için uygulanabilir. 

Güneş ışınlarının yaydığı ultraviyole hasarlarının tedavisi

Yüz kırışıklıkları

Göz çevresindeki kırışıklıklar

Elmacık kemiklerindeki açık gözenekler 

Cildin solgun, kuru ve mat görünümünün tedavisi

Boyun

Dekolte

 

Paris ışıltısı 

Paris ışıltısı hangi durumlarda uygulanır?

 

Paris ışıltısı nemsizlik, ince çizgiler, matlık ve yaşlanma (solar-kronolojik) sorunları için kullanılmaktadır. En belirgin etkinin gözlemlendiği alan göz çevresidir. Özellikle göz çevresinde morluk, koyu halkalar, ince çizgiler ve hafif çöküklük olan hastalarda sonuçlar çok başarılıdır. Göz çevresinde çöküklük fazla olan kişilerde önce gözaltı ışık dolgusu yapılmalıdır. Üzerine yine paris ışıltısı uygulaması yapılarak koyu rengin açılması amaçlanır. 

 

Ciltte parlaklık ve pürüzsüzlük isteyenler için doğru tercihtir.

 

Paris ışıltısı kaç seans uygulanmalıdır?

 

Doktorunuz cildinizi inceledikten sonra yaşınız, cildinizin mevcut durumu ve hassasiyeti ile ilgili bir analiz gerçekleştirir. Analiz sonrasında ise size özel bir terapi takvimi oluşturulur. Paris ışıltısı ortalama 5 seans olarak uygulanır. İlk 3 seans 2 haftalık aralıklarla yapılır, sonraki 2 seans ise ayda bir olarak uygulanır. 




Paris ışıltısı terapisini belirli aralıklarla yeniden uygulamalı mıyım?

 

Cildinizde yaşlanma belirtilerine karşı güçlü bir direnç oluşturmak cildinizin genç görünmesi açısından önemlidir. Paris ışıltısı terapisinin güçlü etkilerinin sürdürülebilmesi için sürece koruyucu tedavilerle devam etmek etkiyi artırır. Temel terapi tamamlandıktan sonra ortalama 6 ayda veya yılda 1 kez uygulama tekrarlanarak kazanılan etkinin korunması sağlanır.

 

Paris ışıltısı göz çevresine uygulanabilir mi?

 

Evet, paris ışıltısı tedavisi göz çevresine uygulanabilir. Paris ışıltısı terapisi ile göz çevresinde oluşan kırışıklıkların, yorgunluk ya da kalıtımla gelen mor halkaların tedavisi hem kadın hem de erkeklerde minimize edilebilir. Hassas göz bölgesine uygulanabilen bileşenler gençlik etkisini burada da göstermektedir.

 

Paris ışıltısının özel iğnesi olan nanosoft iğnelerin özelliği nedir?

 

Nanosoft iğneler dermise ağrısız mikro iğneleme yapılmasını sağlar. İğneler çok küçük olduğu için ağrısız bir uygulama sağlar ve morluk riskini çok azaltır. 34 G toplam 3 adet olan bu mikro iğneler ile kirpik dipleri veya üst göz kapağı dahil olmak üzere morluğun sık görüldüğü ancak enjeksiyonun zor olduğu alanlarda konforlu ve güvenli uygulama yapılmasını sağlar.

 

Paris ışıltısı diğer uygulamalar ile kombine edilebilir mi?

 

Paris ışıltısı botoks ve dolgu uygulamaları ile aynı anda yapılabilir. Özellikle cilde ısı veren cihazlarla beraber yapılması gerekiyorsa önce cihaz uygulamaları yapılır ve sonrasında paris ışıltısı uygulanması yapılır. 

 

Paris ışıltısının yan etkileri var mıdır?

 

Paris ışıltısı oldukça nazik bir işlem olduğu için komplikasyon riski neredeyse yoktur. Terapi büyük ölçüde ağrısızdır, ancak daha sonra delme yerlerinde hafif bir ağrı oluşabilir. Bunu önlemek için işlem öncesi doktorunuzdan anestezik bir merhem isteyebilirsiniz.

 

Paris ışıltısı sonrası uygulama yapılan bölgelerde hafif kızarıklık ve şişlik de mümkündür. Ancak bunlar çok kısa sürede ortadan kalkacağından endişe edilecek bir durum değildir. Tedaviden sonra derinin üst tabakasının çıkması mümkündür. Ancak bu bile zararsızdır.

 

Ayrıca alerjik reaksiyonlar tamamen göz ardı edilemez. Bu nedenle, tıbbi geçmişinizi alırken herhangi bir alerjik reaksiyon geçirdiyseniz veya belirli bir maddeye karşı intoleransınız varsa bunu doktorunuza söylemeniz çok önemlidir. Bu sayede doktorunuz sağlığınıza olumsuz etkisi olmayan uygun etken maddeleri seçebilir. Doktorun cildi çok derinden delmesi halinde morluklar meydana gelebilir. Bu nedenle uygulamayı yalnızca mezoterapi alanında uygun eğitimi tamamlamış bir uzmana yaptırmalısınız.

 

Hangi durumlarda paris ışıltısı uygulanmaz?

 

Paris ışıltısı nazik bir tedavi yöntemidir ve bu nedenle çoğu insan için kısıtlama olmaksızın uygundur. Bazı aktif bileşenlerin bulunmaması da onları alerjisi olanlar için uygun bir seçenek haline getirir. Yine de paris ışıltısı uygulamasının yapılmasını engelleyen bazı durumlar vardır. Şu sorunları yaşayan kişilere tedavi uygulanmaz:

 

  • Hamile ve emziren kadınlara

  • Kanama ve pıhtılaşma bozukluğu yaşayanlara

  • Aktif otoimmun hastalığı olanlara

  • Süt ve süt ürünlerine alerjisi olanlara

  • Regüle olmayan şeker hastalığına sahip olanlara

  • Daha önce felç geçirmiş olanlara

  • Kanın pıhtılaşması ile ilgili sağlık sorunu yaşayanlara

  • İşlemde kullanılacak maddelerden herhangi birine karşı alerjisi olanlara 

  • Ürtiker hastalarına

  • Bazı kalp hastalıklarına sahip olanlar

  • Keloid (normalden fazla doku iyileşmesi) hastası olanlara

  • Uygulama alanında enfeksiyona sahip olanlara,

  • Kanser tedavisi sürecinde olanlara 

  • Akut inflamasyon durumunda tedaviden kaçınılmalıdır.

 

Paris ışıltısının  öncesi ve sonrasında nelere dikkat etmeliyim?

 

Paris ışıltısı yaptırmadan önce uygulama yapmak istediğiniz bölgelerde herhangi bir yara veya enfeksiyon oluşmadığından emin olmalısınız.

 

Ayrıca hamileyseniz tedaviyi yaptırmamalısınız. Ancak paris ışıltısı tedavisi öncesinde dermatoloğunuz sizi tedavinin dışlanmasının tüm nedenleri hakkında bilgilendirecek ve sağlık durumunuzu kontrol ederek tedavinin sizin için herhangi bir risk oluşturmadığından emin olacaktır.

 

Paris ışıltısı sonrasında tedavi edilen cildi iyileşme süresince koruyucu krem ​​ve güneş koruma faktörü ile desteklemelisiniz. Tedaviden sonraki günlerde cildinizi tahriş etmemeye daha dikkatli olmalısınız. Bu süre zarfında soyma ve lazer tedavisi, spor, sauna seansları, solaryuma ziyaretler ve sivilce merhemlerinin kullanımı tabudur. Daha ileri önlemler gerekli değildir. İşlem o kadar naziktir ki terapiden hemen sonra tekrar çalışabilir ve sosyalleşebilirsiniz.

Whatsapp